Menu background

Naar boven

Leeuwenrots in Buddha’s tuin

bouwsteen

 • Reisschema:
  Dambulla - Sigiriya - Polonnaruwa
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 185,- p.p. bij 2 personen
 • (prijs excl. vervoer naar de volgende bouwsteen)
 • Inclusief:
  o.a. historische tour met gids
Tijdens deze bouwsteen reis je een langs de indrukwekkende oude koningssteden om vervolgens weer in Kandy terug te komen.Je begint in Sigiriya waar je de authentieke rotstempel op een hoge heuvel gaat bezoeken. In de middag kun je een jeep safari maken waar je wilde olifanten gaat spotten. De oude hoofdstad van Sri Lanka, Polonnaruwa, is het sluitstuk van deze bouwsteen waar talloze historische tempels, badhuizen en serene beelden op je staan te wachten. Op je weg terug naar Kandy bezoek je Dambulla waar je tempelgrotten met statige boeddha's kunt zien.
Polonnaruwa Sri Lanka
Decorative torn edge

Dag 1 – Reis naar Sigiriya, Polonnaruwa en Jeepsafari

Vandaag verlaat je de koele heuvels van Kandy of het gezellige Negombo en reis je noordwaarts richting Sigiriya. Onderweg hiernaartoe kom je langs rijstvelden en plantages. Op de weg is het soms erg druk met verkeer dat kris kras door elkaar rijdt. Dan weet je meteen weer waarom je ook alweer met een chauffeur rondreist. Na een paar uur rijden doemt er een berg op, Sigiriya. Ook wel bekend als de ‘leeuwenrots’. In vroegere tijden was deze rots bedekt met honderden afbeeldingen van allerlei elegante vrouwen. Hoewel de meesten nu niet meer zichtbaar zijn, zijn de afbeeldingen die nog wel te zien zijn erg mooi. Eenmaal boven gekomen sta je tussen de ruïnes van eens een machtig paleis. Het uitzicht is spectaculair! Aansluitend word je naar je hotel gebracht met uitzicht over het meer waar wij genoten van de zonsondergang met een verkoelend drankje in de hand.

Decorative torn edge

Dag 2 – Citytour Polonnaruwa Sri Lanka

Na je ontbijt is het tijd om de stad Polonnaruwa te ontdekken. Je chauffeur en tevens gids zal je de hoogtepunten van de stad laten zien. Polonnaruwa was lange tijd de hoofdstad van Sri Lanka en er zijn dan ook veel overblijfselen uit deze periode. Tijdens deze citytour bezoek je de belangrijkste paleizen, badhuizen en tempels.

Als je wilt kun je hier ook op de fiets stappen. Op je gemak fiets je een rondje langs het meer. Dit vonden wij een leuke afwisseling na ons bezoek aan de historische sites. Laat het me weten als je dat ook wilt beleven.

Decorative torn edge

*Optioneel:

Jeepsafari in Minneriya of Kaudulla National Park

Vind je het leuk om tijdens het bezoek aan de culturele driehoek van Sri Lanka ook iets van de natuur van dit land te zien? Selecteer dan onderaan deze pagina de jeepsafari. Je gaat per jeep de natuur in en op zoek naar de eerste glimpen van de wilde olifant. De parkranger neemt je mee naar Kaudulla of Minneriya National Park. Deze twee parken liggen vlak naast elkaar en omdat de olifanten geen grenzen kennen word je, vlak voor vertrek, geïnformeerd naar welk park je zult gaan. Aan het begin van de avond ben je weer terug in het hotel waar je alle indrukken nog even op je in kunt laten werken.

Decorative torn edge

Dag 3 – Bezoek Dambulla en vertrek naar Kandy

Vandaag vertrek je na je ontbijt richting Kandy of Trincomalee aan de oostkust. Reis je direct naar Kandy dan stop je onderweg in Dambulla. Hier vind je meerdere grotten waarin de koningen van Anuradhapura tempels hebben laten maken. Je ziet hier een fascinerende reeks van statige boeddha’s met allerlei posturen. Wij vonden het geheel magisch aandoen doordat talloze felgekleurde fresco’s op de plafonds en wanden je aankijken. Aan het eind van de middag rijd je door naar Kandy waar je in een sfeervol hotel gelegen in de heuvels van Kandy slaapt.

Na deze bouwsteen vervolg je je weg naar Thuis in de curry keuken of In de koele heuvels van Kandy. Maar in onze zomer maanden kun je doorreizen naar de oostkust voor een ongerepte zandstrand. Lees meer in de bouwsteen Onontdekt paradijs aan de oostkust.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Leeuwenrots in Buddha’s tuin

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Polonnaruwa
Variant
1

Uitbreiding: bezoek aan Anuradhapura en Mihintale

 • Reissom:
  € 294,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  1 nacht in Anuradhapura en 2 nachten in Polonnaruwa inclusief ontbijt

Ben je nieuwsgierig naar nog een oude Koningsstad? Dan kun je deze bouwsteen aanpassen en er een nacht in Anuradhapura aan toevoegen. Je verblijft dan een nacht in Anuradhapura en twee nachten in Polonnaruwa.

 

Anuradhapura is meer dan 1000 jaar de hoofstad van Sri lanka geweest. Tientallen koningen hebben er hun sporen achter gelaten in de vorm van magnifieke bouwwerken. Begin de dag met een bezoek aan Mihintale. Stop vervolgens bij het hoogste boeddhabeeld van Sri Lanka; Aukana. Om veilig te zijn voor de legers van zijn broer bouwde de koning zijn fort bovenop de rots waar hij met al zijn vrouwen woonde. Klim via trappen rondom de rots naar boven. Aan het einde van de dag kom je aan in Polonnaruwa, waar je slaapt in een boutique hotel aan het meer.

Decorative torn edge
Polonnaruwa
Variant
2

Special Stay - Polonnaruwa

 • Reissom:
  € 199,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  2 nachten in een sfeervolle cottage met ontbijt, jeepsafari

Wil je hier wat specialer overnachten dan regelen wij deze upgrade. Je verblijft als royalty in dit knusse verblijf.

De cottages zijn sfeervol ingericht en nabij de jungle en rustige Giritale reservoir. Volgens ons de perfecte plek om een dag vol avontuur relaxed af te sluiten.

Decorative torn edge
Yala National Park - Jeepsafari
Variant
3

Jeepsafari naar wilde olifanten

 • Reissom:
  € 29,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Jeepsafari inclusief gids (excl. entreegelden (ca. 26,- p.p.)

Vind je het leuk om tijdens het bezoek aan de culturele driehoek ook iets van de natuur te zien? Vraag ons dan om de jeepsafari in te plannen.  Je gaat per jeep de natuur in en op zoek naar de eerste glimpen van de wilde olifant. De parkranger neemt je mee naar Kaudulla of Minneriya National Park. Deze twee parken liggen vlak naast elkaar en omdat de olifanten geen grenzen kennen, word je vlak voor vertrek, geïnformeerd naar welk park je zult gaan. Aan het begin van de avond ben je weer terug in het hotel waar je alle indrukken nog even op je in kunt laten werken.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Sri Lanka homestay
bouwsteen

Thuis in de currykeuken

 • Kandy
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 260,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Kandy Sri Lanka reizen - meer tussen heuvels
bouwsteen

In de koele heuvels van Kandy

 • Kandy
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 157,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Trincomalee - Sri Lanka oostkust
bouwsteen

Onontdekt paradijs aan de oostkust

 • Trincomalee
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 225,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern