Naar boven

Leeuwenrots in Buddha’s tuin

bouwsteen

 • Reisschema:
  Dambulla - Sigiriya - Polonnaruwa
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 220,- p.p. bij 2 personen
  (prijs excl. vervoer naar de volgende bouwsteen)
 • Inclusief:
  o.a. historische tour met gids
✓ De culturele driehoek heeft indrukwekkende koningssteden en tempelruïnes
✓ Beklim de Leeuwenrots en kijk uit over de groene jungle
✓ De oude hoofdstad van Sri Lanka, Polonnaruwa, staat bekend om de historische tempels en badhuizen
✓ Sluitstuk? Dambulla: tempelgrotten met statige boeddha's
Sri Lanka Boeddha
Decorative torn edge

Dag 1 – Reis naar Sigiriya, Polonnaruwa en Jeepsafari

Vandaag verlaat je de koele heuvels van Kandy of Negombo en reis je noordwaarts richting Sigiriya. Onderweg rijd je langs rijstvelden en plantages. Verkeer rijdt kris kras door elkaar; je weet meteen waarom je met een chauffeur reist. Na een paar uur rijden doemt in de verte de beroemde Leeuwenrots op, je bent bij Sigiriya. In vroegere tijden was deze rots bedekt met honderden afbeeldingen van allerlei elegante vrouwen. Hoewel de meesten nu niet meer zichtbaar zijn, zijn de afbeeldingen die nog wel te zien zijn erg mooi. Eenmaal boven gekomen sta je tussen de ruïnes van eens een machtig paleis. Het uitzicht over de groene jungle is spectaculair: hier een daar een rookpluim en in de verte een gigantisch wit Buddha-beeld! Hierna check je in bij je hotel; het drankje in je hand smaakt prima, terwijl je geniet van de zonsondergang.

Decorative torn edge

Dag 2 – Citytour Polonnaruwa Sri Lanka

Na je ontbijt is het tijd om de stad Polonnaruwa te ontdekken. Je chauffeur en tevens gids zal je de hoogtepunten van de stad laten zien. Polonnaruwa was lange tijd de hoofdstad van Sri Lanka en er zijn dan ook veel overblijfselen uit deze periode. Tijdens deze citytour bezoek je de belangrijkste paleizen, badhuizen en tempels.

Als je wilt kun je hier ook op de fiets stappen. Op je gemak fiets je een rondje langs het meer. Dit vonden wij een leuke afwisseling na ons bezoek aan de historische sites. Laat het me weten als je dat ook wilt beleven.

Decorative torn edge

Jeepsafari in Minneriya of Kaudulla National Park – optioneel bij te boeken

Vind je het leuk om tijdens het bezoek aan de culturele driehoek van Sri Lanka ook iets van de natuur van dit land te zien? Selecteer dan onderaan deze pagina de jeepsafari. Je gaat per jeep de natuur in en op zoek naar de eerste glimpen van de wilde olifant. De parkranger neemt je mee naar Kaudulla of Minneriya National Park. Deze twee parken liggen vlak naast elkaar en omdat de olifanten geen grenzen kennen word je, vlak voor vertrek, geïnformeerd naar welk park je zult gaan. Aan het begin van de avond ben je weer terug in het hotel waar je alle indrukken nog even op je in kunt laten werken.

Decorative torn edge

Dag 3 – Bezoek Dambulla en vertrek naar Kandy

Vandaag vertrek je na je ontbijt richting Kandy of Trincomaleem aan de oostkust. Reis je direct naar Kandy dan stop je onderweg in Dambulla. Hier vind je meerdere grotten waarin de koningen van Anuradhapura tempels hebben laten maken. Je ziet hier een fascinerende reeks van statige boeddha’s met allerlei posturen. Wij vonden het geheel magisch aandoen doordat talloze felgekleurde fresco’s op de plafonds en wanden je aankijken. Aan het eind van de middag rijd je door naar Kandy waar je in een sfeervol hotel slaapt, midden in de heuvels.

Na deze bouwsteen vervolg je je weg naar Thuis in de curry keuken of In de koele heuvels van Kandy. Reis je in onze zomermaanden? Pak dan wat strand mee aan de ongerepte oostkust. Lees meer in de bouwsteen Onontdekt paradijs aan de oostkust.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Leeuwenrots in Buddha’s tuin

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Sri Lanka Anuradhapura
Variant
1

Uitbreiding: bezoek aan Anuradhapura en Mihintale

 • Reissom:
  € 360,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  1 nacht in Anuradhapura en 2 nachten in Polonnaruwa inclusief ontbijt

Ben je nieuwsgierig naar nog een oude Koningsstad? Dan kun je deze bouwsteen aanpassen en er een nacht in Anuradhapura aan toevoegen. Je verblijft dan een nacht in Anuradhapura en twee nachten in Polonnaruwa.

 

Anuradhapura is meer dan 1000 jaar de hoofstad van Sri lanka geweest. Tientallen koningen hebben er hun sporen achter gelaten in de vorm van magnifieke bouwwerken. Begin de dag met een bezoek aan Mihintale. Stop vervolgens bij het hoogste boeddhabeeld van Sri Lanka; Aukana. Om veilig te zijn voor de legers van zijn broer bouwde de koning zijn fort bovenop de rots waar hij met al zijn vrouwen woonde. Klim via trappen rondom de rots naar boven. Aan het einde van de dag kom je aan in Polonnaruwa, waar je slaapt in een boutique hotel aan het meer.

Decorative torn edge
Special Stay Pollanuwara
Special Stay Pollanuwara
Special Stay Pollanuwara
Special Stay Pollanuwara
Variant
2

Special Stay - Polonnaruwa

 • Reissom:
  € 130,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  2 nachten in een sfeervolle cottage met ontbijt, jeepsafari

Wil je hier wat specialer overnachten dan regelen wij deze upgrade. Je verblijft als royalty in dit knusse verblijf.

De cottages zijn sfeervol ingericht en nabij de jungle en rustige Giritale reservoir. Volgens ons de perfecte plek om een dag vol avontuur relaxed af te sluiten.

Decorative torn edge
Sri Lanka Safari Olifanten
Variant
3

Jeepsafari naar wilde olifanten

 • Reissom:
  € 40,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Jeepsafari inclusief gids (excl. entreegelden (ca. 26,- p.p.)

Vind je het leuk om tijdens het bezoek aan de culturele driehoek ook iets van de natuur te zien? Vraag ons dan om de jeepsafari in te plannen.  Je gaat per jeep de natuur in en op zoek naar de eerste glimpen van de wilde olifant. De parkranger neemt je mee naar Kaudulla of Minneriya National Park. Deze twee parken liggen vlak naast elkaar en omdat de olifanten geen grenzen kennen, word je vlak voor vertrek, geïnformeerd naar welk park je zult gaan. Aan het begin van de avond ben je weer terug in het hotel waar je alle indrukken nog even op je in kunt laten werken.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Sri Lanka kookworkshop
bouwsteen

Thuis in de currykeuken

 • Kandy
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 315,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Sri Lanka kandy
bouwsteen

In de koele heuvels van Kandy

 • Kandy
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 175,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Onontdekt paradijs aan de oostkust

 • Trincomalee
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 195,- p.p. bij 2 personen
  (prijs excl. vervoer naar de volgende bouwsteen)
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern