Naar boven

Kruiden Sri Lanka

Thuis in de currykeuken

bouwsteen

 • Reisschema:
  Kandy
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 315,- p.p. bij 2 personen
 • Exclusief:
  (prijs excl. vervoer naar de volgende bouwsteen of luchthaven)
 • Inclusief:
  o.a. geheimen van de curry kookworkshop
In een goed aangelegde tuin, verscholen tussen bomen, hebben we een traditionele homestay gevonden. Hier woont een Sri Lankaanse familie die je met open armen ontvangt en in de watten legt. Zij vertellen enthousiast over vele traditionele gebruiken en hebben in de woning een aantal gastenverblijven gebouwd. Op deze manier maken zij het ook voor jou mogelijk om kennis te maken met het dagelijks leven in Sri Lanka.De familie maakt traditionele Sri Lankaanse gerechten waarvan wij heerlijk hebben zitten smullen. Tijdens deze homestay-bouwsteen stap je in de tuktuk om inkopen te doen op de lokale markt of bezoek je een lokale BIO farm. Samen met de kokkin bereid je vervolgens haar beroemde curry boven het houtvuur. Kortom, een smakelijke kennismaking met het dagelijks leven thuis bij de lokale bevolking.
Sri Lanka kookworkshop
Decorative torn edge

Dag 1 – Sri Lanka homestay – Aankomst in Kandy

Vandaag kom je in de middag aan bij het gastgezin. De vrouw des huizes ontvangt je met open armen in haar sfeervolle huis. Zij legt je de komende dagen in de watten. Aan de ontspannen sfeer merkten wij direct dat zij gewend zijn om regelmatig gasten over de vloer te hebben.

Zet de bagage in je kamer en voel je thuis op de veranda van het huis gelegen in een goed aangelegde tuin en uitzicht over de omgeving. De kok duikt met liefde de keuken in om een typisch Sri Lankaanse maaltijd te bereiden. Met onze buik gevuld zaten wij op de veranda terwijl de eigenaar mooie verhalen over zijn land met ons deelde.

Decorative torn edge

Dag 2 – Naar de markt en kookles in Kandy

Deze dag snuif en proef je het echte Sri Lankaanse leven. Na je je ontbijt ga je, afhankelijk van de homestay die we voor je boeken, naar een lokale BIO farm waar ze melkproducten maken en koop je groenten die ze op ecologische wijze verbouwen. Of je wordt opgehaald door een tuk tuk om de inkopen op de lokale markt te doen. Je gaat wat kraampjes af voor verse groenten, fruit, vlees of vis. Bepakt en bezakt rijd je terug naar de homestay. Maak het houtvuur alvast aan en de kokkin zal je de geheimen van een goede curry verklappen. Geniet van je zelfgemaakte lunch in de tuin.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek uit de homestay Sri Lanka

Helaas zit het verblijf er op. Na het ontbijt zwaait de familie je uit en vervolg je de reis naar Nuwara Eliya voor de bouwsteen Theeheuvels & Trektochten voor het koloniale thee verleden en/of Veters vast op bergpad voor het maken van mooie bergwandelingen. Wil je Sri Lanka op een sportieve manier ervaren? Kies dan voor de bouwsteen Raften naar Adam’s Peak. Tijdens deze twee actieve dagen staan een raft tocht en het beklimmen van Adam’s Peak op het programma.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Thuis in de currykeuken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Sri Lanka homestay
Sri Lanka homestay
Sri Lanka homestay
Sri Lanka homestay
Sri Lanka homestay
Variant
1

Special Stay - Koloniaal landhuis

 • Reissom:
  € 325,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  twee nachten in een koloniaal landhuis, twee keer ontbijt, één keer lunch, twee keer diner, kookworkshop en wandeling

De special stay buiten Kandy is een plaatje. De veranda aan de voorkant nodigt uit voor een kopje thee terwijl de lange tafels aan de achterkant perfect zijn voor een homemade meal. De kamers zijn groot en de eigenaar is een host in hart en nieren. Wandel ’s ochtends door de velden en zie Sri Lanka ontwaken. Na je bezoek aan de lokale markt ga je de keuken in om je eigen curry’s te bereiden voor de lunch.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Sri Lanka theeplantages bezoeken
bouwsteen

Theeheuvels en trektochten

 • Nuwara Eliya
 • 2 dagen / 1 nacht
 • vanaf € 85,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Sri Lanka Ella
bouwsteen

Veters vast op bergpad

 • Ella – Little Adam’s Peak
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 170,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Sri Lanka Adams Peak hike
bouwsteen

Raften naar Adam’s Peak

 • Kandy - Kitulgala - Maskeliya
 • 2 dagen / 1 nacht
 • vanaf € 120,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern