Naar boven

Rondreis Myanmar

Unieke individuele rondreizen op maat

Onze rondreizen en bouwstenen zijn kant-en-klaar of helemaal op-maat in te richten. Hier een dagje langer, daar een dagje korter is dan ook geen probleem.

Myanmar is een verrassende combinatie van overwoekerde tempel-ruïnes, sjokkende ossenkarren, kleurige marktjes en het boeddhisme dat diep in de cultuur geworteld is. Onze Myanmar-rondreizen zijn individuele rondreizen die we hebben gecreëerd door korte reisprogramma’s, bouwstenen, met elkaar te verbinden. Het zijn combinaties die wij goed bij elkaar vinden passen en zorgen voor een vloeiende reis.

Wil je liever persoonlijk advies en een reisvoorstel op-maat van ons ontvangen? Geef ons je reiswensen door via ons reisvoorstel op maat. Wil je een handig overzicht van alle bouwstenen? Bekijk dan onze kaartpagina.

Je reist individueel 
Je slaapt kleinschalig en sfeervol
We adviseren je uit eigen ervaring
Combineer highlights met ongerepte plekken 
Vervoer en excursies zijn al geregeld 
Je reis wordt CO²-gecompenseerd

Individuele rondreizen in Myanmar

Rondreis Myanmar: veelgestelde vragen

Wat is de beste reistijd voor Myanmar?

Je kan het hele jaar door naar Myanmar reizen. De beste reisperiode is, rekening houdende met het weer, van november tot en met februari. Het is dan koel en droog met temperaturen tussen de 25 en 30 graden en bijna geen regen. In november en februari is het wel een stuk drukker en vooral in februari rond het Chinese Nieuwjaar en kan de beschikbaarheid van accommodaties lastig zijn. Ons advies zijn de maanden oktober, december (als je voor de kerst terug bent) of januari. Kijk voor nog meer uitgebreide informatie over de beste reistijd op onze klimaatpagina.

Klimaat en beste reistijd Myanmar

Heb ik een visum nodig voor Myanmar?

Voor Myanmar heb je een visum nodig. De beste en snelste manier om dit e-visum aan te vragen is via myanmarvisa.com. Naast dit visum heb je een paspoort nodig dat na aankomst in Myanmar nog zes maanden geldig is.

Heb ik inentingen nodig voor mijn Myanmar rondreis?

Neem voor vertrek contact op met een medische instantie die verstand van zaken heeft, zoals je huisarts of in de grote steden de GGD. Zelf hebben we goede ervaringen met Thuisvaccinatie.nl. Voor meer tips over gezondheid in Myanmar is er onze gezondheid in Myanmar pagina.

Moet ik malaria-maatregelen treffen als ik naar Myanmar ga?

In bepaalde delen van Myanmar komt malaria voor. Het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. We raden je aan advies hierover in te winnen bij medische autoriteiten. De tabletten zijn behoorlijk zwaar en het is belangrijk om hier een zorgvuldige afweging over te maken. Kijk hiereens voor meer tips om jezelf tegen muggen te beschermen.

Hoe reis je in Myanmar?

In Myanmar kun je op verschillende manieren reizen; met de trein, lokale bus, een binnenlandse vlucht, boot of een minibusje. Door afwisselend gebruik te maken van vervoersmiddelen kun je volgens ons op een leuke en efficiënte manier het land door. Kijk voor meer informatie over de verschillende vervoersmogelijkheden op vervoer in Myanmar.

Hoe groot is het tijdsverschil tussen Nederland en Myanmar?

Myanmar valt in tijdzone UTC +6:30. Tijdens onze zomertijd is het in Myanmar 4,5 uur later. Tijdens onze wintertijd is het 5,5 uur later in Myanmar.

Veel gestelde vragen over Myanmar

  • Hoe reis je in Myanmar?
  • Heb ik een visum nodig voor mijn reis naar Myanmar?
  • Hoe ver is het vliegen naar Myanmar?
  • Is Myanmar geschikt voor een rondreis met kinderen?
  • In welke valuta betaal ik in Myanmar?
background-pattern