Rondreis Myanmar

Individuele rondreizen Myanmar

Kant en klaar of pas ze gerust aan, ‘hier een dagje langer, daar een dagje korter’.

Myanmar is een verrassende combinatie van overwoekerde tempelruïnes, sjokkende ossenkarren, kleurige marktjes en het boeddhisme dat diep in het dagelijkse leven vervlochten zit. Onze Myanmar-rondreizen zijn individuele rondreizen die we hebben gecreëerd door korte reisprogramma’s, bouwstenen, met elkaar te verbinden. Het zijn combinaties die wij goed bij elkaar vinden passen.

Wil je liever advies op maat dan zelf puzzelen met de bouwstenen en rondreizen? Laat mij dan je wensen en reis-ideeën weten via ons reisvoorstel op maat.

Je reist individueel 
Je slaapt kleinschalig en sfeervol
We adviseren je uit eigen ervaring
Combineer highlights met ongerepte plekken 
Vervoer en excursies zijn al geregeld 
Je reis wordt CO²-gecompenseerd
1
2
3
rondreis
1

Rondreis 1: On the road to Mandalay

 • Reisschema:
  Yangon - ruraal Myanmar - Mandalay - Bagan - Kalaw hilltribe - Inle Lake
 • Reisduur:
  17 dagen / 16 nachten
 • Reissom:
  Vanaf € 1375,- p.p. bij 2 personen
 • Reiswijze:
  per vliegtuig, lokale boot, lokale rijstbus en auto met privé chauffeur en binnenlandse vluchten
 • Vluchten:
  optioneel bij te boeken

Combineer Bagans tempels en drijvende tuinen op Inle Lake met het ongerepte Birmese platteland. Volgens ons de leukste route als je niet de behoefte hebt om met een strandverblijf af te sluiten. Wandel met een gids door rurale dorpjes en kook een bord Shan noedels met een dorpsbewoner. Per rijstbus en trein reis je via het koloniale Pyin Oo Lwin naar Mandalay, waar je in een klein pension verblijft, gerund door een Birmese familie. Trek langs hilltribes in de heuvels rond Kalaw. Vervolgens ga je samen met een lokale gids varen tussen de drijvende tuinen en vissersdorpjes van de beenroeiers op Inle Lake. Lees meer over deze Myanmar rondreis.

Bekijk deze rondreis
rondreis
2

Rondreis 2: Zomer in Myanmar – Familiereis

 • Reisschema:
  Mandalay - Bagan Inle Lake, Yangon
 • Reisduur:
  14 dagen / 13 nachten
 • Reissom:
  Vanaf € 1395,- p.p. bij 2 personen
 • Vanaf € 1195,- p.p. voor kinderen tot 12 jaar
 • Reiswijze:
  per vliegtuig, lokale bus en boot en auto met privé chauffeur
 • Vluchten:
  optioneel bij te boeken

Tijdens onze zomermaanden kun je prima een rondreis maken door het pure Myanmar, ook als je met kinderen reist.  In 14 dagen reis je op een rustig tempo langs enkele hoogtepunten van dit bijzondere land. Ontmoet de Birmese schildpadjes en olifanten en ontdek de hoogtepunten: Yangon, Mandalay en de koningssteden en de tempelvlakte van Bagan. Je sluit de reis relaxt af aan het Inle meer in een comfortabel resort met zwembad of je vliegt naar de Thaise stranden. Lees meer over deze zomerse rondreis.

Bekijk deze rondreis
rondreis
3

Rondreis 3: Beenroeiers, hilltribes en tempelruïnes

 • Reisschema:
  Yangon - Mawlamyine -Hpa An - Kyaukme -Hsipaw - Mandalay - Bagan - Kalaw trekking - Inle Lake
 • Reisduur:
  20 dagen / 19 nachten
 • Reissom:
  Vanaf € 1710,- p.p. bij 2 personen
 • Reiswijze:
  per vliegtuig, lokale boot, bus en auto met privé chauffeur
 • Vluchten:
  optioneel bij te boeken

De alles-erop-en-eraan Myanmar rondreis. In een dikke drie weken reis dwars door Myanmar, van noord naar zuid en oost naar west. Per lokale rijstbus en trein reis je over het platteland naar dorpjes waar nog weinig westerlingen zijn geweest. Ontdek het onbekende Zuid Birma met haar unieke cultuur maar ook natuur. Natuurlijk verken je ook de tempels van Bagan, de beenroeiers op Inle Lake. Lees meer over deze complete Myanmar rondreis.

Bekijk deze rondreis
rondreis
4

Rondreis 4: Beleef Birma on a budget

 • Reisschema:
  Yangon - Mandalay - Bagan - Kalaw - Inle Lake
 • Reisduur:
  15 dagen / 14 nachten
 • Reissom:
  Vanaf € 720,- p.p. bij 2 personen
 • Reiswijze:
  per lokale comfortabele bus en auto met eigen chauffeur
 • Vluchten:
  optioneel bij te boeken

Onze budget reis door Myanmar waarbij je met lokale, comfortabele airco bussen rondreist in plaats van binnenlandse vluchten. In zo’n kleine drie weken reis je over land door dit pareltje van Azië en beleef je Myanmar écht. Je ziet het dagelijkse Birmese leven aan je voorbijtrekken. Je bezoekt de highlights van Yangon, Mandalay met de oude koningssteden waar je verblijft in een familie pension. De uitgestrekte tempelvallei van Bagan ga je ontdekken en je maakt een trekking langs hilltribes naar het prachtige Inle Lake. Lees meer over deze budget reis.

Bekijk deze rondreis
rondreis
5

Rondreis 5: Proef Myanmar

 • Reisschema::
  Mandalay - Bagan - Inle Lake
 • Reisduur::
  8 dagen / 7 nachten
 • Reissom::
  Vanaf € 685,- p.p. bij 2 personen
 • Reiswijze::
  per vliegtuig, lokale bus en auto met privé chauffeur en binnenlandse vlucht
 • Vluchten:
  optioneel bij te boeken

Bezoek in 8 dagen het bijzondere Myanmar met deze korte rondreis. Ontdek de koningssteden Amarapura en Sagaing in de buurt van kloosterstad Mandalay, fiets over de tempelvlakte Bagan en spot beenroeiers op Inle Lake. Wij regelen een lokale gids waarmee je in Mandalay je langs de koningssteden reist en op Inle Lake vaart langs de beenroeiers en vissersdorpjes op palen. Je verblijft in een gezellig familiepension in Mandalay, een kleurrijke lodge met zwembad in Bagan en in het levendige Nyaung Shwe vlakbij Inle Lake. Lees meer over deze korte Myanmar reis.

Bekijk deze rondreis

Rondreis Myanmar: veelgestelde vragen

Wat is de beste reistijd voor Myanmar?

Je kan het hele jaar door naar Myanmar reizen. De beste reisperiode is als je rekening houdt met het weer van november tot en met februari. Het is dan de koele en droge periode met temperaturen tussen de 25 en 30 graden en bijna geen regen. Het is in november en februari wel een stuk drukker en vooral in februari rond het Chinese Nieuwjaar en kan de beschikbaarheid van accommodaties lastiger worden. Ons advies voor rustigere maanden zijn oktober en december (als je voor de kerst terug bent) en januari. Kijk voor nog meer uitgebreide informatie over de beste reistijd op onze klimaatpagina.

Klimaat en beste reistijd Myanmar

Heb ik een visum nodig voor Myanmar?

Voor Myanmar heb je een visum nodig. De beste en snelste manier om dit e-visum aan te vragen is via myanmarvisa.com. Naast dit visum heb je een paspoort nodig dat na aankomst in Myanmar nog zes maanden geldig is.

Heb ik inentingen nodig voor mijn Myanmar rondreis?

Neem voor vertrek contact op met een medische instantie die verstand van zaken heeft, zoals een ziekenhuis of in de grote steden de GGD. Zelf hebben we goede ervaringen met Thuisvaccinatie.nl. Voor meer tips over gezondheid in Myanmar is er onze gezondheid in Myanmar pagina.

Moet ik malaria maatregelen treffen als ik naar Myanmar ga?

In bepaalde delen van Myanmar komt malaria voor. Het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. We raden je aan altijd advies hierover in te winnen bij medische autoriteiten. De tabletten zijn behoorlijk zwaar en het is belangrijk om hier een zorgvuldige afweging over te maken. Kijk hier eens voor meer tips om jezelf tegen muggen te beschermen.

Hoe reis je in Myanmar?

In Myanmar kun je op verschillende manieren reizen; met de trein, lokale bus, binnenlandse vlucht, boot en minibusje. Door afwisselend gebruik te maken van vervoersmiddelen kun je volgens ons op de leukste en efficiëntste manier het land bereizen. Kijk voor meer informatie over de verschillende vervoersmogelijkheden op vervoer in Myanmar.

Hoe groot is het tijdsverschil tussen Nederland en Myanmar?

Myanmar valt in tijdzone UTC +6:30. Tijdens onze zomertijd is het in Myanmar 4,5 uur later. Tijdens onze wintertijd is het 5,5 uur later in Myanmar.