Naar boven

Myanmar met kinderen

Reizen met kinderen

Myanmar met kinderen

Bouw je Myanmar familiereis

Naar Myanmar met kinderen? Doen! Myanmar is heel puur. Het land is nog niet ontdekt door de massa. Mensen zijn nog oprecht geïnteresseerd en gek op kinderen. Fiets tussen de tempels van Bagan, zie de beenroeiers vanuit de boot of kook je eigen Shan Noodles op het platteland. Wij passen de rondreizen graag aan op reistempo, afstanden en slaapplekken voor je gezin.

Myanmar is vooral geschikt voor kinderen vanaf een jaar of zes. Je kan vanaf deze leeftijd met alle activiteiten mee doen. We hebben een Myanmar familierondreis samengesteld waarbij je de hoogtepunten van Myanmar bezoekt met genoeg activiteiten voor de kinderen. En dat natuurlijk in een rustig tempo!

✔ Kinderen tot 12 jaar krijgen korting!

Myanmar met kinderen
Myanmar met kinderen

Goed om te weten

Reisperiode
Als je met kinderen reist zit je vaak vast aan de schoolvakanties en in de zomermaanden is het green season in Myanmar. Het ‘Green Season’ is de officiële regentijd, maar regen valt er bijna niet. En er zijn weinig toeristen in het land dus beleef je het land op zijn aller puurst. Wil je je authentieke Azië ervaring in Myanmar combineren met strand in deze periode dan raden we de Thaise stranden aan..

Reisafstanden
Je reist korte afstanden met een auto of busje met prive chauffeur maar vliegt voornamelijk tussen de bouwstenen. De vluchten duren maximaal een uur en dan ben je snel op je volgende bestemming, dus alle tijd om op ontdekking te gaan.

Slaapplekken
Afwisselend slaap je in een comfortabel hotel met zwembad in Bagan of een wat eenvoudiger hotel meer in de sfeer van het land. Vaak zit je wat langer op een plek, zodat je niet steeds hoeft te verkassen. De hotels zijn knus en overzichtelijk. Ze hebben geen familiekamers, maar voor gezinnen proberen we de kamers altijd naast elkaar te boeken.

Myanmar is een malariagebied. Neem dus altijd contact op met een medische instantie die jullie daarin het beste kunnen adviseren. Het is goed om te weten dat de faciliteiten voor reizen met (kleine) kinderen beperkt zijn. Drinkt je kindje nog poedermelk, dan is het aan te raden dit zelf mee te nemen. Dit geldt ook voor luiers. Op een aantal plekken zul je deze wel kunnen kopen, maar de kwaliteit is minder hoog en je weet nooit hoe je kindje hierop reageert.

Veiligheid
Twijfel je om naar Myanmar te gaan, bel gerust onze collega’s om hun ervaringen te horen. Of lees de ervaringen van gezinopreis in tempelstad Bagan.

Myanmar met kinderen

Reis je met hele kleine kinderen naar Myanmar en zoek je een alternatief, denk dan eens aan Indonesië of Thailand. Onze collega’s van Riksja Family hebben speciaal voor families familiereizen samengesteld.

Myanmar met kinderen

Riksja Family: samen de wereld ontdekken

Naast Myanmar bieden we nog een groot aantal kindvriendelijke bestemmingen aan. Deze bestemmingen vind je terug op de website van Riksja Family. Riksja Family bestaat uit een team van reizende ouders én reisfanaten. Zij adviseren je uit eigen ervaring over het reizen met kinderen: van baby’s tot tieners.

“Je kinderen laten je met een onbevangen blik naar de wereld kijken. Maar bovenal is contact met de lokale bevolking veel sneller gemaakt. Reizen met kinderen brengt je zo echt dichter bij het land.” – Leonie, bestemmingsexpert Riksja Family

background-pattern