Inspiratie voor je vakantie in Myanmar

Zweef in een luchtballon boven de tempelvlakte van Bagan, bereis de 'road to Mandalay', of ga off the beaten track in de natuur van Myanmar. Wij hebben de beste plekjes in Myanmar alvast voor je uitgezocht. Wij zijn een reisorganisatie van reizigers voor reizigers. We verkopen de manier van reizen die wij zelf het leukste vinden: een manier waarop je echt een nieuw land en een bijzondere levenswijze ontdekt. Verder regelen wij die excursies die je volgens ons niet mag missen, individueel of in kleine groepjes. Geen massa dus. Laat je inspireren door wat je leest en ziet en stel je eigen individuele Myanmar reis samen.

Onze favoriete plekken

Ballonvaart over Bagan

Bagan is een grootse archeologische zone vol tempels en kloosters van meer dan 40 km² en je kunt hier meer dan vierduizend tempels bezoeken! Deze oude, religieuze gebouwen stammen uit de tijd dat Bagan de hoofdstad was van Myanmar, tussen de elfde en dertiende eeuw. Wat we de leukste manier vinden om de tempels te ontdekken? Met een ballonvaart! Stap tijdens zonsopgang in een luchtballon en zweef over de immense tempelvlakte. Een ervaring om nooit meer te vergeten! Heb je hoogtevrees? Kies dan voor onze oer-Hollandse fietstocht over de heilige grond. Zo rijd je zonder gids van tempel naar tempel en kies je zelf welke tempels je een bezoekje wilt brengen.

vakantie myanmar

Multiculturele keuken van Myanmar

De keuken van Myanmar wordt beïnvloed door de omliggende buurlanden. Thaise invloeden, immigranten uit India kwamen met de curry en de Chinezen roerbakken het eten. Je kunt overal goedkoop eten en in de steden heb je dan meer keuze in restaurants. Birmezen ontbijten uitgebreid met mohinga, deze vissoep is overal verkrijgbaar. De rest van de dag eten ze veel rijst met curry’s die minder pittig zijn dan in India en Thailand. Het favoriete gerecht is ohn-no-khaukswe: noedels met kipcurry, op smaak gebracht met kokosmelk. Thee is de nationale drank en kun je daarom veilig drinken. Probeer ook zeker de lokale Red Mountain Wine. In de omgeving van Inle Lake kunnen wij ook een wijnproeverij voor je regelen.

Off the beaten track

Eigenlijk is heel Myanmar reizen van de gebaande paden als je het vergelijkt met de buurlanden, maar naast de highlights zoals Yangon, Mandalay, Bagan en Inle Lake heb je ook plekken waar nog weinig reizigers komen. Zoals Mrauk U, maar ook het onbekende Zuid-Birma. De afgelegen Mon en Karen provincies zijn onontdekte gebieden van Zuid Birma. Kajak tussen spectaculaire karstgebergtes en maak kennis met eeuwenoude tribal culturen. De Karen staan weer bekend om hun jungle cultuur gelegen in een heuvelachtige omgeving met knusse dorpjes langs de Thanlwin rivier.

vakantie myanmar

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

Met onze Myanmar-rondreizen en Myanmar-bouwstenen bouw je jouw unieke reis door Myanmar. Jij kiest zelf wat je wilt doen, maar wij ontnemen je de vervelende rompslomp van alles moeten regelen. Onze collega’s ter plaatse staan bovendien tijdens je reis 24/7 voor je klaar. Je reist dus zelfstandig en avontuurlijk, maar staat er nooit alleen voor.

Laat je inspireren door onze blogs

Welke plekken moet je nu echt bezoeken in Myanmar? En wat is de beste reistijd? Valt Myanmar goed met kinderen te bereizen? Lees onze artikelen die je kunt gebruiken ter inspiratie of ter voorbereiding op je Myanmar-reis op ons Myanmar reisblog.