Naar boven

Rondreis Mexico

Unieke individuele rondreizen op maat

Mexico Oaxaca rondreis

Met onze flexibele Mexico-rondreizen hebben we je werk uit handen genomen en de beste reisroutes alvast voor je uitgestippeld. Je kunt je individuele reis natuurlijk ook zelf samenstellen met onze bouwstenenSlaapplekken zijn al geregeld: slaap jij in een oude hacienda of in een bungalow op het strand? Alle reizen zijn voorbeeldreizen en nog helemaal aanpasbaar aan jouw wensen, dagje langer of korter, een andere bouwsteen erin of een excursie eruit, geen probleem. We passen de reis aan naar jouw wensen, zo wordt jouw reis uniek.

We helpen je vanuit onze eigen ervaring
Je ziet de highlights, maar mijdt de massa
Je reist individueel met lokaal aanspreekpunt
Vervoer en bijzondere excursies zijn geregeld
Je slaapt kleinschalig en sfeervol
Je reis wordt 100% CO²-gecompenseerd

Individuele rondreizen in Mexico

Waarom een rondreis door Mexico?

Mexico, een land in Midden-Amerika, is het land van Mayaanse en Azteekse tempels, tortillas en burritos, smaragdgroene tropische wouden, spierwitte zandstranden en kleurrijke steden. In Mexico kom je het wereldwonder Chichèn Itzá tegen. Je kan een rondreis door Mexico maken in anderhalve week, maar als je echt het land wil leren kennen raden we aan om een twee- of drieweekse rondreis te maken. Je vliegt naar Mexico in ongeveer 11 tot 12 uur met een directe vlucht. Door het overgrote deel van de Mexicaanse bevolking wordt Spaans gesproken maar ongeveer 10% van de bevolking spreekt een van de 67 indiaanse talen die officieel erkend zijn. Tijdens een rondreis door Mexico reis je vaak door Yucatan. Yucatan is een groot schiereiland in het zuidoosten van Mexico. Hier kom je naast Chichèn Itzá ook andere oude ruïnes tegen zoals bij Palenque en Tulum. Daarnaast zijn Mexico City, Laguna Bacalar, Cancun en Playa del Carmen ook populaire plekken om te bezoeken.

Mexico maya vrouwen
Rondreis Mexico, Chìchen Ítza

Oude Ruïnes

Mexico is een land vol met oude ruïnes van de Maya’s en de Azteken. Zo heb je natuurlijk een van de 7 wereldwonderen: Chichèn Ítza, maar je hebt ook de ruïnes van Tulum, Palenque, Uxmal, de Puuc route en nog zo veel meer. Deze ruïnes zijn de highlights van je rondreis door Mexico. Chichèn Ítza is natuurlijk prachtig maar wij vinden dat ook Palenque en de Puuc route niet te missen zijn.

Chichèn Ítza

Chichèn Ítza is een oude Mayastad, de laatste grote stad gesticht in de 10e eeuw. Deze stad is een van de nieuwe zeven wereldwonderen en is voornamelijk bekend voor de grote piramide El Castillo ofwel de tempel van Kukulcán. Daarnaast zijn er ook nog vele andere bezienswaardigheden zoals de tempel van de jaguars, Tzompantli, El Caracol, de tempel van de krijgers, het balveld en nog meer. Als je met ons reist verblijf je vlakbij de entree en kan je ’s ochtends vroeg wanneer de deuren open gaan als een van de eerste bezoekers naar binnen. Op 21 maart en 21 september gebeurt hier nog iets speciaals. Dan staat de zon zo op de piramide dat het net lijkt alsof een slang van de trap van El Castillo af kronkelt.

Palenque

Palenque is een Mayastad gelegen in de provincie Chiapas, midden in de jungle. Deze stad bereikte zijn hoogtepunt tussen 600 en 800 en staat sinds 1987 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Er wordt door archeologen geschat dat het deel van Palenque dat nu ontdekt is, ongeveer 2,5 vierkante kilometer, nog geen 10% van de originele grootte van de stad is. Deze oude Mayastad heeft nog verschillende tempels en tombes die te bezichtigen zijn. Wij vinden dat dit één van de meest indrukwekkende Mayaruïnes van het continent is. In de buurt vind je ook nog talloze watervallen. Een local kan je voor een kleine prijs gidsen door de jungle. Je verblijft in een lodge op 5 minuten van het moderne Palenque en 10 minuten rijden van het oude Palenque.

Rondreis Mexico, Palenque
Mexico, Izamal kerk

Andere activiteiten in Mexico

Naast oude Mayaruïnes verkennen en steden bezoeken kan je in Mexico natuurlijk ook andere activiteiten doen. Zo kan je kleurrijke steden bezoeken zoals Izamal of San Cristobal, zijn er stralend witte stranden bij Playa del Carmen, Tulum en Isla Holbox, kan je de cultuur proeven in Puebla en Mexico City en kan je de vele cenotes bekijken en soms zelfs erin zwemmen. Kortom, er is meer dan genoeg te doen tijdens een rondreis door Mexico.

Izamal

Het kleurrijke, gele stadje Izamal ligt noordelijk op het schiereiland Yucatan. Hier verblijf je in een bed & breakfast met een zwembad en tropische tuin. Deze plek was vroeger een Mayastad waar de goden Itzamna en Kinich Ahau werden vereerd, maar de Spanjaarden namen het over en hebben het gemaakt tot wat het nu is. In de stad vind je een Franciscaner klooster, twee oude ruïnes van de Maya en overal geelgekleurde gebouwen. Als je met ons reist, rijdt je met paard en wagen door het centrum en reis je daarna door naar Campeche via de Puuc route.

San Cristobal

San Cristobal de las Casas is een charmante stad in het zuiden van Mexico. Deze stad bevindt zich in de bergen en is dan ook iets kouder dan de meeste andere plekken die je bezoekt tijdens je rondreis door Mexico. Vergeet dan ook niet een warme fleece mee te nemen voor wanneer het ’s avonds toch wat frisser wordt. In deze kleurrijke stad wonen voornamelijk Tzotzil Maya en tijdens je verblijf in een Posada hier ga je dan ook op excursie met een lokale gids om de rituelen en gebruiken van de bevolking te ontdekken. Je bezoekt twee dorpen, San Juan Chamula en Zinacantan. Onze tip: reis vanuit San Cristobal door naar Palenque, de mayaruïnes in het midden van de jungle.

Mexico rondreis, San Cristobal
Mexico Playa del carmen

Playa del Carmen

Heb je behoefte om heerlijk te relaxen bij een palmenstrand tijdens je rondreis door Mexico? Treur niet want er zijn genoeg stralende stranden om te verkennen. Zo heb je Playa del Carmen. Dit paradijselijke strand ligt aan de oostkust van Yucatan niet ver van Cancun. Deze plek is waar je je rondreis relaxt kan beginnen of eindigen genietend van de zon op het strand en cocktails van de bar. Als je toch actief bezig wil zijn dan kan dat ook. Naast dat er ruïnes zijn in de buurt kan je hier ook goed snorkelen of duiken. Zo kan je ook van juni tot augustus snorkelen met walvishaaien. Wil je dit toevoegen aan je beleving? Vraag dan even na of dit mogelijk is bij jouw reis.

Cenotes

Het schiereiland Yucatan heeft een ondergrond met vele grotten en rivieren. Sommige van deze grotten zijn open en makkelijk te bezichtigen. Soms kan je zelfs zwemmen in een van de zogenaamde cenotes. Maar hoe zijn deze cenotes eigenlijk ontstaan? Ze komen alleen voor in gebieden zonder bovengrondse rivieren. Het water sijpelt hier door de poreuze grond en stroomt ondergronds naar zee. Op sommige plaatsen, met bijvoorbeeld een kalkachtige ondergrond zoals bij Yucatan, is het gesteente verweekt en ingezakt waardoor ondergrondse, met water gevulde holtes ontstaan. Cenotes zijn heilig voor de Maya’s en werden vroeger ook als offerplaatsen gebruikt. Tegenwoordig is daar niks meer van te merken en kan je in vele cenotes goed zwemmen. Enkele prachtige en bekende cenotes zijn de Ik Kil nabij Chìchen Ítza en Dos Ojos, gran cenote en cenote Calavera dichtbij Tulum. Er zijn tal van cenotes dus als je de een niet indrukwekkend genoeg vind kan je ook nog een andere kiezen. Wij hebben cenotes bij Merida uitgekozen om in te zwemmen maar als je een andere in je reis wil dan kan dat natuurlijk ook!

Mexico rondreis, cenotes

Veel gestelde vragen over Mexico

  • Wanneer kan je het beste naar Mexico reizen?
  • Hoe zit het met betalen in Mexico?
  • Waar overnacht je tijdens de rondreis?
  • Welke inentingen moet je hebben?
  • Heb je een visum nodig voor Mexico?
background-pattern