Naar boven

Inspiratie voor je vakantie in Mexico

Inspiratie Mexico flamingo
Mexico, mi corazon. Je zit in ons hart, met je zonovergoten dagen, witte stranden, Maya tempels en heerlijke eten. Maar ook buurlanden Guatemala met zijn mysterieuze tempels en Belize met haar reggae vibe zijn een feestje om naartoe te reizen. En dan die lieve lokale bevolking. Hier snappen ze wel wat gastvrijheid is. We zijn allemaal meerdere keren in Mexico, Guatemala en Belize geweest en gaan elke kans die we hebben weer terug. Wij hebben de beste plekjes in Mexico alvast voor je uitgezocht. Wij zijn een reisorganisatie van reizigers voor reizigers. We verkopen de manier van reizen die wij zelf het leukste vinden: een manier waarop je echt een nieuw land en een bijzondere levenswijze ontdekt. Verder regelen wij die excursies die je volgens ons niet mag missen, individueel of in kleine groepen. Geen massa dus. Laat je inspireren door wat je leest en ziet en stel je eigen individuele Mexico reis samen.
Decorative torn edge
Mexico Guatemala
Playa del Carmen
San Cristobal en San Juan Chamula
Guatemala Tikal
Guatemala el Paredon
papegaai Mexico
Merida
Belize San Ignacio
Mexico-Tulum
Merida Yucatan Cenote
Playa del Carmen mexico
Mexico
San Cristobal excursie San Juan Chamula
Playa del Carmen genieten op het strand
Palenque watervallen Roberto Barrios
Belize Caye Caulker hangmat

Onze favoriete plekken

Mexico

Het grootste en meeste bekende land van de drie en daarmee ook het meest toeristische. Dat heeft de voordelen dat het toeristisch goed ontwikkeld is en er goede vluchtmogelijkheden naartoe zijn. Vooral het schiereiland in Yucatan is geliefd en niet zonder reden. Het heeft prachtige witte stranden en heel veel Maya tempels die een bezoek waard zijn. Van grote toeristische trekpleisters zoals Chichen Itza maar ook vele kleine, nog verscholenin de jungle, waar je soms de enige toerist bent. Zelf rijden is in Mexico heel goed te doen en geeft je veel vrijheid. Reis je liever met het openbaar vervoer dan zijn de lijnbussen uitstekend geregeld en comfortabel.

Tikal Guatemala (2)

Guatemala

Vanuit de bergen van Mexico ga je meestal bij San Cristobal de las Casas de grens over. Het land is nog erg authentiek en de lokale Indianen bevolking draagt vaak nog traditionele kleding. Heel kleurrijk en met veel trots en liefde gedragen. Het meer van Panajachel is adembenemend mooi en het jungle complex Tikal, diep verborgen in de jungle is een must-see als je naar Guatemala reist. Het openbaar vervoer is niet zo goed geregeld hier en zelf rijden is geen optie. Daarom reis je hier met door ons vooraf geregelde shuttle busjes rond.

Belize

Slow down! Relax op de reggae vibes van dit kleine landje onder Mexico. De creoolse bevolking en tropische jungle maken Belize heel anders dan de buurlanden Guatemala en Mexico. Het leven gaat langzaam maar omdat het land zo klein is maakt dat voor het reizen niet uit. Er zijn maar een paar wegen dus je stapt gewoon op de eerste bus die langs komt in de goede richting. Vooral de eilanden worden veel bezocht. Caye Caulker is heerlijk relaxt maar echte stranden heeft het niet. Je komt hier voor het snorkelen in de helderblauwe zee. Durf je tussen de roggen en zusterhaaien het water in te gaan?

Belize snorkelen

Bekijk onze Mexico vakanties

Enthousiast geworden van alle verschillende hoogtepunten die je tijdens je vakantie in Mexico kunt tegenkomen? Bekijk dan onze Mexico bouwstenen of rondreizen Mexico. Hierin hebben we al een aantal handige routes voor je uitgestippeld. De rondreizen zijn nog helemaal aan te passen naar jouw wensen. Vind je het prettig om in een wat langzamer tempo te reizen, dan plannen we hier en daar een extra nachtje voor je in. Zo maak je de reis die helemaal bij jou past.

Merida
bouwsteen

Mariachi’s en cenotes

 • Merida - Campeche
 • 4 dagen / 3 nachten
 • p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Mexico Bacalar kayakken
rondreis

Rondreis Mexico mañana 3 weken

 • Playa del Carmen-Laguna Bacalar-Chicanna-Palenque-San Cristobal de las Casas-Villahermosa-Campeche-Izamal-Chichen Itza-Isla Holbox-Cancun
 • 19 dagen / 18 nachten
 • Vanaf € 1.625,- p.p. bij 2 personen (excl huurauto)
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
belize town city
bouwsteen

Easy Going Belize City

 • Belize City
 • 2 dagen / 1 nacht
 • € 135,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Tempels bij Chichen Itza Mexico
rondreis

Ontdek Noord-Yucatan in 2 weken

 • Playa del Carmen-Bacalar-Chichen Itza-Merida-Rio Lagartos-Isla Mujeres
 • 14 dagen / 13 nachten
 • Vanaf € 1.090,- p.p. bij 2 personen (excl huurauto)
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Antigua Guatemala
bouwsteen

Easy Going Antigua

 • Antigua
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 160,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern