Naar boven

Wie zijn wij?

Team foto Mexico

Reizen met Riksja

Over Riksja

Wellicht heb je nog nooit van ons gehoord. Misschien heb je al eens rondgesnuffeld op een van onze sites of wie weet ben je zelfs met ons al een keer op reis geweest. Maar wie is Riksja Travel nou eigenlijk? Een eigenwijze reisorganisatie uit Leiden dekt de lading eigenlijk niet. Een reisbedrijf met een hart voor de wereld ook niet. Een club enthousiaste reisfanaten dan? Nou, het is eigenlijk een beetje van al die dingen. We leggen het je graag uit! Klik verder en ga met ons mee op avontuur.

Hoe werkt het?

Wij hebben verschillende Mexico-bouwstenen en Mexico-rondreizen voor je gebouwd op basis van onze reiservaringen door Mexico. Je kunt ze in je koffer doen en een vrijblijvend reisvoorstel aanvragen, of je kunt ons eerst nog bellen of mailen als je vragen hebt of specifieke tips wilt. Zo proberen wij iedereen reizen te bieden met eigen invulling, waarbij je Mexico en zijn bevolking echt leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Een grappige, mooie of bijzondere ervaring die je nog lang bijblijft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Lees meer over onze kijk op Mexico duurzaam reizen.

Mara van der Hoek - Reisspecialiste Mexico, Guatemala en Belize

Toen ik mijn eerste reis naar Mexico maakte op mijn 18e, had ik geen idee waar ik aan begon. Ik was op het vliegtuig gestapt met het idee dat Mexico bestaat uit woestijn en cactussen. Niets bleek minder waar: er ging een wereld voor me open van felgekleurde koloniale haciënda’s, brulapen in het regenwoud en piramides met gevederde slangen. Oh, en die uitgestrekte witte palmstranden niet te vergeten. Ik was meteen verkocht en hoewel ik graag ook de rest van de wereld bezoek, blijf ik altijd terugkeren naar mijn geliefde Mexico, tegenwoordig met mijn gezin. Wil je echt iets bijzonders? Maak dan een uitstapje naar de mysterieuze ruïnes van Yaxchilan, een verlenging van de bouwsteen Jungletempels en watervallen. Deze Mayastad is alleen te bereiken met een bootje en om de stad binnen te gaan, volg je een donker kruip-door-sluip-door-gangetje dwars door de eeuwenoude gebouwen.

Mexico- Playa del Carmen
mexico yucatan cenotes

Rik Houkes - Productmanager en reisspecialist Mexico, Guatemala en Belize

Ongeveer iedere 2 jaar ga ik wel weer terug naar Midden-Amerika. Mexico zit dan altijd in de reis omdat het zo afwisselend is. Eeuwenoude tempels, uitgestrekte jungle met watervallen en brulapen (wat een geluid maken die beesten) en witte poederstranden met palmbomen. Fantastisch! Zelf reis ik het allerliefst met een huurauto, zodat je nog meer zelf je tempo kunt bepalen en makkelijker op bijzondere plekjes als Jalcomulco kunt komen, waar je goed kunt raften. Vorig jaar heb ik 6 weken door Guatemala gereisd en mijn favoriet Semuc Champey; een plek waar ik verbaast was over hoe mooi de natuur kan zijn en hoe belangrijk het is dat we hier ook zuinig op zijn.

Onze partners ter plaatse

In Mexico, Belize en Guatemala werken wij met een Nederlandse partner die je ter plaatse met raad en daad ter zijde staat.

Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk; vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je Mexico reis, in goede handen bent.

terras hopkins

Reizen met Riksja Travel

Wij zijn onderdeel van Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, ver weg en ook dichtbij.

Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds. Wil je meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Travel.

background-pattern