Naar boven

Visum Mexico

Voorbereid op reis

Paspoort en visum Mexico reiziger
Calakmul Mexico uitzichtpunt

Heb je voor Mexico een visum nodig?

Voor je Mexico, Guatemala en Belize reis heb je een paspoort nodig, dat tot minimaal 6 maanden ná thuiskomst geldig is. Voor een verblijf korter dan 90 dagen is geen visum nodig. Op vertoon van paspoort en retourticket krijg je bij aankomst in Mexico een toeristenvisum in je paspoort geniet. Houd dit tijdens je Mexico-vakantie in je paspoort, bij vertrek moet je het afgeven als bewijs dat je het land weer verlaat. Heb je een andere nationaliteit, of verblijf je langer dan 90 dagen, contoleer de regels dan via de visumdienst of de ambassade. Je hebt dan (mogelijk) een ander visum nodig dat voorafgaand aan de reis aangevraagd moet worden.

Kinderen en babies hebben een eigen paspoort nodig en kunnen niet worden bijgeschreven in het paspoort van de ouders of gezaghebber.

Als je naar of via de USA vliegt (ook als je er alleen maar een overstap hebt), dan dien je voor vertrek een zogenaamde “visa waiver” in te vullen op de website van ESTA. Het invullen duurt ongeveer een kwartiertje en wij adviseren je dit minimaal twee weken voor vertrek te doen. Het is erg belangrijk, want zonder een goedgekeurde visa waiver word je geweigerd op je vlucht(en). Je krijgt via deze site ook een melding als het allemaal akkoord is. De kosten van de ESTA zijn USD 14,- als je deze via de officiële website aanvraagt. Gebruik je een andere website, dan zit er vaak ongemerkt een bemiddelaar tussen en betaal je soms vijf keer zoveel.

Als gevolg van een recente wijziging, kunnen reizigers die sinds 1 maart 2011 in Iran, Irak, Jemen, Libië, Syrië, Somalië of Soedan zijn geweest niet langer een ESTA aanvragen. Ook reizigers met een dubbele nationaliteit waarvan één de Iraanse, Iraakse, Syrische of Soedanese is komen ook niet meer in aanmerking voor een ESTA.  Is dit voor jou van toepassing dan dien je een regulier visum aan te vragen via het Amerikaanse consulaat.

Reizigers via Canada zijn ook verplicht om een ETA (Electronic Travel Authorization) aan te vragen (vergelijkbaar met de ESTA voor de Verenigde Staten). Ons advies is om deze verplichte reistoestemming net als de ESTA voor Amerika minimaal twee weken voor vertrek te regelen. Heb je geen ETA, dan kun je geweigerd worden op de vlucht of een boete krijgen. De kosten voor de aanvraag bedragen CAD 7,- per persoon en kunnen alleen met een credit card betaald worden. Aanvragen doe je via ETA.

Vlieg je via Amerika en Canada (óók bij alleen een overstap), dan is zowel een ETA als een ESTA nodig.

Voor up-to-date informatie over de huidige douaneregelingen en voorwaarden kijk op de website van de visumdienst.

background-pattern