Naar boven

Klimaat en beste reistijd Mexico

Algemene informatie

Strand Mexico
Mexico Tulum reiziger

En dat van buurlanden Guatemala en Belize

Bij Riksja Mexico bouw je je eigen individuele Mexico reis. Tijdens je reis met Riksja Mexico ga je op pad met je eigen huurauto of per bus en verblijf je in kleinschalige, authentieke hotelletjes die passen bij de plek waar je bent. Nieuwsgierig? Kijk dan eens bij onze Mexico bouwstenen.

Wat is de beste periode voor je Mexico reis? Heel algemeen gezegd: het is er het hele jaar mooi weer, zeker wat betreft de temperatuur. Onderstaand vind je informatie per regio en een klimaattabel.

Lekker weer op schiereiland Yucatan?

Het schiereiland Yucatan is het hele jaar door aangenaam warm (26-30 graden). In de avond koelt het af, maar komt het kwik niet onder de 20 graden. Aan de kust in Playa del Carmen of Tulum waait meestal een verkoelende wind terwijl het bij de jungle tempels en watervallen vochtiger aan kan voelen.

In onze winterperiode (november – mei) heb je tijdens je Mexico reis de meeste kans op droog en zonnig weer. Tijdens onze zomermaanden (juni – september) is de luchtvochtigheid hoger en voelt het warmer aan. Er valt af en toe een tropische bui. Soms duren ze een uurtje, soms blijven ze de hele middag hangen. Juli en augustus zijn de warmste maanden met een hoge luchtvochtigheid.

In Mexico is in september en oktober het orkaanseizoen. De kans hierop is aan de kust het grootst. Landinwaarts neemt een orkaan doorgaans snel in kracht af maar ook als deze honderden kilometers ver weg is, kan hij harde wind en veel regen veroorzaken.

Cozumel punta sur palmen Mexico
Oaxaca - Monte Alban - Fietsen

Lekker weer in centraal Mexico?

Waar je op het schiereiland van Yucatan vooral op laagvlakte verblijft, reis je tijdens je Mexico reis met de Easy going Mexico City en Colors and indians bouwstenen vooral door de hoger gelegen gebieden.

De beste reismaanden voor deze regio zijn gelijk aan het reizen over het schiereiland Yucatan en hierdoor dus goed te combineren tijdens je Mexico rondreis.

Door de hoogte zijn de temperaturen minder warm, overdag tussen de 22 en 28 graden. Neem wel een vest en lange broek mee want ’s avonds kan het flink afkoelen met temperaturen tussen 14 en 20 graden.

Lekker weer in Guatemala?

De beste reismaanden Guatemala zijn gelijk aan die van Mexico. Tijdens onze winterperiode is de kans op droog en zonnig weer het grootst en in de zomermaanden heb je meer kans op een tropische bui.

Met de El Mundo Maya en Easy going Antigua bouwstenen reis je door het berggebied waar het een stuk koeler is. Overdag (22-28 graden) heb je genoeg aan een korte broek en t-shirt. In de nacht (12-16 graden) is het een stuk koeler.

Ga je naar de jungle tempels van Tikal of pelikanen spotten op de Rio Dulce dan reis je door lager gelegen gebieden waar het warmer en tropischer is. Overdag (26-30 graden) is het warm en in de avond komt het kwik niet vaak onder de 20 graden.

Mexico Guatamala Belize rondreis Antiqua
Placencia - Garifuna Mexico

Lekker weer in Belize?

Overdag (26-29 graden) is het aangenaam warm en in de avond is het vaak niet kouder dan 20 graden. In de Maya mountains waar je overnacht tijdens de Mountains en rivers bouwsteen kan het koeler zijn.

De beste reismaanden zijn van februari – mei. Tijdens deze maanden is de kans op droog en zonnig weer het grootst. Van juni – oktober heb je de meeste kans op een tropische bui. Waarbij je in september de meeste kans hebt om nat te worden.

Combineer Belize met Guatemala of Mexico en sluit je reis af op een tropisch reggae eiland of trek het Cockscomb nature reserve in tijdens de Garifunastrand en jaguarwoudbouwsteen.

Een reis aanvragen kan bij ons door een vrijblijvende aanvraag in te vullen, of bel ons op 071-516 20 24. Wij helpen je graag bij het samenstellen van je ideale Mexico reis.

Regio Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Schiereiland Yucatan 27°C 27°C 28°C 29°C 30°C 30°C 30°C 30°C 29°C 28°C 28°C 27°C
Centraal Mexico 25°C 27°C 28°C 29°C 28°C 27°C 25°C 26°C 25°C 25°C 25°C 25°C
Guatemala 24°C 25°C 26°C 26°C 27°C 26°C 25°C 26°C 26°C 25°C 25C 24°C
Belize 26°C 26°C 27°C 28°C 29°C 28°C 28°C 28°C 28°C 27°C 27°C 26°C
Antigua Guatemala
bouwsteen

Easy Going Antigua

 • Antigua
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 160,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Mexico Bacalar kayakken
rondreis

Rondreis Mexico mañana 3 weken

 • Playa del Carmen-Laguna Bacalar-Chicanna-Palenque-San Cristobal de las Casas-Villahermosa-Campeche-Izamal-Chichen Itza-Isla Holbox-Cancun
 • 19 dagen / 18 nachten
 • Vanaf € 1.625,- p.p. bij 2 personen (excl huurauto)
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
bouwsteen

Wereldwonder Chichèn Itzá

 • Chichen Itza
 • 2 dagen / 1 nacht
 • per persoon bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Mexico Belize Tikal
rondreis

Maya route individueel

 • Playa del Carmen-Chichen Itza-Merida-Campeche-Palenque-San Cristobal-Lake Atitlan-Chichicastenango-Antigua-Tikal - Caye Caulker-Tulum
 • 23 dagen / 22 nachten
 • Vanaf € 2.250,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
background-pattern