Naar boven

Geld in Mexico

Voorbereid op reis

Geld in Mexico

Mexico is geen duur land, maar ook weer niet spotgoedkoop. Voor eten, drinken en vervoer op je vakantie Yucatan, en dan met name aan de Riviera Maya (Caribische kust), betaal je ongeveer wat je hier betaalt. Zodra je de kust verlaat, ben je goedkoper uit.

De munteenheid van Mexico is de peso. Wisselkoers: € 1 = ca. 23,5 pesos (augustus 2021). Cash dollars worden in hotels en sommige restaurants geaccepteerd. Naast cash worden Visa en Master als credit card het meest geaccepteerd. Staat op je bankpas een Cirrus of Maestro-logo, dan kun je in Mexico op veel plaatsen geld pinnen uit de automaat. Houd voor de zekerheid altijd wat cash geld als reserve, een pinautomaat gaat wel eens stuk, raakt leeg, of de bank staakt.

De munteenheid van Guatemala is de Quetzal, genoemd naar de zeldzame vogel die in het land voorkomt. Koers: € 1 = ca. 9 Quetzal. De munteenheid van Belize is de Belizaanse dollar. De waarde verhoudt zich ongeveer als 2:1 tot de Amerikaanse dollar, dus Bzd$ 2,- = US$ 1,-. US dollars worden overal geaccepteerd. Alleen in de steden is pinnen mogelijk. Op Caye Caulker is wel een bank, maar de pinautomaat is vaak leeg.

Een tip: Waarschijnlijk breng je de eerste dagen van je vakantie Yucatan door in het toeristische Tulum of Playa del Carmen. Zorg dat je snel gewend raakt aan de peso; als je drankjes bestelt en geen prijs vraagt, wordt vaak meer afgerekend dan de eigenlijke prijs. Controleer vervolgens ook je wisselgeld. Regelmatig krijg je te weinig terug.

background-pattern