Naar boven

Overnachten in Mexico

Vervoer & verblijf

Waar slaap je in Mexico?

De kracht van Riksja Mexico is onder meer dat je zoveel mogelijk overnacht in karakteristieke, kleinschalige accommodaties die passen bij Mexico of bij de streek waarin je bent. Wij hebben voor onze Mexico-bouwstenen gezocht naar kleinschalige accommodaties en naar afwisseling in de reis. Het valt ons op dat veel reisorganisaties grotere standaard of ketenhotels gebruiken in Mexico. Wij vinden het leuker te verblijven in hotels waar de eigenaar meestal zelf aanwezig is en de sfeer persoonlijk is. Wij hebben kleurrijke posada’s (een soort bed & breakfast), koloniale casa’s, beach cabanas, knusse familiehotels en comfortabele haciënda’s (boerderijen) gevonden. Je zit op de veranda van je junglebungalow of aan zee op je eigen dakterras. Wij helpen je graag bij het combineren van de leukste plekken.

Juist die afwisseling van accommodaties geeft een bijzonder tintje aan je Mexico-reis: overnachtingen zijn niet alleen een plek om de nacht door te brengen, maar maken deel uit van je reis en zo leer je de lokale manier van leven beter kennen. Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen.

Bacalar hotel

Riksja's choice in Mexico

Zittend in je schommelstoel op de veranda van je kleurrijke hacienda hoor je de vogels fluiten die graag de grote, tropische tuin van je hotel bezoeken. Dit is een voorbeeld van een van de karakteristieke overnachtingsplaatsen in de binnenlanden van Mexico. De accommodaties kenmerken zich doordat ze net even anders zijn dan andere accommodaties. Ze variëren van een knusse bed & breakfast in Izamal tot een centraal gelegen posada in San Cristobal. Tijdens de bouwstenen Hacienda’s en Mayapiramides, Jungletempels en watervallen en Colors and indians overnacht je in een karakteristieke accommodatie.

Het strand bij de hand

Tijdens je Mexico-reis start en eindig je vaak met een paar ontspannen dagen aan het strand. Ook aan het strand is het gelukt om een kleinschalige accommodaties op een goede locatie te vinden. Zo verblijf je in Tulum in een kleine posada. Wanneer je je kamer uit stapt, sta je met je voeten in het zand. In Playa del Carmen hebben we een stadshotel gevonden waar vandaan het twee minuten lopen is naar het strand en naar de belangrijkste straat in Playa del Carmen, de 5th Avenue. Op Isla Holbox word je per golfkar over het strand naar je eco-hotel met zwembad gebracht. Sluit jij je reis graag af met wat meer comfort? Kies dan voor onze upgrade opties bij de strandbouwstenen.

Riksja's choice in Guatemala en Belize

Heb je wat meer tijd en ga je ook naar Guatemala en Belize? Dan maak je ook hier kennis met onze verschillende karakteristieke overnachtingen. Drink na het zien van de ruïnes van Tikal nog een lekker versgeperst fruitdrankje op het terras met uitzicht op het meer. Maak ook kennis met het minder ontdekte en daardoor authentieke Belize. De accommodaties zijn hier in vergelijking met Mexico en Guatemala wat eenvoudiger. Maar wanneer je je hierop voorbereid, krijg je hier het gevoel meer van de gebaande paden te zijn. Tijdens de bouwstenen Tikal tempeltrail, Mountains and rivers en Rustig aan op het reggae-eiland overnacht je in een karakteristieke accommodatie.

background-pattern