Naar boven

Mountains en rivers

bouwsteen

 • Reisschema:
  San Ignacio - Mountain Pine Forest Reserve
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 375,- p.p. bij 2 personen
 • Vervoer:
  per lijnbus
✓ Natuurgebied Mountain Pine Ridge

✓ Wildlife

✓ Watervallen en Maya ruïnes

✓ Kanotocht door een Maya-grot
Decorative torn edge

Dag 1 – Belize San Ignacio, aankomst

San Ignacio is een dorp met niet meer dan 8000 inwoners dat zichzelf promoot met de slogan “the west is the best”. In het dorp vind je restaurantjes, internet, een pinautomaat en souvenirwinkels. Je komt aan met de bus en van het centrum neem je zelf een taxi naar het hotel waar je verblijft. Het ligt op een heuvel met uitzicht over het dorpje. De kamers zijn voorzien van eigen badkamer, airconditioning en zijn ingericht met Caribische tinten en decoraties. Op loopafstand liggen de ruïnes van Cahal Pech een paleiscomplex waar oude Maya koningen woonden.

Decorative torn edge

Dag 2 – San Ignacio, kanotrip

Op dag twee staat een kanotrip op het programma door het groene binnenland. Met een Engelssprekende gids rijd je door sinaasappelboomgaarden. Een landschap waar Mennonieten wonen en fruit en groenten kweken. Je ziet een glimp van hun traditionele leven zonder moderne hulpmiddelen. Dan kom je aan bij de ingang van de Barton Creek grot, een oude Maya site. De grot is alleen toegankelijk per kano en doet heel magisch aan. Terwijl je rustig door de grot vaart zie je stalactieten en stalagmieten in allerlei kleuren. Behalve het druppen van water hoor je niets. Wanneer je het lampje op je helm uit moet doen en terug naar het licht vaart voelden wij ons alsof we uit Xibalba, de Maya onderwereld terug kwamen. Wil je de grot op een meer actieve manier ontdekken dan kunnen we ook de Actun Tunichil Muknal tour inplannen. Zie hieronder.

Decorative torn edge

Dag 3 – San Ignacio, vertrek

Sta vandaag vroeg op als je doorreist naar de Caribische kust. Vanuit San Ignacio kun je zelf de bus nemen naar Belize City. Hier neem je vanaf het haventje de boot naar ons blote voeteneiland Caye Caulker. De boten gaan regelmatig en je kunt gewoon aan het loket een kaartje kopen.

Wil je door naar de grens met Mexico, Chetumal, dan krijg je van onze lokale agent instructies hoe je de verbinding doet. Wil je een bezoek brengen aan de grootste Maya ruïnes van Latijns Amerika, neem dan de bus van San Ignacio naar Flores. Dit is je uitvalsbasis voor een bezoek de ruïnes van Tikal. De exit fee voor Belize bedraagt B$30, ca. € 25,-.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Mountains en rivers

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Actun Tunichil Muknal tour

 • Reissom:
  € 28,- p.p. bij 2 personen extra
 • Inbegrepen:
  Dagexcursie Actun Tunichil Muknal vanuit San Ignacio inclusief vervoer, gids en lunch

Wil je de Barton Creek Cave liever wat actiever ontdekken, kies dan voor de Actun Tunichil Muknal (ATM) tour. Door National Geographic recent uitgeroepen tot nummer 1 heilige grot. Na een hike van een klein uur door de jungle kom je bij de ingang waar de gids je instructies geeft. Al zwemmend en klauterend ga je Xibalba, de Maya onderwereld verkennen. Naast indrukwekkende stalactieten en stalagmieten is deze ATM grot ook de laatste rustplaats van de “Crystal Maiden” een ceremonieel Maya slachtoffer.

Decorative torn edge
Variant
2

Dagtocht Caracol

 • Reissom:
  € 155,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Dagexcursie naar Caracol vanuit San Ignacio inclusief vervoer, gids en lunch (exclusief entree)

Ga je niet naar Tikal in Guatemala of wil je meer van de Mayacultuur zien, blijf dan een extra nacht en ga de weinig bezochte ruïnes van Caracol bezoeken. Hier struin je met een gids als een ontdekkingsreiziger door de jungle op zoek naar ruïnes. Caracol is de grootste Mayaruïne van Belize en hoort thuis in het rijtje belangrijke Mayasites zoals Tikal in Guatemala en Palenque in Mexico. Een hoogtepunt is de Caana piramide, wat in de oude Mayataal ‘paleis in de hemel’ betekent. Met zijn sierlijke vorm en lengte van ruim 41 meter is het een van de hoogste gebouwen toentertijd gemaakt door mensen en nog steeds het hoogste punt van heel Belize.

Na de lunch neemt de gids je mee naar de Rio Frio cave en Rio on Pools. Deze rivier tussen de dennenbomen heeft meerdere watervallen en uitgesleten “zwembaden” waar je kunt afkoelen na het tempel klimmen van vandaag.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Rustig aan op het reggae eiland

 • Caye Caulker
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 426,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Tikal tempel trail

 • Flores - Tikal - Flores
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 160,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern