Naar boven

Easy going Mexico City

bouwsteen

 • Reisschema:
  Mexico City - Teotihuacan
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 148,- p.p. bij 2 personen
 • Transport:
  transfer
Mexico Stad: prachtig, maar ook druk en chaotisch. Indrukwekkend sowieso. Over de hoofdstad in een vallei (vroeger een meer) tussen vulkanische heuvels, doen wilde verhalen de ronde, maar wij vonden 't allemaal erg meevallen. Midden tussen 20 miljoen inwoners voel je je behoorlijk nietig, maar niet onveilig. De koloniale paleizen en kathedralen, de verkeerssituaties, de vreedzame pleinen en groene parken waar opa's op een bank zitten te keuvelen, je zintuigen werken op volle toeren in deze stad.'Ciudad de México Distrito Federal', kortweg DF, zoals Mexico Stad meestal wordt genoemd, ligt op een aangename 2240 meter hoogte. We regelen je verblijf in het Centro Historico. Je bent dan in het hart van de stad en welke richting je ook gaat, je loopt vanzelf naar een park, een paleis, een museum of een plein met monumenten, fonteinen etc. Voor wie liever winkelt en 's avonds uitgaat is verblijf ook mogelijk in de Zona Rosa.
Merida
Decorative torn edge

Dag 1 – aankomst Mexico City

Na aankomst op de luchthaven van Mexico City regelen wij een transfer voor je naar het hotel. Wel zo prettig, dat je daar bij aankomst niet zelf over na hoeft te denken.

In Mexico City verblijf je downtown in een centraal gelegen stadshotel. Ontbijt is niet inclusief, maar je kunt kiezen om in het hotel te ontbijten, of in één van de vele restaurantjes in de stad. Je bevindt je op loopafstand van de Zocalo, ‘de Dam’ van Mexico. Het is het grootste plein in de Amerika’s. Aan het plein staat een kathedraal, het Nationaal Paleis en een paar koloniale gebouwen, wat mooie foto’s oplevert. Ook op 1 blok lopen is de Alameda, een historische plaats in de stad: ooit was er de markt van de Azteken gesitueerd. Later voerden de Spanjaarden er hun executies uit. Het Plaza Garibaldi is de verzamelplaats voor mariachi’s, de beroemde serenade-brengers van Mexico. Ga er zeker even kijken. Tegen een kleine vergoeding zingen ze ook voor jou een romantische ballade.

Decorative torn edge

Dag 2 – verblijf Mexico City

Als je de kans hebt, is een bezoek aan het Antropologisch museum hét begin van ieder bezoek aan Mexico in je reis. Je vindt er een overzichtelijke tentoonstelling van de geschiedenis van het land en haar volken waardoor je op je verdere Mexico reis de oude steden kunt plaatsen in hun tijdsgeest.

Naast het museum ligt het Bosque de Chapultepec, het grootste park van Mexico stad. Met een wandeling door dit park wissel je cultuur leuk af met natuur. Je kunt er zelfs een roeiboot huren, een originele activiteit in deze metropool. Sla in het Bosque zeker even af bij Restaurant Havana, vanwege het eten en de koffie.

Mexico stad heeft een uitstekend metronet waarmee je heel voordelig afstanden overbrugt in de metropool. Vermijd wel de drukke spits, dan kun je beter gebruik maken van de duizenden groene kever-taxi’s die hier rondrijden.

Decorative torn edge

Dag 3 – vertrek uit Mexico City

Vandaag reis je verder met je Mexico over land route. De meeste klanten kiezen voor de bouwsteen Proeven in Puebla, waarbij je tijdens een foodtour de stad gaat ontdekken. Wil je liever de natuur in en Rapido, de rivier af! dan reis je door naar Jalcomulco waar je gaat raften.

Vervoer

Je kunt Mexico City per lijnbus verlaten, maar wanneer je al wel wat rij-ervaring hebt dan is de route ook goed met de huurauto te doen. Let er alleen wel op dat wanneer je de huurauto in Cancun inlevert (ongeveer 2200 km verder) je flinke drop off kosten betaalt. Je kunt dan beter een rondje Centraal-Mexico maken.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Easy going Mexico City

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

mexico piramide3
Variant
1

Piramides van Teotihuacan

 • Reissom:
  € 65,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Dagtour naar Aztekenstad Teotihuacan en Spaans koloniale Guadeloupe Basiliek

De piramides van Teotihuacan liggen op een uur rijden van Mexico City. Voor een bezoek moet je ongeveer een halve dag uittrekken. Dit is waarschijnlijk de plek waar het moderne Mexico City is ontstaan, het is de grootste Aztekenstad en wordt gedomineerd door twee geweldige piramides. De Zonnepyramide is de hoogste (enkel Cheops in Egypte is groter), maar die van de Maan is mooier.

Beklim dan ook de Zonnepiramide, zodat je uitzicht hebt over de hele stad, inclusief de Maanpyramide. Het is wel een beproeving: op deze hoogte weegt elke inspanning loodzwaar. Bovenop kijk je uit over de tempel van Quetzalcóatl, de Dodenweg en de Pyramide van de Maan, met groene heuvels op de achtergrond. Grote, kleurige vlinders fladderen rond je hoofd. Het is de inspanning waard tijdens je reis Mexico.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Puebla | Riksja Mexico
bouwsteen

Proeven in Puebla

 • Puebla
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 214,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
raften mexico
bouwsteen

Rapido de rivier af!

 • Jalcomulco - Xalapa
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 200,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern