Naar boven

Rapido de rivier af!

bouwsteen

 • Reisschema:
  Jalcomulco - Xalapa
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 200,- p.p. bij 2 personen
 • Vervoer:
  per auto of lijnbus
De eindbestemming voor vandaag ligt in de bergachtige regio dicht bij Xalapa. Naast koffieteelt staat de regio ook bekend om ravijnen en snelstromende rivieren. Dé perfecte omstandigheden om te raften. Houd je van avontuur en natuur dan kun je je hier volop uitleven. Stop onderweg naar je slaapplek in het sfeervolle Coatepec, een van de "Pueblos Magicos".Dichtbij Jalcomulco overnacht je in een eenvoudig, maar sfeervolle eco-cabaña met uitzicht over de ravijnen. Drijfnat na de uitdagende rafttour kun je de spieren ontspannen in een Temazcal: een traditionele Maya sauna.
Decorative torn edge

Dag 1 Mexico – Jalcomulco – aankomst

Vanuit Mexico City of Puebla kom je na 5 uur reizen aan in Jalcomulco. Met de auto kun je een tussenstop maken in Coatepec. Eén van de “Pueblos Magicos”; dorpen met een historische en heilige achtergrond. In het Museo del Café krijg je een goed beeld van de koffieteelt in deze regio. Natuurlijk kan er ook geproefd worden.

Na een laatste kilometer over een onverharde weg kom je aan bij de eco-cabaña’s. Ze zijn eenvoudig, maar sfeervol ingericht en het water wordt door zonne-energie verwarmd. Vanaf het terras heb je het mooiste uitzicht over de groene vallei. Het hotel heeft geen restaurant dus voordat je van dit uitzicht gaat genieten, raden we je aan in één van de lokale restaurants in Jalcomulco te gaan dineren.

Decorative torn edge

Dag 2 raften Rio Pescados – Jalcomulco

Wakker geworden – quasi – midden in de natuur kun je bij het ontbijt alvast kijken naar de rivier die je vandaag gaat bedwingen. De gids geeft je uitleg en afhankelijk van de waterstand schat hij in wat een goede route is. Relaxed peddelen wissel je af met spannende stroomversnellingen. Na een halve dag peddelen waren wij kletsnat, maar dat hoort er wel bij.

Terug in je cabaña heb je de middag om met een boek van het uitzicht te genieten. Wij raden je aan om eerst de Temazcal, een traditionele sauna te proberen (ter plaatse te regelen). Geniet van de gearomatiseerde dampen terwijl je lichaam ontspant na deze intensieve dag.

Decorative torn edge

Dag 3 Jalcomulco – vertrek

Met waarschijnlijk toch wat spierpijn in de schouders verlaat je dit speciale plekje in de natuur. Vertrek niet te laat, want naar het koloniale Oaxaca en de pre-columbiaanse opgravingen van Monte Alban is het toch nog ruim 6 uur rijden.

Wil je nog wat langer blijven dan kunnen we de nachten voor je verlengen. De kalkstenen kliffen zijn ideaal om van te rappelen of ga tokkelen boven de mangobomen met uitzicht over de ravijnen.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Rapido de rivier af!

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Puebla Mexico foodtour
bouwsteen

Proeven in Puebla

 • Puebla
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 214,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Downhill Oaxaca

 • Oaxaca - Monte Albán
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 188,- p.p. bij 2 personen in koloniaal stadshotel
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern