Naar boven

Downhill Oaxaca

bouwsteen

 • Reisschema:
  Oaxaca - Monte Albán
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 188,- p.p. bij 2 personen in koloniaal stadshotel
 • € 147,- p.p. bij 2 personen in sfeervol hotel met een hart
 • Vervoer:
  per auto of lijnbus
Oaxaca (spreek uit "Owagaka") is net als Puebla een charmante stad met gezellige pleinen en terrasjes. De stad heeft een lekker lenteklimaat en is door de mix van Indiaanse en koloniale stijlen een aanvulling in je Mexico reis. Je wisselt er slenteren door de straten af met de bijzondere opgravingen van Monte Alban. Hier hebben geen Maya's maar Azteken en Zapoteken huis gehouden. Klaar met de ruïnes stap je op een mountainbike en fiets je terug naar Oaxaca langs dorpjes waar de locals houtsnij- en beeldhouwwerken maken.
Decorative torn edge

Dag 1 aankomst Oaxaca

Na een rit van ongeveer 5 uur kom je aan in Oaxaca, een stad met 300.000 inwoners, dat vooral door het compacte centrum toch dorps aandoet. Je overnacht in een 18e eeuws hotel dichtbij de Zocalo, het centrale plein in Oaxaca. Hier is het overdag, maar vooral ‘s avonds erg gezellig en altijd wat te doen.

Oaxaca is duidelijk veel indiaanser dan Puebla, wat meer ‘mestizo’ (cultureel gemixt) is. De indianen vallen op door hun kleurrijke kleren en iedere stam heeft zijn kenmerkende stijl. Kerken en markten gaan hier prima samen: kraampjes boordevol kunstnijverheidsproducten staan naast zwaar barokke gebouwen. De mooiste kerk vinden wij de Santa Domingo. Van buiten een sobere gevel van steen, maar van binnen één en al goud. Vooral indrukwekkend als de zon net naar binnen schijnt.

 

 

Decorative torn edge

Dag 2 mountainbike Monte Alban

Vandaag ga je naar Monte Albán. Het is een stevige klim (gelukkig per transferbus), want de tempelstad is gebouwd op de top van de ‘Witte Berg’. Vroeg in de ochtend sta je op tempelruïnes waar Azteekkrijgers rituelen uitvoerden. Met uitzicht op de omgeving snap je waarom voor deze locatie gekozen is.

Hierna fiets je bergaf terug naar Oaxaca. Als je wilt kun je onderweg stoppen bij één van de traditionele dorpjes waar de bevolking houtsnijwerk maakt en met beeldhouwen bezig is. Met een beetje geluk kun je er de lokaal gestookte mescal proberen, net wat steviger dan tequila.

Decorative torn edge

Mitla, tip voor je Mexico reis

Wil je ook de heilige stad Mitla op 40 km van Oaxaca zien en niet teveel haasten, dan is een extra nachtje Oaxaca nodig. Als je er aankomt zie je een Rooms-katholieke kerk in de open natuur. De rode koepels contrasteren tegen de paalcactussen en de helblauwe lucht. Deze kerk werd gebouwd uit de resten van de verwoeste tempels van Mitla. Mitla was de begraafplaats van de Zapoteken die toen in Monte Alban leefden. Later wisselden Monte Alban en Mitla eigenlijk van rol: geleidelijk verhuisden de Zapoteken naar Mitla en werd Monte Alban de dodenstad. Je boekt ter plaatse zelf gemakkelijk een dagexcursie (circa US$ 25,-) of alleen het vervoer ernaartoe.

Decorative torn edge

Dag 3 Oaxaca, vertrek

Afhankelijk van het aantal dagen dat je op reis kunt, reis je eerst naar de Pacifische kust waar je kunt snorkelen met zeeschildpadden en dolfijnen geregeld gespot worden. Heb je wat minder dagen dan ga je verder naar San Cristobal de las Casas in de bergen.

Reis je per lijnbus dan plannen we een nachtbus voor je in. Je hebt dan nog een hele dag voor Oaxaca of ontdek de dodenstad Mitla. Rijd je met de huurauto dan reserveren we een overnachting in Tehuantepec zodat je niet teveel kilometers op één dag hoeft te rijden.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Downhill Oaxaca

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Oaxaca Hotel kamer
Oaxaca Hotel eten
Oaxaca Hotel kamer
Oaxaca Hotel lobby
Oaxaca Hotel slaapkamer
Oaxaca Hotel
Variant
1

Downhill Oaxaca - hotel met een hart

 • Reissom:
  € 245,- per persoon bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  2 nachten in sfeervol hotel "met een hart". Inclusief ontbijt en (fiets)tour naar de ruïnes van Monte Alban

Een grote glimlach en “buenos dias”. Je voelt je gelijk thuis in dit sfeervolle hotel met een hart. Het ontbijt wordt door de (leerling)kok vers gemaakt en is iedere dag weer om te watertanden. Zin in een drankje? Die pak je zelf uit de koelkast, want dat is wat je thuis voelen ook is. Naast goed zorgen voor jou doen ze het ook voor de omgeving. Alle winst wordt gebruikt voor de scholing van de kinderen uit de buurt. “Wie goed doet, goed ontmoet.” Dat geldt extra voor deze special stay in Oaxaca.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

San Cristobal de las Casas
bouwsteen

Typische tradities en bergdorpen

 • San Cristobal de las Casas
 • 3 dagen / 2 nachten
 • p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Puebla Mexico foodtour
bouwsteen

Proeven in Puebla

 • Puebla
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 214,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern