Naar boven

Guatemala Mexico hut

Pelikanen op de Rio Dulce

bouwsteen

 • Reisschema:
  Rio Dulce - Livingston - Rio Dulce
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 615,- p.p. bij 2 personen
 • Vervoer:
  per shuttlebus
✓ Livingston: een klein stukje Caribische kust met reggaevibe

✓ het leven op en rond de rivier Rio Dulce

✓ Watervogels en mangrove

✓ Dorpjes van de lokale bevolking tussen de wortels van de mangrove
pelikaan mexico bay
Decorative torn edge

Dag 1 – Antigua – Rio Dulce

Vanuit Antigua is het ongeveer 6 uur rijden naar Rio Dulce. Onderweg zie je het landschap veranderen van gebergte naar savanne en dan in tropisch regenwoud. Rio Dulce is een jachthavenstadje aan weerszijden van het Lago de Izabal, verbonden door een grote, hoge brug. Aan de oevers van het meer zie je zeilboten liggen van over de hele wereld.

Je verblijft er in een houten bungalow over het water gebouwd. De bar van het hotel is befaamd om z’n piña coladas en margaritas en het restaurant serveert ook Garifuna gerechten. Bij het hotel kun je zwemmen, tennissen en vissen. Op de openluchtmarkt van het stadje koop je sappig vers fruit.

Decorative torn edge

Dag 2 – Rio Dulce, boottocht

Je bent naar Rio Dulce gereisd voor een boottocht over de gelijknamige rivier. Eerst is deze nog breed en onderweg zie je het Castillo de San Felipe liggen, een voormalig Spaanse fort dat het gebied verdedigde tegen piraten.

Tussen de mangrove bossen zoeken aalscholvers en reigers naar een vers visje. Even verder zie je jungle en steile rotswanden om je heen. Op een enkele plaats komt er warm water uit de wand en zie je locals badderen.

Het is vooral een fijne, relaxte boottocht. Pelikanen komen vanaf de oceaan over vliegen, terwijl vissers hun netten uitspannen. Onderweg komen de lokale bewoners langs de boot om zelfgemaakte souvenirs te verkopen.

Decorative torn edge

Na ongeveer twee uur varen en een symbolisch fotorolletje vol herinneringen kom je aan in Livingston. Hier leven de Garifuna, afstammelingen van ontsnapte Afrikaanse slaven. Het dorp ligt zo goed als afgesloten van de buitenwereld en door gemengde huwelijken met Maya’s is er een subcultuur ontstaan.

Je hoort hier het Jamaicaanse accent met de dikke w en veel donkere mensen met kroeshaar hebben blauwe ogen. Ga in het dorp op zoek naar een leuke plek om te lunchen. Uiteraard is de specialiteit hier vis, maar ook pan de coco (kokosbrood), zo van de bakplaat.

Livingston heeft geen echt strand. Daardoor vinden wij het leuker ’s middags terug te varen naar Rio Dulce en aan het meer van Izobal te overnachten.

Decorative torn edge

Dag 3 – Rio Dulce – Flores

Je verlaat Rio Dulce voor deel twee van de route naar Flores. Een transferbus komt je ophalen en zodra je koffers achterin liggen ga je op pad.

Al snel nadat het meer van Izabal achter je ligt, ben je in de provincie Peten. Deze provincie wordt gekenmerkt door ononderbroken oerwouden. Tijdens de Tikal Tempel Trail, ga je deze jungle in op zoek naar eeuwen oude ruïnes en brulapen.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Pelikanen op de Rio Dulce

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Tikal tempel trail

 • Flores - Tikal - Flores
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 160,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Guatemala Antigua Mexico
bouwsteen

El Mundo Maya

 • Panajachel (Atitlan) - Chichi - Antigua of v.v.
 • 5 dagen / 4 nachten
 • € 305,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern