Naar boven

Even naar Mexico

rondreis

 • Reisschema:
  Cancun-Chichen Itza-Merida-Laguna Bacalar-Playa del Carmen
 • Reisduur:
  10 dagen / 9 nachten
 • Reissom:
  Vanaf € 525,- p.p. bij 2 personen (excl huurauto)
 • Inclusief:
  Transfer bij aankomst
 • Vervoer:
  huurauto gemiddeld € 265,- p.p. (all-in verzekering)
 • compact categorie
 • Vluchten:
  optioneel bij te boeken vanaf €590,-/€980,- (laag/hoogeizoen)
In een ruime week kun je prima naar Mexico en voor een leuk budget. Je maakt een korte reis door Yucatan waarbij je begint in Cancun en eindigt bij het strand in Playa del Carmen. Onderweg bezoek je wereldwonder Chichen Itza, koloniale stad Merida en het prachtige blauwe meer van Bacalar. We hebben tijdens deze reis bewust geen excursies ingepland zodat je veel vrijheid ter plaatse hebt en ook echt tot rust komt in de korte tijd dat je in Mexico bent.
Decorative torn edge

Dag 1 – Cancun

Je vliegt vandaag naar Cancun. Bij aankomst staat er iemand met een bordje met je naam erop op je te wachten. Je wordt meteeen naar je hotel gebracht. Cancun is een drukke toeristische plaats maar voor een eerste nachtje is het prima en je bent lekker snel bij je hotel.

’s Avonds wacht in een van de barretjes je eerste Mexicaanse margarita of Sol biertje. Een goed begin van je Mexico-rondreis.

Decorative torn edge

Dag 2 – Cancun – Chichen Itza

Reistijd: circa 4,5 uur inclusief stops

Vandaag haal je de huurauto op en met de routebeschrijving van onze lokale partner ga je op weg. De weg naar Chichen Itza is goed en onderweg kun je meerdere stops maken. Ek Balam is een nog minder bekende en veel minder toeristische Maya tempel op de route en na een bezoek kun je leuk lunchen in Valladolid. Heb je het warm gekregen? Duik dan nog in een cenote onderweg: een grot met daarin helder water waar je in kunt zwemmen. Je vindt ze overal in Yucatan. In Chichen Itza verblijf je in een fijn hotel, verscholen in de jungle, vlakbij de ingang van de ruïnes.

 

Decorative torn edge

Dag 3 – Chichen Itza – Merida

Reistijd: circa 2 uur zonder stops

Ga zo vroeg mogelijk naar Chichen Itza om de hitte en de dagjestoeristen vanuit Cancun voor te zijn. Zo heb je de mogelijkheid om nog wat foto’s zonder andere toeristen te maken. Na je bezoek stap je in de auto richting Merida. Het gele stadje Izamal is een leuke plek voor een lunchstop. Heb je nog wat tijd, stap dan in een paardenkoets voor een rit door de stad.

In Merida eindig je de dag in een koloniaal hotel in het centrum van de stad.

Decorative torn edge

Dag 4 Verblijf Merida

Merida is een koloniale stad met veel grote pleinen. Vandaag heb je de mogelijkheid om zelf de stad te ontdekken maar wil je meer van de omgeving of meer ruïnes zien ga dan naar Uxmal. Deze ruïnes zijn in Puuc-stijl gebouwd en echt anders dan Chichen Itza en doorgaans veel rustiger.

Ben je meer van de natuur dan is de golf van Mexico een leuke dagtocht. Met een bootje kun je naar beschermd natuurgebied over de Rio Celestun. Langs de rivier leven duizenden roze flamingo’s. Een tour naar Celestun kunnen we voor je regelen.

Decorative torn edge

Dag 5 – Merida – Laguna Bacalar

Reistijd: circa 5 uur zonder stops

Vandaag heb je de langste reisdag van je reis voor de boeg. Je rijdt weer terug naar de kust maar dwars door het binnenland is dit een lange rit. De wegen zijn best ok maar bij elke dorpje moet je weer even op de rem voor de hoge drempels. Wel zie je hierdoor hoe de Maya bevolking echt leeft. Eenmaal in Bacalar neem je intrek in een klein ecoresort aan het meer van Bacalar. Met een lekker drankje zie je de zon zakken in het helderblauwe meer. Een top afsluiting van een lange reisdag in Mexico.

Decorative torn edge

Dag 5 – Laguna Bacalar – Playa del Carmen

Reistijd: circa 3,5 uur zonder stops

Een aanrader is om deze morgen nog één keer vroeg op te staan voor een kanotocht over het meer. We raden aan om dit vooraf te regelen omdat je ’s avonds waarschijnlijk pas laat aankomt en je dan misschien geen tijd/zin meer hebt om het te regelen. Je peddelt met een ervaren gids over het meer en door mangroves om vogels en andere dieren te spotten. Bij terugkomst in het hotel is er nog tijd voor ontbijt en een douche voor je in de auto stapt. Het is ongeveer 3,5 uur rijden naar Playa del Carmen over een goede snelweg. Onderweg rijd je langs de ruïne van Tulum. Prachtig gelegen aan de azuurblauwe zee is dit een heel ander complex dan andere tempels die je ziet tijdens de reis. In Tulum dorp zijn veel restaurantjes en ook aan het strand kun je goed lunchen.

In Playa del Carmen slaap je in een knus stadshotel vlakbij het strand en met een klein zwembad. Wil je wat verder uit de drukte verblijven of eindigen aan het strand van Tulum, laat het ons even weten.

Decorative torn edge

Dag 6 – 8 Verblijf Playa del Carmen

Nog heel even bijkomen voordat je terug naar huis vliegt. Je kunt lekker naar het strand gaan of een snorkelexcursie boeken als je nog wat van het onderwaterleven wilt zien. Je hotel ligt vlakbij de Quinta Avenida, de winkelstraat waar legio excursiekantoortjes zijn. Je hebt de auto nog deze dagen, dus je kunt ook naar een cenote of naar de parken Xcaret of Xelha gaan. Er is genoeg te doen in en rondom Playa del Carmen.

Decorative torn edge

Dag 9 – 10 – Playa del Carmen – Amsterdam

Reistijd: circa 1 uur

Vandaag moet je afscheid nemen van Mexico. Afhankelijk van je vluchttijd rijd je naar de luchthaven waar je de huurauto inlevert. Vanaf hier vertrekt je vlucht terug naar huis. Hopelijk kun je het “mañana, mañana”-gevoel thuis nog even vasthouden.

Decorative torn edge
torn-edge

Even naar Mexico

Onze slaapplekken

background-pattern