Naar boven

Wereldwonder Chichèn Itzá

bouwsteen

 • Reisschema:
  Chichen Itza
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nacht
 • Reissom:
  per persoon bij 2 personen
 • :
  € 58,- in een kleurrijke lodge
 • :
  € 85,- in een sfeervolle haciënda
 • Vervoer:
  per auto of lijnbus
✓ bezoek een van de zeven wereldwonderen: Chichen Itza

✓ slaap in een kleurrijke lodge in de achtertuin van het tempelcomplex

✓ zie optioneel een indrukwekkende lichtshow bij de tempels

✓ ook een bijzonder verblijf bij een originele haciënda mogelijk

Decorative torn edge

Dag 1 aankomst Chichèn Itza

Reistijd: 4,5 uur inclusief stops

In de ochterd vertrek je per bus of huurauto het binnenland in. Je krijgt van onze lokale, Nederlandse agent uitleg over de route in Mexico en gaat met een goede routebeschrijving op weg. Je rijdt ongeveer twee uur over een vlakke weg met dorpjes, tot aan Valladolid. Lunchen kun je heel goed op de centrale plaza van dit koloniale stadje. Rond 13:00 uur ga je weer op weg. Een korte rit want vijf kilometer verder, op de weg naar Mexico Chichèn Itza, ligt de cenote van Dzitnup.

Decorative torn edge

De grond van Yucatan is poreus, waardoor er ondergrondse rivieren en meren liggen, ”cenotes” genaamd. Ze zijn vaak heel idyllisch. Dzitnup is een bekende en ligt in een grot.  Vergeet je badkleding niet als je hierin wilt gaan zwemmen.

Na een frisse duik is het nog een uurtje verder naar Chichèn Itza. De omgeving is hier tropischer dan je tot nu toe hebt gezien en de Mayaruïnes van Chichèn Itza liggen vlakbij. Je logeert in een sfeervolle lodge verscholen in de jungle. Geniet van de stille omgeving, de rust wordt enkel verstoord door het gekwetter van vogels. Reserveer online of bij de receptie voor de avond kaartjes voor de Chichen Itza lichtshow zodat je al een goed beeld krijgt van de mystiek van dit zevende wereldwonder.

Decorative torn edge

Dag 2 Chichen Itza – Izamal of Merida

Je slaapt op ongeveer 15 minuten rijden van Chichèn Itza en kan dus direct om 08:00 uur aanwezig zijn en als één van de eerste bezoekers naar binnen. De serene sfeer in deze oude Mayastad ervaar je in alle rust, voordat de bussen uit Cancun arriveren. Doe luchtige kleren aan en neem veel water mee. Na 10:00 uur is het meestal bloedheet. Chichèn Itza is de laatste grote Mayastad geweest en was zijn tijd ver vooruit. Je loopt vanzelf naar het meest indrukwekkende gebouw, El Castillo (het kasteel). Door de steilheid van deze tempel is het beklimmen hiervan helaas niet meer mogelijk.

Decorative torn edge

Jaarlijks op 21 maart en 21 september vindt een spektakel plaats. De zon staat dan zó, dat het lijkt of een slang van de trappen van El Castillo afglijdt; een sterk staaltje van de Maya’s. Een ander hoogtepunt van Chichen is het balveld. Hier werd ooit gestreden op leven en dood. De akoestiek is nog zo goed, dat je op de tribune bijna fluisterend kunt converseren met iemand op de tribune aan de overkant.

Na drie tot vier uur rondlopen heb je een goede indruk van deze stad gekregen en ook al best warm gekregen. Ga terug naar de lodge voor een lunch of reis gelijk door naar het de koloniale kleurenpracht van Izamal of de mariachis en cenotes bij Merida.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Wereldwonder Chichèn Itzá

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Net wat specialer overnachten

 • Reissom:
  € 85,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  overnachting bij een originele haciënda met zwembad bij Chichen Itza.

Tijdens deze bouwsteen kun je er voor kiezen om in Chichen Itza onze special stay accommodatie in te plannen. Je verblijft dan in een sfeervolle haciënda met een mooie groene tuin en met zwembad. Deze slaapplek ligt op ongeveer 15 minuten rijden tot het tempelcomplex Chichen Itza.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Rio Lagartos
bouwsteen

In bad met roze flamingo’s

 • Rio Lagartos
 • 2 dagen / 1 nacht
 • € 120,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Merida
bouwsteen

Mariachi’s en cenotes

 • Merida - Campeche
 • 4 dagen / 3 nachten
 • p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Mexico Playa del Carmen
bouwsteen

Easy going Playa del Carmen

 • Playa del Carmen
 • 3 dagen / 2 nachten
 • p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern