Naar boven

Rondreis 4: Beleef Birma on a budget

rondreis

 • Reisschema:
  Yangon - Mandalay - Bagan - Kalaw - Inle Lake
 • Reisduur:
  15 dagen / 14 nachten
 • Reissom:
  Vanaf € 720,- p.p. bij 2 personen
 • Reiswijze:
  per lokale comfortabele bus en auto met eigen chauffeur
 • Vluchten:
  optioneel bij te boeken
Tijdens deze Myanmar reis zie je de highlights van dit authentieke land maar dan net even anders. Soms lange busritten maar zo krijg je wel meer mee van het Birmese landschap en ontmoet je onderweg Birmezen op doorreis. Je reist budget, met veelal lokaal vervoer wat gunstig is voor je portemonnee.Je overnacht onderweg in centraal gelegen hotels, (familie) guesthouses, sfeervolle hotels met zwembad en een kleinschalige lodge.
budget rondreis bus
Decorative torn edge

Dag 1 en 2 Vertrek Amsterdam, aankomst Yangon

De meeste reizigers arriveren in de loop van de middag op de internationale luchthaven van Yangon. In de aankomsthal ontmoet je onze lokale Engelstalige gids die je met een auto naar je hotel brengt. Van de gids ontvang je de vouchers voor je reis en hij/zij kan je helpen bij het wisselen van je eerste kyats (Birmese euro’s).

Na een rit van 45 minuten kom je aan in het centrum van Yangon en word je naar je hotel gebracht. We hebben een paar leuke stadshotels gevonden, waar je volgens ons het beste je reis kunt beginnen.

Decorative torn edge

Dag 3 – Verblijf in Yangon

Vandaag heb je de hele dag de tijd om Yangon te ontdekken. Breng zeker een bezoek aan de beroemde Shwedagon pagode. Als je graag met een gids op pad wilt hier dan kunnen we dit voor je regelen, laat het ons weten.

Overal in de stad zijn lokale marktjes waar je lokale ambachtslieden aan het werk ziet.

Decorative torn edge

Dag 4 – Per lokale bus naar Mandalay

Vandaag heb je nog de hele dag om Yangon verder te verkennen. Ben je uitgekeken in downtown Yangon en zoek je iets meer rust en ruimte? Ga dan naar het Kandawgyi Lake park. Hier komen de Yangonezen meestal aan het eind van de dag even rondwandelen, picknicken of joggen (jaja, in Yangon willen ze er ook topfit uitzien).

In de avond word je opgehaald bij je hotel en naar het bus station van Yangon gebracht. Om in ongeveer 8 uur de comfortabele nachtbus te nemen richting Mandalay.

Decorative torn edge

Dag 5 – Mandalay

Je bent vandaag al vroeg in Mandalay en slaapt in onze knusse familiepension waar je met open armen wordt ontvangen. Hier kun je alvast gaan ontbijten of ergens vlakbij. In Mandalay vonden wij een paar kleinschalige guesthouses die gerund worden door een lokale familie.

Vandaag heb je alle tijd om Mandalay te verkennen. Een handige manier om je te vervoeren in deze drukke, stoffige stad is per tuktuk of bromfiets. Wij bezochten hier The World’s Largest Book, het paleis van de koning, de vismarkt bij de Ayeryarwady rivier en zagen de zonsondergang vanaf Mandalay Hill. Kijk hier voor meer Birmese belevenissen.

Decorative torn edge

Dag 6 – Verblijf in Mandalay

Je hebt vast al veel van Mandalay gezien ondertussen maar de omgeving van Mandalay is ook erg mooi. Verken de omringende eeuwenoude koningssteden en wandel tussen de Birmezen over een antieke U-Bein brug. Wij kunnen ook een lokale gids voor je regelen zodat je efficiënt en ontspannen de omringende koningssteden Amarapura en het vreedzame Sagaing Hill bezoeken.

Decorative torn edge

Dag 7 – Reis naar de tempels van Bagan

Nog een laatste ontbijt bij de familie in Mandalay . Je wordt dan eerst per transfer naar het busstation gebracht. Dan reis je in een comfortabele aircobus in ca. vijf uur naar Bagan.

Je verblijft in een sfeervolle accommodatie met Aziatische decoraties en een zwembad. De rest van de dag kun je zelf indelen. Lunchen, een plons in het zwembad en even bijkomen met een boek. Rond een uurtje of 16:00 worden de temperaturen aangenamer, een goed tijdstip om de eerste tempels de verkennen. Je kan een fiets of e-scooter huren of met een paard en wagen op pad gaan.

Decorative torn edge

Dag 8 – Verblijf in Bagan

Vandaag heb je alle tijd om te dwalen over de tempelvlakte. Ons advies: hoe eerder je begint, hoe aangenamer de temperatuur. Veel informatie over de historie, archeologie en religieuze betekenis kun je uit je reisgids halen (handig om mee te nemen), maar een gids kan ook een fijne aanvulling zijn. Wij vonden het vooral leuk om lekker rond te dwalen op zandpaadjes, langs akkertjes en bij een afgelegen tempel naar binnen te gaan.

Tegen de middag kun je lunchen en een zwembad-siësta houden bij je accommodatie. Bagan is een gigantische archeologische zone van meer dan 40 km² vol tempels, kloosters en stoepa’s. Na talloze plunderingen en aardbevingen, zijn de meeste gebouwen gerestaureerd met flinke donaties uit heel Azië.

Decorative torn edge

Dag 9 –  Reis met de bus naar Kalaw

Je reist vandaag per comfortabele dagbus naar Kalaw. Bij aankomst regel je gemakkelijk zelf je vervoer naar je knusse hotel in Kalaw.

Je kamer is eenvoudig, maar sfeervol gedecoreerd met veel houtsnijwerk. Het ligt op loopafstand van het centrum, waar een paar restaurants zijn en een marktje. In oude Britse tijden was Kalaw een militaire post, waar veel Gurkha’s (Nepalese soldaten) woonden. Ook nu hangt er nog een Nepalees sfeertje.

Decorative torn edge

Dag 10 – Trekking Kalaw naar Inle Lake

Vanochtend begint de dag vroeg in Kalaw en start je met de gids aan een trekking door de heuvels. In de omgeving van Kalaw wonen al eeuwenlang bergstammen als de Pa O en de Palaung, te herkennen aan hun kleurrijke kleding. Vandaag loop je in totaal ongeveer 6 uur en onderweg stop je bij een lokaal klooster voor een eenvoudige lunch. Deze trekking is voor iedereen goed te doen. Het is vooral heuvelachtig zonder steile beklimmingen.

Vanavond kom je dan toch lichtelijk uitgeput van de trekking, maar ook van alle indrukken aan bij het guesthouse van een Birmese familie waar je overnacht.

Decorative torn edge

Dag 11 – Hilltribe trekking Inle Lake

De volgende ochtend word je al vroeg wakker door alle bedrijvigheid en na een vorstelijk Shan ontbijt loop je verder langs groente en fruit boerderijtjes richting Inle Lake. Vandaag loop je in 6 uur tijd voornamelijk naar beneden. Het grote meer ligt tussen de heuvels en je ziet al van bovenaf de drijvende tuinen liggen. Een motorboot brengt je aan het einde van de middag naar je verblijf in Nyuang Shwe aan de rand van Inle Lake. Hier hangt zowaar een laidback reizigerssfeer die je in de rest van Myanmar vrijwel niet tegenkomt. Je slaapt hier 2 nachten in een kleinschalige lodge. De rest van de middag kun je Nuang Shwe verkennen.

Decorative torn edge

Dag 12 – Verblijf Nyaung Shwe bij Inle Lake

Nyuang Shwe is een plek waar je doorheen kunt wandelen op zoek naar een restaurantje en waar je ’s avonds ook nog eens een drankje kunt doen in een lounge-achtige setting. Maar tegelijkertijd is dit ook een plek waar je op de markt vrouwen in klederdracht ziet en waar koeien over straat lopen. Het blijft natuurlijk Myanmar…

Vandaag kun je zelf de omgeving verkennen per fiets of met een tourtje een bezoek brengen aan Pindaya.

Decorative torn edge

Dag 13 – Verblijf Nyaung Shwe (Inle Lake)

Vandaag kun je een hele dag het meer op. Je kunt zelf ter plaatse een gids met boot regelen of onze gids komt je na het ontbijt ophalen, waarna je naar de steigers gaat en in de boot stapt. De gids is geboren op Inle Lake en weet precies welke plekken interessant zijn. Vanaf Nyuang Shwe is het bijna 30 minuten varen voordat je echt op Inle Lake bent.

Je vaart dan langs beenroeiers en door dorpen op palen. Als je het leuk vindt, bezoek je een paar oude vrouwtjes die Cheroots (Birmeses sigaren) aan het draaien zijn en zie je hoe ze zijde maken van een lotusbloem. Je vaart door naar de drijvende tuinen waar tomaten en fruit worden verbouwd.

Decorative torn edge

Dag 14 – Reis naar Yangon

Vandaag reis je per comfortabele nachtbus in ongeveer 11 uur naar Yangon.  Onderweg worden er wat stops gemaakt zodat je nog wat Shan noodles kan eten voordat je gaat slapen. De volgende ochtend ben je vroeg in Yangon waar wij een hotel voor je hebben geregeld zodat je nog op kunt frissen. Je slaapt hier nog een nacht voordat je op dag 15 weer naar huis vliegt want er komt helaas ook weer een einde aan je Myanmar reis.

Decorative torn edge
torn-edge

Rondreis 4: Beleef Birma on a budget

Onze slaapplekken in Myanmar

background-pattern