Naar boven

Birmese belevenissen

Myanmar excursies

Met onze Myanmar-reizen ga je in ieder geval fietsen in de tempelvallei Bagan, wandelen langs hilltribes, dwalen door verlaten koningssteden en varen met een lokale gids langs huizen op stelten op Inle Lake.

Naast de Myanmar excursies is er ook ruimte om zelf je dag in te vullen als je de bouwsteen verlengd met een extra overnachting. In de omgeving van Mandalay, Bagan, Inle Lake is nog zoveel meer te ontdekken. Vanaf Mandalay rivercruisen naar Mingun, bezoek Mount Popa, Pakkoku en Pindaya of fiets van Kalaw naar Inle Lake.

Heb je vragen, vraag gerust onze reisspecialisten die Myanmar goed kennen. Geef bij je aanvraag aan welke bouwstenen en excursies je wilt. Je ontvangt van ons dan een vrijblijvend voorstel op maat, desgewenst met vluchten.

Fietsen in magnificent Mandalay

Vroeg in de ochtend stap je op de fiets en je gaat de omgeving van Mandalay ontdekken. Buiten de stad fiets je direct het Birmese platteland op waar de boeren aan het werk zijn op het land en de bewoners van de omliggende dorpjes hun dagelijkse dingen doen. Op de weg terug stop je bij een thee shop voor wat lekkere snacks met thee. Rond het middaguur ben je weer terug in Mandalay.

Rivercruisen naar Mingun

De Ayeyarwaddy rivier is de belangrijkste waterweg van Myanmar. Een leuke manier om het rivierleven mee te maken is de korte boottocht naar Mingun. In deze oude koningsstad staan nog een paar ruïnes van tempels en pagodes. De boottocht vanaf Mandalay duurt ongeveer 2 uur (afhankelijk van de stroming). Op de terugweg krijg je een hapje en drankje aan boord, terwijl het rivierleven aan je voorbij gaat.

Onbekende tempels Bagan

Na het ontbijt word je opgehaald door je gids voor een tour langs de meer onbekende tempels van Bagan. Je begint met een bezoek aan de levendige markt van de gids krijg je de opdracht om 3 typische snacks van de regio te kopen en natuurlijk ook tijd om je eigen souvenirs te spotten. Dan reis je naar het dorpje Taungbi waar je een oude Koninklijk klooster bezoekt en nog 2 andere minder bezochte tempels. De rest van de dag heb je de gids tot je beschikking en kun je zelf aangeven wanneer je er genoeg tempels hebt gezien. Je kan ook de fiets of e-scooter gebruiken voor deze tour.

vakantie myanmar

Pakkoku markten, kloosters en boottocht

Als je vanuit Bagan wat meer van de omgeving wilt zien, dan is een bezoek aan Pakkoku zeker de moeite waard. Samen met de gids en eigen chauffeur bezoek je de Kyauk Gu Ohnmin grot tempel. Onderweg maak je een stop bij een lokale slipperfabriek. Met een eigen boot reis je over de rivier en wordt er een lunch geserveerd.

Pindaya boeddha’s grot

Bij aankomst op de luchthaven Heho kun je voordat je doorreist naar Nyaung Shwe, Inle Lake of Kalaw ook eerst een bezoek brengen aan Pindaya. Een bijzonder uitstapje naar deze kalkstenen grot met wel 8000 boeddha beelden in allerlei verschillende poses. Op een dag had deze spin de lokale prinses gevangen genomen en verstopt in deze grot. De prins heeft haar toen gered.

vakantie Myanmar
vakantie myanmar

Kookles op Inle Lake

Onze gids neemt je eerst mee naar een levendige en drukbezochte markt, vol met bedrijvige kraampjes en bonte kleden op de grond. Je gaat op zoek naar lokale producten en onderhandelt met handen en voeten over de prijs, want de meeste Birmezen spreken geen Engels. Wij genoten van onze zelfgemaakte lunch met uitzicht op Inle Lake. Klein groepje met maximaal 6 personen.

Fietsen naar Inle Lake

Een auto met chauffeur komt je normaal gesproken ophalen om je naar je hotel bij Inle Lake te brengen. Wij vonden dit een leuke actieve manier om het landschap te ervaren. Je fietst in ongeveer 2 uur tijd, grotendeels downhill en je bagage wordt naar je hotel gebracht. Maak een stop in Heho bij een workshop waar ze Shan papier maken van lokale planten of loop een stukje over de oude rails gemaakt door de Britten.

Wijnproeven bij Inle Lake

De Shan cultuur wordt in de boeken omschreven als een interessante en rijke cultuur. Vooral in de omgeving van Nyaung Shwe is er veel te vinden in dit formalig Shan Koninkrijk. Je begint rond het middaguur met een bezoek aan het Boeddha museum. Het huis van de voormalige prins die later de eerste minister president werd na de onafhankelijkheid van Myanmar.

Je luncht in het Viewpoint restaurant en bezoekt de lokale markt waar ze Shan katoen en jurken verkopen. Ook bezoek je een antieke teak houten klooster, de Shwe Yan Pyay. Je peddelt nog een stuk door de drijvende dorpjes op Inle Lake en sluit de dag af met wijnproeven in de nabijgelegen Red Mountain wijngaarden.

background-pattern