Klimaat en beste reistijd Myanmar
Algemene informatieKlimaat in Myanmar
Het klimaat in Myanmar is tropisch net als vele andere Aziatische landen. Je kan het hele jaar door in Myanmar rondreizen
De beste periode is van oktober tot en met februari, omdat het dan het koelst en droogst is. De temperatuur in Yangon is in januari gemiddeld 25°C, in Mandalay is het vijf graden koeler en in de hoger gelegen gebieden rond de 15° C. Van maart tot half mei is het op de meeste plekken echt heet, droog en zijn de wegen stoffig. In Yangon wordt het dan snel boven de 30°C en op de centrale vlakte van Bagan kan het wel 40°C worden. In de heuvels is het dan nog wel aangenaam met temperaturen rond de 25°C. November is de drukste reismaand dus voor een nog authentiekere reis beter om deze maand te ontwijken.
Heb je interesse in een Myanmar-rondreis of onze Myanmar-bouwstenen neem dan contact op met onze reisspecialist.
Weer Myanmar tijdens regenseizoen
Het zogenoemde ‘Green Season’ in Myanmar loopt van half mei tot eind september, de officiële regentijd in het land. Maar eigenlijk een hele goede periode om Myanmar te bezoeken, met een bloeiend, groen landschap en er zijn dan weinig toeristen in het land.
Het klimaat is lekker koel en de meeste regen valt vooral in de kustgebieden, waar je niet komt in deze periode, of aan het einde van de middag. Wij vinden dit daarom de perfecte tijd om dit stukje authentiek Azië te bezoeken. Tijdens de zomermaanden is de gemiddelde temperatuur in de lager gelegen gebieden rond de 28°C.
Ik ga op reis en neem mee
In Myanmar krijg je tijdens je reis te maken met verschillende temperaturen. Wij vinden de volgende items zeker onmisbaar:
- visum (deze dien je voor vertrek al in je bezit te hebben)
- paspoort / international reisdocument
- wereldstekker
- warme trui (oktober – februari, vooral voor als je de bergen ingaat)
- zonnebrand, zonnebril, petje
- EHBO setje
- oplader van je telefoon, camera of andere elektrische apparaten
- zaklamp
- anti-muggenspul (met DEET)
- schoenen met profiel en slippers
- dagrugzak
- cadeautjes voor de lokale bevolking (bijvoorbeeld ballonnen, proefmonsters toiletartikelen)