Naar boven

Hoe reis je in Myanmar?

Algemene informatie

vervoer in Myanmar

Route-advies voor je Birma vakantie

Bij Riksja Myanmar bouw je reizen naar Birma op uit bouwstenen, dit zijn korte reisprogramma’s van twee tot vijf dagen. Ook kun je één van onze Myanmar rondreizen uitkiezen waarbij wij optimale combinaties hebben gemaakt van de verschillende bouwstenen. Deze reizen naar Birma zijn kant en klaar te boeken, maar je mag ze gerust aanpassen, ‘hier een dagje langer, daar een dagje korter’. Bij aankomst in Birma is het prettig dat je transfer en de eerste twee overnachtingen geregeld zijn. Met de bouwsteen Het begon in Yangon regelen wij dit voor je.

Onze ervaren Myanmar reisspecialist helpt je graag op weg met behulp van het aanvragen van een reisvoorstel. Je kunt ons natuurlijk ook een e-mail sturen met daarin je wensen en contactgegevens. Wil je weten waar de bouwstenen en/of rondreizen liggen? Kijk dan op onze Myanmar-kaart. We wensen je veel plezier bij de voorbereiding en het samenstellen van je Myanmar reis.

De meest logische route voor reizen naar Birma

De meeste reizen naar Birma beginnen in de voormalige hoofdstad Yangon (Rangoon). Tijdens de bouwsteen Het begon in Yangon… neemt onze lokale gids je mee naar het dagelijkse leven in Yangon. Zo word je vast een beetje wegwijs in Birma met haar oude tradities en exotische hapjes. Om je verder te verdiepen in het boeddhisme, reis je naar pelgrimsoord de Gouden Rots. Duik nog dieper in het Onbekende Birma met een uitstapje naar Mawlamyine en Hpa An.

De beste plek om in contact te komen met de lokale bevolking is op het platteland van Hsipaw in het noordoosten van Myanmar. Je vliegt hier heen, wandelt langs rijstvelden en maakt met je gids een pan noedels met verse ingrediënten van de markt. Ook reis je een stukje met een lokale bus-met-kippen-op-het-dak en maak je een treintocht dwars door de bergen.

vakantie myanmar
vakantie Myanmar

De treintocht kun je eindigen in Pyin Oo Lwin. Hier hangt een Brits koloniale sfeer met Engelse villa’s, grote tuinen en een frisse berglucht. Een ideale plek om even op adem te komen na een intensieve reis door de bergen.

Er zijn vele wegen naar Mandalay, maar de meest gebruikte zijn per shared-taxi vanaf Pyin Oo Lwin of per vlucht vanaf Yangon. Hier bezoek je de omringende koningssteden en picknick je in een klooster tussen monniken. Vervolgens per bus door naar Bagan om te fietsen door de tempelvallei. Je stippelt je eigen route uit op zoek naar een plekje om de zonsondergang te zien.

Voor een 2-daagse trekking door heuvels en langs kleurrijke bergdorpen en kloosters, ga je naar Kalaw. Zoek je een echt avontuur en expeditiegevoel, dan reis je per vliegtuig en boot naar de verlaten stad van Mrauk U om te dwalen door de overwoekerde ruïnes.

Er zijn een paar opties om de reizen naar Myanmar relaxt te eindigen. De meeste reizigers gaan naar Inle Lake. Per boot verken je het meer met huizen op palen, drijvende tuinen, watertempels en beenroeiende vissers. Eindigt je reis hier, dan kun je een nachtje in een hutje op het water slapen. Veel reizigers vliegen nog naar Ngapali, waar je de reis afsluit in een sfeervolle lodge aan een tropisch strand. Maar je kunt je reis ook eindigen op de stranden van Thailand. Vooral in de zomermaanden is dit aan te raden. De stranden van Myanmar worden dan door de moesson geteisterd.

Overnachten in Myanmar

Vervoer

Het leuke aan het reizen naar Birma is dat je met een trein, lokale bus, binnenlandse vlucht, boot en minibusje kunt reizen. Door afwisselend gebruik te maken van vervoersmiddelen kun je volgens ons op de leukste en efficiëntste manier het land bereizen. Wij zullen het vervoer in Myanmar opnemen in het reisvoorstel en de bouwstenen zo inplannen dat de reis goed op elkaar aansluit.

Overnachten

We hebben geprobeerd zoveel mogelijk kleinschalige accommodaties te vinden voor onze reizen naar Myanmar, die passen bij de sfeer en cultuur van het land. Of handig liggen bij een tempelvallei of aan het strand. We hebben de meeste plaatsen zelf bezocht en kiezen bewust voor deze knusse hotels in Myanmar op de juiste plek.

Onze lokale vertegenwoordiger

In Birma werken wij nauw samen met een lokale partner. De manager is een Nederlander die al meer dan tien jaar in Birma woont. Zijn staf spreekt Engels. Het hoofdkantoor van onze partner is in Yangon. Het dag-tot-dag programma, de vouchers voor de geboekte hotels, excursies en boot, vlieg- of bustickets vind je al voor vertrek in onze reisbescheiden. Hierin tref je ook het contactadres en de telefoonnummers van de lokale partner. Er is een noodnummer dat 24 uur per dag bereikbaar is, zodat je ter plaatse altijd op ze kan rekenen voor hulp of vragen.

Als Riksja Myanmar hebben we veel gereisd door het land. We staan je graag bij met verder advies, bijvoorbeeld ook over het klimaat in Myanmar in de zomer. Bekijk hier wie de reisspecialisten zijn die jou graag helpen met het samenstellen van je reis door Myanmar. Bij vragen kun je ons altijd even bellen op 071 – 891 03 85 of een e-mail sturen.

Over ons

Vragen?
Bel of mail ons gerust. Een vrijblijvend reisvoorstel aanvragen kan ook, we stellen graag met jou je ideale reis samen.

background-pattern