Naar boven

Overnachten in Myanmar

Algemene informatie

Overnachten in Myanmar
Overnachten in Myanmar

Waar slaap je in Myanmar?

Overnachten in Myanmar? Tijdens je reis met Riksja Myanmar slaap je in sfeervolle accommodaties die passen bij de plaats waar je op dat moment bent. Wij hebben voor onze bouwstenen gezocht naar kleinschalige accommodaties en naar afwisseling in de reis. Zo slaap je bijvoorbeeld in Yangon in een centraal gelegen stadshotel, in Mandalay bij een familie in een pension en in een kleurrijke bungalow aan de rand van Inle Lake. Wij helpen je graag bij het combineren van de leukste plekjes. Juist die afwisseling van accommodaties geeft een bijzonder tintje aan je reis: overnachtingen zijn zo niet alleen een plek om de nacht door te brengen maar maken een belangrijk deel uit van je reis. Wij helpen je graag bij het combineren van de leukste plekjes.

De accommodaties van Riksja Myanmar hebben we allemaal zelf bezocht en uitgekozen en vooral gelet op de juiste combinatie van ligging, sfeer, servicegerichtheid van het personeel, hygiëne en een goede prijs/kwaliteit verhouding. Hieronder vind je een impressie van de categorieën accommodaties die wij in onze reizen hebben opgenomen. Voor meer informatie over de accommodaties in Myanmar kun je altijd contact met ons opnemen.

Hieronder vind je de accommodatie categorieën die wij aanbieden in Myanmar.

Karakteristieke accommodaties

De lodge met zwembad in Bagan, op loopafstand van de tempels, vinden wij een karakteristieke accommodatie. Hier en daar vonden we plekken waar net wat meer aandacht is besteed aan decoratie of service. Ze variëren van een modern stadshotel centraal gelegen in Yangon tot een knusse strandlodge of een berghotel op loopafstand van de Gouden Rots. De meeste overnachtingen van Riksja Myanmar vallen in deze groep. Meer karakteristieke accommodaties vind je in de bouwstenen Het begon in Yangon, Trappen door tempelvallei en Ossenkar op palmboomstrand.

Overnachten in Myanmar
Overnachten in Myanmar

Special stay

Op een paar plekken hebben we accommodaties gevonden waar je ook echt bijzonder overnacht voor wat meerkosten. Dit heeft onder andere met een stukje Aziatisch comfort te maken, maar daarnaast zijn ze nog sfeervoller of liggen ze op een speciale plek. Wanneer je voor deze accommodaties kiest, verblijf je bijvoorbeeld in een houten bungalow op stelten met uitzicht op Inle Lake of een Duits aandoende boerderij-villa met een grote plattelandstuin. De special stay accommodaties kun je onder andere vinden onderaan bij de bouwstenen bij de Inle Lake, in Bagan en op het Ngapali strand.

Familiestay accommodatie

Contact met de Birmezen maakt je rondreis compleet, vinden wij. Daarom zijn wij in Mandalay op zoek gegaan naar pensions waar je families ontmoet en bij hun thuis verblijft. Op het ongerepte platteland bij Hsipaw en Kyaukme zijn guesthouses de enige accommodaties. Eenvoudige kamers, maar schoon en met airco. Er hangt een gemoedelijke reizigerssfeer, waar je ’s avonds reisavonturen kan uitwisselen op het gezamenlijke terras. Tijdens de hilltribe trekking slaap je op het terrein van een Birmese familie. Het verblijf tijdens de bouwstenen Rijstbus en Shan noedels en Van Mandalay naar koningsstad zijn voorbeelden van eenvoudige accommodaties.

Myanmar met kinderen
background-pattern