Naar boven

Van Mandalay naar koningsstad

bouwsteen

 • Reisschema:
  Mandalay
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 140,- p.p. bij 2 personen
Verken eeuwenoude koningssteden, wandel tussen de Birmezen over een antieke U-Bein brug. Vanuit uitvalsbasis Mandalay ga je een halve dag met een auto en een lokale gids op pad. Zo kun je efficiënt en ontspannen de omringende koningssteden Amarapura en het vreedzame Sagaing Hill bezoeken.Mandalay roept vaak het beeld op van een idyllische Aziatische plek vol paleizen en tempels. In werkelijkheid is het de één na grootste stad van het land en doet het vrij Chinees aan. Het is vooral een handige uitvalbasis voor de koningssteden die rondom Mandalay liggen. Om een wat warmer gevoel te geven aan het stadse leven verblijf je in een kleinschalig guesthouse gerund door een lokale familie.
Myanmar Mandalay: koningssteden Myanmar
Decorative torn edge

Dag 1 – Myanmar Mandalay, verblijf – aankomst

In Mandalay vonden wij een paar kleinschalige guesthouses die gerund worden door een lokale familie. Alle generaties helpen mee, zo zijn de grootouders begonnen met het verhuren van een kamertje, hun dochter heeft nu de touwtjes in handen en af en toe helpen haar kinderen een handje mee.

Decorative torn edge

Zoek je iets meer comfort, dan kunnen we ook een hotel met zwembad voor je regelen.

De rest van de dag heb je de tijd om Mandalay te verkennen. De beste manier om je in de stad te verplaatsen is achterop een motorbike. Leuke uitstapjes zijn The World’s Largest Book, de vismarkt bij de Ayarwaddy rivier en de mooiste zonsondergang bewonder je vanaf Mandalay Hill.

Decorative torn edge

Dag 2 – Amarapura en Sagaing

De volgende ochtend heb je vrij te besteden en rond half 1 komt een gids met auto je ophalen. Je rijdt de stad uit richting Sagaing. Deze oude koningsstad is nu vooral een belangrijke spirituele plek waar meer dan 6000 monniken en nonnen wonen. Als je de Ayarwaddy rivier per brug oversteekt zie je ontelbare gouden en witte punten van stoepa’s uitsteken boven de beboste Sagaing Hill.

Decorative torn edge

Tenslotte ga je naar Amarapura, wereldberoemd door de foto’s van de kilometerslange houten U-Bein brug. Wandel over de brug, vaar met een bootje over het meer of pak een terrasje aan de waterkant. Eén van de weinige plekken in Myanmar waar dit kan.

Er zijn nog volop andere tempels en kloosters te zien in Amarapura, maar wij vermaakten ons prima bij de U-bein brug waar het dagelijks leven voorbij trok. Als je uitgekeken bent, reis je weer terug naar Mandalay. Voor goed Aziatisch eten in een sfeervolle tuin, tippen wij Mandalay Canal restaurant.

Decorative torn edge

Dag 3 – Verblijf Mandalay, vertrek

Nog een laatste ontbijt bij de familie in Mandalay en dan reis je weer verder. De meeste mensen reizen per bus door naar Bagan. Je wordt dan eerst per transfer naar het busstation gebracht. Handig, want het station is erg onoverzichtelijk en men spreekt vrijwel geen Engels. Dan reis je in een vrij comfortabele aircobus in ca. 5 uur naar de tempels van Bagan.

Met de lokale Expressboot (ca. €40,- p.p.) is ook mogelijk. Je vaart dan in 10 tot 12 uur van Mandalay naar Bagan. Een lange tocht die volgens ons snel begint te vervelen, daarom geven wij de voorkeur aan de bus. Je kunt ook rechtstreeks in een halfuurtje vliegen naar Bagan.

Tijdens je verblijf in Mandalay plannen we ook graag een extra nacht in. Kijk hier voor meer Birmese belevenissen.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Van Mandalay naar koningsstad

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Hotel met zwembad in Mandalay

Hotel met zwembad in Mandalay

Hotelkamer in Mandalay

Hotelkamer in Mandalay

Variant
1

Mandalay verblijf met zwembad

 • Reissom:
  € 190,- pp bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  2 nachten in een sfeervol hotel met zwembad inclusief ontbijt

Onze eerste keuze accommodaties in Mandalay zijn familiepensions, maar mochten deze vol zitten of zoek je iets meer comfort, dan regelen wij een sfeervol hotel (2,5 tot 3 sterren) in de stad. De meeste hotels hebben een zwembad, ruimere kamers en een dakterras met zicht op de rivier en weer een andere hotel heeft kleinere kamers, maar een persoonlijke sfeer. Afhankelijk van de beschikbaarheid verblijf je in een van deze accommodaties.

Decorative torn edge
Hotelkamer in Mandalay

Hotelkamer in Mandalay

Variant
2

Kloosterpicknick in koningsstad - Special stay

 • Reissom:
  € 290,- pp bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  2 nachten in een boutique hotel met zwembad inclusief ontbijt

Zoek je wat meer Aziatisch comfort in een boutique hotel (4 sterren) met sfeervol gedecoreerde kamers en een comfortabel bed, dan kun je verblijven in onze upgrade. Het ruime zwembad, de service en restaurant hebben net wat meer klasse, waardoor je iets meer koning voelt. Het is ongeveer een kwartiertje rijden naar Mandalay Hill en het centrum van de stad met de Zegyo markt.

Decorative torn edge
Variant
3

Ontdek Monywa en Pakokku

 • Reissom:
  € 320,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Inclusief een overnachting in Monywa met ontbijt, privé vervoer auto met chauffeur en boot

Vanuit Mandalay reis je met auto en chauffeur naar Monywa en onderweg bezoek je Moe Nyinn Than Budday en de Pho Win grot. In Monywa ligt een groot boeddhistisch complex op heuvels met maar liefst 800 uitgegraven grotten, indrukwekkend en rijkelijk versierd met goud en beelden. Verschillende boeddha beelden van vroeger maar ook recente.
Genoeg te zien dus en je verblijft een nacht in Monywa. De volgende ochtend reis je naar Pakkoku met auto en chauffeur en onderweg maak je nog wat interessante stops bij een lokale markt en een echte slipper fabriek. Met een privé boot reis je naar Bagan en daar kom einde van de middag aan.

Decorative torn edge
Variant
4

Fietsen in magnificent Mandalay

 • Reissom:
  € 42,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  auto met chauffeur, eigen gids en fietstocht van een halve dag

Vroeg in de ochtend stap je op de fiets en je gaat de omgeving van Mandalay ontdekken. Buiten de stad fiets je direct het Birmese platteland op waar de boeren aan het werk zijn op het land en de bewoners van de omliggende dorpjes hun dagelijkse dingen doen. Je loopt ook nog door het dorpje om het dagelijkse leven beter te leren kennen. Op de weg terug stop je bij een thee shop voor wat lekkere snacks met thee. Rond het middaguur ben je weer terug in Mandalay.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Bagan monniken
bouwsteen

Trappen door tempelvallei – Bagan

 • Bagan
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 145,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern