Naar boven

Trappen door tempelvallei – Bagan

bouwsteen

 • Reisschema:
  Bagan
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 145,- p.p. bij 2 personen
Dwaal op een fiets door meer dan 3000 tempels, stoepa's en kloosters in Bagan Myanmar. Er staan nog tempels uit de 11de en 13de eeuw. Toen ontstond hier het eerste Birmese Koninkrijk en een belangrijk pelgrimsoord voor alle boeddhisten in Zuidoost-Azië.Je verblijft in een sfeervolle accommodatie met zwembad, waar je op het heetst van de dag even kunt afkoelen. Met een goede mountainbike en een plattegrond heb je alle vrijheid om je eigen route uit te stippelen en kun je eeuwenoude tempels verkennen op plekken waar verder helemaal niemand is.
Bagan monniken
Decorative torn edge

Dag 1 – Bagan aankomst

Bij aankomst op de luchthaven of het busstation van Bagan word je naar je hotel gebracht. Er zijn 3 dorpen waar je hier kunt verblijven.  Je verblijft in een sfeervolle accommodatie met Aziatische decoraties en een zwembad. Het ontbijt wordt meestal buiten in een gezellige tuin geserveerd en je kamer heeft airconditioning.

Bij aankomst in je hotel ontvang je ook de sleutels voor je mountainbike en een e-bike (meer elektrische scooter) is ook mogelijk. De rest van de dag kun je zelf indelen. Lunchen, een plons in het zwembad of even bijkomen met een boek. Rond een uurtje of vier worden de temperaturen aangenamer, een goed tijdstip om op de fiets te stappen en de eerste tempels de verkennen.

Decorative torn edge

Dag 2 –  Fietsen in Bagan

Vandaag heb je volop tijd om per mountainbike (of een e-scooter) te dwalen over de Bagan tempelvlakte. Ons advies: hoe eerder je begint, hoe aangenamer de temperatuur. Veel informatie over de historie, archeologie en religieuze betekenis kun je uit je reisgids halen (handig om mee te nemen), dus een gids heb je hier niet nodig. Wij vonden het vooral leuk om lekker rond te dwalen op zandpaadjes, langs akkertjes en bij een afgelegen tempel naar binnen te gaan. Meestal loopt er wel iemand rond met een sleutel zodat je naar binnen kunt.

Tegen de middag kun je lunchen en een zwembad-siësta houden bij je accommodatie in Bagan. Uitgerust en opgefrist trap je aan het eind van de middag de pedalen weer rond.

Bagan in Myanmar is een gigantische archeologische zone van meer dan 40 km² vol tempels, kloosters en stupa’s. De meest gebouwen stammen uit de gloriedagen van Bagan tussen de 11de en 13de eeuw. Bagan was toen de hoofdstad van het huidige Myanmar.

Veel Birmezen en andere Aziaten komen in Bagan nog steeds op pelgrimstocht en je kunt in de belangrijke tempels nog dezelfde rituelen zien als eeuwen geleden.

Decorative torn edge

Dag 3 – Bagan, vertrek

Je verlaat de Bagan tempels en reist op eigen gelegenheid naar de luchthaven. Voor beenroeiers, drijvende tuinen en huizen op stelten reis je naar Inle Lake. Voor een actieve tocht kun je een trekking maken van Kalaw naar Inle Lake. Wil je liever wat rustiger aan doen dan kunnen we ook een nog een stukje lokale trein inplannen en aansluiten nog een wandeling door het gebied.

Mocht je meer tijd hebben dan kunt ook een nachtje langer in Bagan blijven. Dan kun je ook het oude stadje Pakkoku per boot bezoeken, Mount Popa beklimmen. Kijk hier voor meer Birmese belevenissen.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken in Myanmar

torn-edge

Trappen door tempelvallei – Bagan

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

bagan special bungalow
bagan special kamer
bagan special zwembad
Variant
1

Special Stay Bagan Myanmar

 • Reissom:
  € 165,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  2 overnachtingen in sfeervolle accommodatie

In Bagan Myanmar vonden wij een sfeervolle special stay. Comfortabele kamers die sfeervol zijn gedecoreerd met muurschilderingen, houtsnijwerk en donker teakhout. Een ruim zwembad, sfeervolle terrasjes en een tuin vol bloemen. ’s Avonds eet je rond een stupa. Een bijzondere plek voor als je net iets meer comfort en stijl zoekt.

Decorative torn edge
Vakantie Myanmar ballon
Variant
2

Balloons over Bagan

 • Reissom:
  € 325,- per persoon
 • Inbegrepen:
  transfer vanaf hotel, ballonvlucht en champagne

Met een luchtballon over enorme tempelvlakte van Bagan, terwijl de zon langzaam opkomt. Het is een van de boeiendste excursies die je, volgens ons, in Myanmar kunt doen. In totaal duurt de excursie 3 uur, waarvan je 45 minuten in de lucht bent.

Je wordt opgehaald bij je hotel en je krijgt hapjes en drankjes (Champagne) mee voor onderweg. De ballonvluchten zijn populair, dus we raden aan om dit vooraf te regelen.

Alleen mogelijk vanaf 1 oktober t/m 31 maart.

Dit kunnen we nu ook regelen boven Inle Lake, laat maar weten, dan plannen we deze graag voor je in.

Decorative torn edge
Thailand markt
Variant
3

Pakkoku markten, kloosters en boottocht

 • Reissom:
  € 115,- p.p. hele dag bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  auto met chauffeur, gids, boottocht en lunch

Als je vanuit Bagan wat meer van de omgeving wilt zien, dan is een bezoek aan Pakkoku zeker de moeite waard. Samen met de gids en eigen chauffeur bezoek je de Kyauk Gu Ohnmin grot tempel waar maar weinig toeristen komen. Onderweg maak je een stop bij een lokale slipper fabriek en zie je waar de beroemde Pakkoku kleden worden gemaakt. Met een eigen boot reis je over de rivier en wordt er een lunch geserveerd. Later op de middag bezoek je een lakwaar workshop in Myinkaba Village.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Zomer Myanmar reis - Inle Lake
bouwsteen

Peddel langs drijvende tuinen – Inle Lake

 • Inle Lake
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 210,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Myanmar trekking
bouwsteen

Op het hilltribepad – Kalaw trekking

 • Kalaw naar Inle Lake
 • 2 dagen / 1 nacht
 • € 195,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern