Naar boven

Op het hilltribepad – Kalaw trekking

bouwsteen

 • Reisschema:
  Kalaw naar Inle Lake
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nacht
 • Reissom:
  € 195,- p.p. bij 2 personen
Met een ervaren gids trek je van Kalaw naar Inle Lake. Hop van hilltribe dorp naar hilltribe dorp langs theevelden, fruitakkers en enthousiast zwaaiende kinderen.Je wandelt ongeveer zes uur per dag, grotendeels bergaf. Deze Myanmar trekking is niet heel zwaar, maar een goede conditie en wandelbenen maken de tocht een stuk aangenamer. We nemen de zware last van je schouders door je bagage naar Inle Lake te vervoeren. Voor onderweg heb je alleen een dagrugzak nodig. Je overnacht eenvoudig bij een Birmese familie in hun guesthouse.
Myanmar trekking
Decorative torn edge

Dag 1 – Myanmar trekking naar Inle Lake

Vanochtend begint de dag vroeg en start je met de gids aan een trekking door groene heuvels. Per transfer ga je naar het startpunt van de route en vervolgens wordt je grote bagage naar je hotel in Nuang Shwe gebracht. Voor onderweg hoef je dus alleen een dagrugzak mee te nemen. In de omgeving van Kalaw wonen al eeuwenlang bergstammen als de Pa O en de Palaung met kleurrijke kleding en zwarte gewaden. Vandaag loop je in totaal ongeveer 6 uur en onderweg stop je bij een lokaal klooster voor een eenvoudige lunch.

Decorative torn edge

Na de lunch wandel je verder door de groene akkers en langs theeplukkers. ’s Avonds kom je lichtelijk uitgeput van de trekking, maar ook van alle indrukken, aan bij het guesthouse van een Birmese familie waar je overnacht. Na een uitgebreide avondmaaltijd zoek je het eenvoudige bedje op. Er wordt een slaapzak geregeld en een matje zodat je je op kan laden voor de volgende dag.

Dit is één van de populairste Myanmar trekkingen, vandaar dat je in het hoogseizoen niet als enige aan het lopen bent. Deze trekking is voor iedereen goed te doen. Het is vooral heuvelachtig zonder steile beklimmingen. Als je graag van de gebaande paden af wilt en in goede conditie bent, dan is een off the beaten track van 3 dagen ook mogelijk. Vraag de reisspecialist naar de mogelijkheden.

Decorative torn edge

Dag 2 – aankomst bij Inle Lake

De volgende ochtend word je al vroeg wakker door de bedrijvigheid van je gastfamilie. Vandaag loop je in 6 uur tijd voornamelijk naar beneden. Het grote meer ligt tussen de heuvels en je ziet van bovenaf de drijvende tuinen liggen. Een motorboot brengt je aan het einde van de middag naar je verblijf in Nyaung Shwe, aan de rand van Inle Lake. Onderweg spot je waarschijnlijk een beenroeier op één van de vele bootjes. Deze trekking is in de zomermaanden wat intensiever, door het regenseizoen kunnen de paden soms wat glibberig zijn.

Het is ook mogelijk om een 3-daagse trekking te regelen. Dan wandel nog meer van de gebaande paden en slaap je bij een andere familie. Ook kunnen we vanuit Kalaw een dagje wandelen organiseren waarbij je ook een stukje met een lokale trein reist! We horen graag waar je voorkeur naar uitgaat.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken in Myanmar

torn-edge

Op het hilltribepad – Kalaw trekking

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Inle lake fietsen
Variant
1

Fietsen naar Inle Lake

 • Reissom:
  € 130,- p.p. halve dag bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  auto met eigen chauffeur en fiets

Een auto met chauffeur komt je normaal gesproken ophalen om je naar je hotel bij Inle Lake te brengen. Wij vonden dit een leuke actieve manier om het landschap te ervaren. Je fietst in ongeveer 2 uur tijd, grotendeels downhill en je bagage wordt naar je hotel gebracht. Maak een stop in Heho bij een workshop waar ze Shan papier maken van lokale planten of loop een stukje over de oude rails gemaakt door de Engelsen in de koloniale tijd.

Decorative torn edge
Kalaw Myanmar - olifanten wassen
olifanten Kalaw: eigen boompje planten
Myanmar rondreis olifant
Variant
2

Olifantenbezoek Kalaw

 • Reissom:
  € 110,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  .

Wij hebben dit nog vrijwel nooit op zo’n integere manier meegemaakt elders in Azië. Met een gids ga je de jungle in, waar je de mahout en z’n olifant ontmoet. Met flinke kaplaarzen en een schort voor scrub je de dikke huid van de olifant en voer je haar bananen-uit-het-vuistje.

Het olifantenkamp is het eerste duurzaam toeristische project in Myanmar. Naast de verzorging van de olifanten, plant je een boom en krijg je zelf ook een welverdiende lunch (mét junglezicht). Laat mij weten of je dit kamp wilt bezoeken dan regelen wij dit tijdens je verblijf in Kalaw.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Zomer Myanmar reis - Inle Lake
bouwsteen

Peddel langs drijvende tuinen – Inle Lake

 • Inle Lake
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 210,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Loikaw en langnekvrouwen

 • Loikaw
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 540,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern