Naar boven

Rondreis 2: Zomer in Myanmar – Familiereis

rondreis

 • Reisschema:
  Mandalay - Bagan Inle Lake, Yangon
 • Reisduur:
  14 dagen / 13 nachten
 • Reissom:
  Vanaf € 1395,- p.p. bij 2 personen
 • Vanaf € 1195,- p.p. voor kinderen tot 12 jaar
 • Reiswijze:
  per vliegtuig, lokale bus en boot en auto met privé chauffeur
 • Vluchten:
  optioneel bij te boeken
Deze Myanmar familierondreis laat je tijdens onze zomerperiode enkele hoogtepunten van Myanmar beleven. Je begint in kloosterstad Mandalay met een bezoek aan de koningssteden, ontmoet de Birmese schildpadjes, fiets over de tempelvlakte van Bagan. Bezoek de olifanten tijdens een 2-daagse trekking en ontdek met je eigen gids en boot de omgeving van Inle Lake en sluit de reis hier ook relaxed af in een comfortabel resort met verkoelend zwembad.Alleen in de zomer kun je niet afsluiten op de stranden van Myanmar vanwege het regenseizoen. Deze reis is zeker ook geschikt als je met kinderen reist in de zomervakantie en kinderen krijgen korting tijdens de reis. Onderweg verblijf je op alle plekjes wat langer voor genoeg rust en ander vertier en is er bijna overal een lekker zwembad aanwezig.Het ‘Green Season’, de officiële regentijd, is een goede periode om Myanmar te bezoeken want regen valt er bijna niet. Er zijn weinig toeristen in het land dus beleef je het op zijn aller puurst.
Decorative torn edge

Dag 1 en 2 – Vertrek Amsterdam aankomst Mandalay

Bij aankomst in Mandalay staat een transfer klaar om je in 45 minuten naar je accommodatie te brengen.

In Mandalay slaap je in een standaard maar kleinschalig hotel waar vaak wel een zwembad aanwezig is. De rest van de dag heb tijd om Mandalay te verkennen. Een handige manier om je te vervoeren in deze drukke, stoffige stad is per tuktuk of bromfiets. Wij bezochten hier The World’s Largest Book, de vismarkt bij de Ayarwaddy rivier en zagen de zonsondergang vanaf Mandalay Hill.

Decorative torn edge

Dag 3 – Bezoek koningssteden Amarapura en Sagaing

De volgende ochtend heb je vrij te besteden en rond 12:30 uur komt een gids met auto je ophalen. Je rijdt de stad uit richting Sagaing. Deze oude koningsstad is nu vooral een belangrijke spirituele plek waar meer dan 6000 monniken en nonnen wonen. Als je de Ayeyarwady rivier per brug oversteekt zie je ontelbare gouden en witte punten van stoepa’s uitsteken boven de beboste Sagaing Hill.

Tenslotte ga je naar Amarapura, wereldberoemd door de foto’s van de kilometerlange houten U-Bein brug. Hier kun je de rest van de middag op je gemak doorbrengen. Vaar met een bootje over het meer of pak een terrasje aan de waterkant. Als je uitgekeken bent reis je weer terug naar Mandalay.

Decorative torn edge

Dag 4 –  Onderweg tempels en schildpadjes naar Bagan

Niet in de bus maar samen met je gezin in een auto met eigen chauffer op pad om meer van het Birmese platteland te verkennen. Met een privéauto en eigen chauffeur nemen we je mee naar een verborgen grottempel – Ta Moke Shin Pin Shwe Gu Gyi Pagode, met mooie vormen aan de buitenkant van planten, dieren en karakteristieke mythen. Vanaf hier rijden we verder om de Birmese sterschildpad te bezoeken in het Minzontaung Wildlife Sanctuary.

De Birmaanse sterschildpad is een bedreigde diersoort die oorspronkelijk uit de droge zone in Myanmar komt en dringend bescherming nodig heeft. Het Minzontaung Wildlife Sanctuary heeft uitstekend werk verricht bij het kweken van schildpadden en zet ze terug in het wild. Het eenvoudige bezoekerscentrum (opgezet door Khiri Reach) en het kweekcentrum om meer van de schildpadden te zien, geven je meer informatie over dit bedreigde en oh zo schattige kleine diertje. Je bezoek aan het centrum ondersteunt dit mooie project.

Na het bezoek aan de schildpadden en een lokale lunch in een nabijgelegen restaurant, is het nog ongeveer 2,5 uur rijden naar Bagan.

Decorative torn edge

Dag 5 en 6 – Ontdek de onbekende tempels van Bagan

Vandaag heb je volop tijd om per mountainbike of de e-scooter te dwalen over de tempelvlakte. Ons advies: hoe eerder je begint, hoe aangenamer de temperatuur. Veel informatie over de historie, archeologie en religieuze betekenis kun je uit je reisgids halen (handig om mee te nemen), dus een gids heb je hier niet nodig. Wij vonden het vooral leuk om lekker rond te dwalen op zandpaadjes, langs akkertjes en bij een afgelegen tempel naar binnen te gaan. Meestal loopt er wel iemand rond met een sleutel zodat je naar binnen kunt.

Tegen de middag kun je lunchen en een zwembad-siësta houden bij je accommodatie. Uitgerust en opgefrist trap je aan het eind van de middag de pedalen weer rond.

Decorative torn edge

Dag 7 – Bezoek de olifanten en trekking naar Inle Lake

Jungle en wildlife. Je komt het vrijwel niet tegen tijdens je Myanmar reis. Dáarom vinden wij dit verzorgingskamp voor bejaarde olifanten zo leuk. Hier mag je de dikhuiden vertroetelen met een flinke wasbeurt en een maaltijd. Zelf zijn wij er geen voorstander meer van om ook op de rug te kruipen van deze dieren. Samen met de gids wandel je dan anderhalf uur door het bos tot je bij een riviertje aankomt. Hier ontmoet je de mahout (olifantenrijder) en zijn olifanten en kun je een handje helpen met het wassen. Het kamp is het eerste duurzame, toeristische project in Myanmar. Naast de verzorging van de olifanten, plant je een boom en krijg je zelf ook een welverdiende lunch (mét junglezicht). Na de lunch wandel je in 10 minuten naar de weg, waar de auto met chauffeur klaar staat om je naar het knusse hotel in Kalaw te brengen.  Dit gemoedelijke stadje ligt in beboste heuvels. Je kamer is eenvoudig, maar sfeervol gedecoreerd met veel houtsnijwerk. Het hotel ligt op loopafstand van het centrum, waar een paar restaurants zijn en een marktje.
Decorative torn edge

Dag 8 – Trekking naar Inle Lake

Na het ontbijt volgt een actief tussendoortje tijdens je reis door Myanmar. Met een ervaren gids trek je van Kalaw naar Inle Lake. Wandel van hilltribedorp naar hilltribedorp langs theevelden, fruitakkers en enthousiast zwaaiende kinderen. Je wandelt ongeveer 6 uur grotendeels bergafwaarts. De trekking is niet heel zwaar, maar een goede conditie en wandelbenen maken de tocht een stuk aangenamer. We kunnen, mocht dat nodig zijn, het vervoer naar je slaapplekje in Nyaung Shwe eerder regelen om het lopen in te korten.

Nyuang Shwe is een plek waar je doorheen kunt wandelen op zoek naar een restaurantje en waar je ‘s avonds ook nog eens een drankje kunt nemen in een lounge-achtige setting. Je verblijft hier in een kleinschalige lodge. De rest van de middag kun je Nyaung Shwe verkennen.

Wil je nog een stukje met de lokale trein dan kunnen wij dit ook regelen! Kijk hier voor meer Birmese belevenissen.

Decorative torn edge

Dag 9 – Inle Lake verkennen per lokale boot

Vandaag ga je een hele dag het meer op. Onze gids komt je rond 09:00 uur ophalen, waarna je naar de steigers gaat en in de boot stapt. De gids is geboren op Inle Lake en weet precies welke plekken interessant zijn. Vanaf Nyuang Shwe is het bijna 30 minuten varen voordat je echt op Inle Lake bent. Je vaart langs beenroeiers en door dorpen op palen. Dan door naar de drijvende tuinen waar tomaten en fruit worden verbouwd.

Dan ga je lunchen in een lokaal huis of restaurant tussen de rijstvelden. Na de lunch ligt er een kano voor je klaar en kun je zelf even peddelen door een kanaaltje. Uitgepeddeld? Dan stap je aan boord van het motorbootje en vaar je terug naar Nuang Shwe.

Decorative torn edge

Dag 10 – Relaxen aan Inle Lake

Vandaag reis je naar je relax verblijf aan Inle Lake. Na het ontdekken van de mooie omgeving van Inle Lake is het nu tijd om bij te komen. Het zal een korte transfer zijn omdat je al in de buurt bent van dit resort. Het is nu tijd voor helemaal niks.

Je slaapt vanavond in een comfortabel resort aan het Inle meer. Iets minder kleinschalig dan je van ons zou verwachten, maar vanwege de rustige ligging geschikt om een paar dagen echt bij te komen. Je kunt bij je accommodatie eten in het gezellige restaurant en verkoeling zoeken in het zwembad of een duik nemen in het meer. Geniet van een mooie zonsondergang en trakteer jezelf op een ontspannende massage in de spa.

Decorative torn edge

Dag 11 & 12 – Even helemaal lekker niks…

Na een vers ontbijt kun je kiezen voor een relaxt dagje aan het zwembad of je kunt er op uit gaan om de omgeving te verkennen. Het hotel regelt veel fietstourtjes, Inle Lake is omgeven door de hilltribe cultuur dus genoeg te zien. Duik nog een laatste keer in het authentieke Birmese leven.

Wil je toch liever relaxen aan de Thaise stranden dan kunnen wij dit ook regelen. Vlakbij Bangkok naar Ko Samet of Hua Hin of naar de meer zuidelijke stranden van Ko Samui.

Decorative torn edge

Dag 13 & 14 – Verblijf Yangon en terug naar huis

Je vliegt binnen 45 minuten van Heho naar Yangon. Gebruik deze laatste dagen voor nog wat laatste souvenirs shoppen of nog een bezoekje aan de beroemde Shwedagon Pagode, zowel overdag als ook in de avond een bijzondere en spirituele omgeving.

Nu is het dan echt tijd om terug naar huis te gaan en komt er een einde aan je Myanmar rondreis. Kijk nog een keer je ogen uit over de gouden toppen van de pagode’s. Als je op het vliegtuig stapt ben je een bijzondere reiservaring rijker…

Decorative torn edge
torn-edge

Rondreis 2: Zomer in Myanmar – Familiereis

Onze slaapplekken in Myanmar

background-pattern