Naar boven

Rondreis 5: Proef Myanmar

rondreis

 • Reisschema::
  Mandalay - Bagan - Inle Lake
 • Reisduur::
  8 dagen / 7 nachten
 • Reissom::
  Vanaf € 685,- p.p. bij 2 personen
 • Reiswijze::
  per vliegtuig, lokale bus en auto met privé chauffeur en binnenlandse vlucht
 • Vluchten:
  optioneel bij te boeken
Heb je niet veel tijd dan kun je in 8 dagen de highlights van Myanmar bezoeken. Deze individuele rondreis door Myanmar is voor reizigers die niet veel tijd hebben en Myanmar graag willen combineren met een andere bestemming in Zuidoost Azië.Je fietst tussen tempels in Bagan en peddelt bij de beenroeiers op Inle Lake. Maar je begint de reis in kloosterstad Mandalay waar je samen met een gids koningssteden als Sagaing en Amarapura bezoekt. Je overnacht afwisselend, van een knusse familie pension tot kleinschalige lodge.
eten-myanmar
Decorative torn edge

Dag 1 en 2 – Vertrek Amsterdam, aankomst Mandalay

Bij aankomst in Mandalay staat een transfer klaar om je in 45 minuten naar je accommodatie te brengen.

In Mandalay vonden wij een paar kleinschalige guesthouses die gerund worden door een lokale familie. Oma is begonnen en schoondochter of zoon runt nu de toko. De rest van de dag heb je tijd om Mandalay te verkennen. Een handige manier om je te vervoeren in deze drukke, stoffige stad is bromfiets. Wij bezochten hier The World’s Largest Book, de vismarkt bij de Ayarwaddy rivier en zagen de zonsondergang vanaf Mandalay Hill.

Decorative torn edge

Dag 3 – Ontdek koningsteden Amarapura en Sagaing

De volgende ochtend heb je vrij te besteden en rond 12:30 uur komt een gids met auto je ophalen. Je rijdt de stad uit richting Sagaing. Deze oude koningsstad is nu vooral een belangrijke spirituele plek waar meer dan 6000 monniken en nonnen wonen. Als je de Ayeyarwady rivier per brug oversteekt zie je ontelbare gouden en witte punten van stoepa’s uitsteken boven de beboste Sagaing Hill.

Tenslotte ga je naar Amarapura, wereldberoemd door de foto’s van de kilometerslange houten U-Bein brug. Hier kun je de rest van de middag op je gemak doorbrengen. Vaar met een bootje over het meer of pak een terrasje aan de waterkant. Als je uitgekeken bent reis je weer terug naar Mandalay.

Decorative torn edge

Dag 4 – Per lokale bus naar Bagan

Je wordt in de ochtend naar het busstation in Mandalay gebracht en je reist in een vrij comfortabele aircobus in ongeveer vijf uur naar Bagan.

Je verblijft in New Bagan in een sfeervolle accommodatie met Aziatische decoraties en een zwembad. Bij aankomst in je hotel ontvang je ook de sleutels voor je mountainbike. Als het heel warm is kun je ook kiezen voor een e-bike voor een paar Kyatt extra. De rest van de dag kun je zelf indelen. Even bijkomen in het zwembad en lekker lunchen. Rond een uurtje of 16:00 worden de temperaturen aangenamer, een goed tijdstip om op de fiets te stappen en de eerste tempels de verkennen.

Wij vonden een lokale gids ook wel een meerwaarde tijdens onze fietstocht. Vraag de reisspecialist naar de mogelijkheden.

Decorative torn edge

Dag 5 – Verken op de fiets de tempels van Bagan

Vandaag heb je volop tijd om per mountainbike te dwalen over de tempelvlakte. Ons advies: hoe eerder je begint, hoe aangenamer de temperatuur. Veel informatie over de historie, archeologie en religieuze betekenis kun je uit je reisgids halen (handig om mee te nemen), dus een gids heb je hier niet nodig.

Tegen de middag kun je lunchen en een  zwembad siësta houden bij je accommodatie. Uitgerust en opgefrist trap je aan het eind van de middag de pedalen weer rond. Bagan is een gigantische archeologische zone van meer dan 40 km² vol tempels, kloosters en stoepa’s.

Decorative torn edge

Dag 6 – In lokale bus richting Inle Lake

Je reist in ongeveer 8 uur per lokale bus naar Nyaung Shwe. In dit levendige dorp aan de noordelijke rand van Inle Lake hangt zowaar een laidback reizigerssfeer die je in de rest van Myanmar vrijwel niet tegenkomt. Een plek waar je doorheen kunt wandelen op zoek naar een restaurantje en waar je ‘s avonds ook nog eens een drankje kunt nemen in een lounge-achtige setting. Je verblijft hier in een kleinschalige lodge. De rest van de middag kun je Nyuang Shwe verkennen.

Decorative torn edge

Dag 7 – Per boot op Inle Lake

Vandaag ga je een hele dag het meer op. Onze gids komt je rond 09:00 uur ophalen, waarna je naar de steigers gaat en in de boot stapt. De gids is geboren op Inle Lake en weet precies welke plekken interessant zijn. Vanaf Nyuang Shwe is het bijna 30 minuten varen voordat je echt op Inle Lake bent. Je vaart langs beenroeiers en door dorpen op palen. Dan door naar de drijvende tuinen waar tomaten en fruit worden verbouwd.

Dan ga je lunchen in een lokaal huis of restaurant tussen de rijstvelden. Na de lunch ligt er een kano voor je klaar en kun je zelf even peddelen door een kanaaltje. Uitgepeddeld? Dan stap je aan boord van het motorbootje en vaar je terug naar Nuang Shwe. Vanuit Nyuang Shwe regel je gemakkelijk zelf een taxi naar de luchthaven van Heho en vlieg je naar Yangon.

Decorative torn edge

Dag 8 – Vlieg via Yangon naar Bangkok

Je korte reis door Myanmar zit er alweer op en je kan deze rondreis met enkele highlights goed combineren met een reis in Thailand, maar ook met Laos, Cambodja of Maleisië. Wil je graag nog wat meer doen in Myanmar? Bekijk dan eens onze bouwstenen.

Decorative torn edge
torn-edge

Rondreis 5: Proef Myanmar

Onze slaapplekken in Myanmar

background-pattern