Naar boven

Het begon in Yangon…

bouwsteen

 • Reisschema:
  Yangon
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 155,- p.p. bij 2 personen
Een mango doneren aan een monnik, Birmese poffertjes proeven op een ochtendmarkt en een vissoepje eten in een lokaal theehuis. Hoe authentieker, hoe beter. Toch merken wij dat je dit bij aankomst in een land nog niet zo snel doet, omdat je eerst even moet wennen. "Hoe word ik hier wegwijs, is het overal veilig, met welke tradities moet ik rekening houden en wat kan ik eten?" Daarom neemt onze lokale gids je mee voor een kennismaking met Myanmar Yangon.



Alle internationale vluchten landen in Yangon (Rangoon), de voormalige hoofdstad van Myanmar. Bij aankomst is een transfer geregeld en overnacht je in een modern Birmees stadshotel met comfortabele kamers. Met onze lokale gids verken je ook de dagelijkse rituelen rond de Shwedagon pagode. Je offert zélf een bloem op de pagode. En dit was hoe het begon in Yangon...
Myanmar reizen Yangon
Decorative torn edge

Dag 1 – Myanmar Yangon, aankomst

Op een heldere dag kun je uitgestrekte rijstvelden, met hier en daar een houten hut en een gouden punt van een stoepa, al vanuit het vliegtuig te zien. Van de gids ontvang je de vouchers voor je reis en hij helpt je bij het pinnen van de lokale Kyats.

Na een rit van 45 minuten kom je aan in het centrum van Yangon en word je naar je hotel gebracht. We hebben een paar leuke stadshotels gevonden, waar je volgens ons het beste je reis kunt beginnen. Alle hotels zijn vrij nieuw en hebben enigszins een hippe uitstraling (voor Birmese begrippen) met schone kamers, comfortabele bedden, een goede douche en een restaurant.

Decorative torn edge

Dag 2 – Birmese tradities & eten bij de Shwedagon pagode

De eerste ochtend word je gelijk ondergedompeld in het Birmese leven. Rond 07:30 uur haalt de gids je op bij je hotel. Samen met hem/haar neem je een taxi naar een wijk bij de Shwedagon pagoda. Net als de Birmezen ontbijt je in een lokaal theehuis met hun favoriete lekkernij mohinga (vissoep). De geur kan heftig zijn in de ochtend, maar na twee happen waren wij eraan gewend en smaakte de vissoep naar meer. Zie je het toch niet zitten, dan kun je ook alleen een thee nemen met een noodle soepje en kijken hoe het dagelijkse leven hier langzaam op gang komt.

Decorative torn edge

Na het ontbijt verken je een ochtendmarkt, je ziet lokale ambachtslieden aan het werk en leert over het boeddhistische kloosterleven. Daarna wandel je naar de Shwedagon pagoda en brengt zelf een offer bij de pagoda. Rond het middaguur zoekt de gids een schoon lokaal eettentje, waar je tussen de Birmezen gaat eten.

Na de lunch neemt de gids afscheid van je en heb je tijd om zelf de stad te verkennen. Naast de Shwedagon pagoda heeft Yangon niet echte highlights. Wij vonden het leuk om te wandelen door het centrum van de enorme Bogyoke Aung San markt (waar vrijwel álles te koop is van slippers tot vage antiekjes), langs bedrijvige kraampjes in China Town en oude vervallen koloniale gebouwen naar de 2000-jaar-oude Sule pagoda (die dienst doet als verkeersplein!).

Decorative torn edge

Dag 3 – Myanmar Yangon, vertrek

Na het ontbijt eindigt je verblijf in Yangon. Je vervolgt je reis naar de noordelijke Shan provincie voor de bouwsteen Rijstbus en Shan noedels. Of je vliegt naar de koningssteden van Mandalay. Ga je liever naar pelgrimsoord de Gouden Rots, dan haalt een gids met auto je op in je hotel voor de bouwsteen Boeddha’s gouden (t)rots.

Decorative torn edge

Tips

Walk in the park

Ben je uitgekeken in downtown Yangon en zoek je iets meer rust en ruimte? Ga dan naar het Kandawgyi Lake park. Hier komen de Yangonezen meestal aan het eind van de dag even rondwandelen, picknicken of joggen (jaja, in Yangon willen ze er ook topfit uitzien).

Wat schaft de pot?

Voor goed Birmees eten kun je naar Paing Tin Thar. Ben je wat avontuurlijker ingesteld dan kun je in China Town naar een Beer & BBQ station. Vraag ook onze lokale gids voor de laatste tips op culinair gebied.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken in Myanmar

torn-edge

Het begon in Yangon…

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Special Stay - verblijf Yangon

 • Reissom:
  € 225,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  2 nachten in een comfortabel hotel aan het meer inclusief ontbijt en aankomsttransfer

Wil je in Yangon liever in een wat meer comfortabel hotel slapen, dan regelen wij dit verblijf in het Kandawgyi park. Ook wel royal lake genoemd, gelegen aan een meer, midden in het rustige Bogyoke Aung San park en toch centraal in de stad. De kamers zijn ruim en voorzien van de modernste snufjes. Het hotel is voor Riksja begrippen wat grootschalig maar je zit rustig en er is een fijn zwembad voor wat verkoeling. Een prima plek om je reis in stijl te beginnen, óf juist te verblijven voordat je weer terug naar huis vliegt. Met een taxi ben je ook zo in het centrum van de stad. Laat het ons even weten als je voorkeur uit gaat naar deze upgrade.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Rijstbus en Shan noedels

 • Hsipaw en Kyaukme in de noordelijke Shan provincie
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 300,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Myanmar Mandalay: koningssteden Myanmar
bouwsteen

Van Mandalay naar koningsstad

 • Mandalay
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 140,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Myanmar Gouden Rots
bouwsteen

Boeddha’s gouden (t)rots

 • Kyaiktiyo nabij Bago
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 355,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Onbekend Zuid Birma

 • 6 dagen / 5 nachten
 • Mon en Karen gebied, Zuid Birma
 • € 535,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern