Naar boven

Boeddha’s gouden (t)rots

bouwsteen

 • Reisschema:
  Kyaiktiyo nabij Bago
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 355,- p.p. bij 2 personen
Dit is de plek om je verder onder te dompelen in het boeddhisme en in contact te komen met Birmese pelgrims. Per truck, lokale trein en te voet volg je met een gids de pelgrimsroute naar één van de belangrijkste bedevaartsoorden van Myanmar: de Gouden Rots, bóvenop de Kyaiktiyo berg. Het lijkt net alsof die elk moment naar beneden kan rollen. Een haar van de Boeddha houdt hem tegen - volgens de boeddhisten. Een boeiende plek, zeker als je meer over het boeddhisme wilt leren.Vanuit Yangon reis je eerst per auto met chauffeur naar het startpunt van de pelgrimsroute. Je verblijft in een sfeervol berghotel met uitzicht over de groene heuvels en op loopafstand van de Gouden Rots. Onderweg bezoek je de oude stad Bago met gigantische Boeddha beelden en word je rondgeleid door een monnik in zijn klooster. Aan het einde van je tocht reis je per trein terug naar Yangon, waar je trots je pelgrimservaring met de Birmese treinreizigers kunt delen.
Myanmar Gouden Rots
Decorative torn edge

Dag 1 – bezoek aan de Gouden Rots

’s Ochtends vroeg vertrek je uit Yangon. Met een privé chauffeur en gids reis je richting de Gouden Rots. De bagage kun je het beste achterlaten in je hotel en een rugzak voor een nacht is voldoende want je komt weer terug in Yangon. De reis naar Kyaiktiyo, de berg waarop de rots staat, is je eerste kennismaking met het platteland. Het is ook mogelijk om een stop te maken bij de WO II begraafplaats, Htaukkyan.

Rond het middaguur arriveer je in het basecamp Kinpun, waar de auto achterblijft en je verder reist per eenvoudige truck. Dit is de enige manier om naar boven te rijden samen met alle pelgrims. Na 45 minuten rijden reis je naar het tweede basecamp en daar loop je nog anderhalf uur naar de blinkende gouden steen. Je slaapt vannacht vlakbij de Myanmar Gouden Rots in een hotel direct op de berg met een weids uitzicht.

Decorative torn edge

Dag 2 – Met de trein van Bago naar Yangon

Als je vandaag vroeg opstaat kun je genieten van een zonsopgang bij de Gouden Rots. Je verblijft in een berghotel op tien minuten lopen van de rots zodat je in alle rust hier ’s ochtends naar toe kan. Op weg naar Yangon maak je een stop in Bago, één van de oudste steden van het land.

Wij regelen een treinkaartje van Bago naar Yangon zodat je ook in contact komt met de zo vriendelijke Birmezen op bedevaart. In ongeveer twee uur tuf je op een langzaam tempo door het platteland. Aan het einde van de middag kom je aan in Yangon en word je weer teruggebracht naar je centraal gelegen hotel in Yangon.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek Myanmar Gouden Rots

Na het ontbijt in Yangon reis je per taxi naar de luchthaven voor een vlucht naar de Koningssteden van Mandalay. Hier verblijf je in een kleinschalige guesthouse gerund door een lokale familie en ontdek je omringende koningssteden.

Of je vliegt naar een plek waar nog weinig toeristen komen en verkent het plattelandsleven in de noordelijke Shan provincie met de bouwsteen Rijstbus en Shan noedels.

Decorative torn edge

Trein in Myanmar

Tijdens je rondreis in Myanmar zullen wij een enkele keer een korte treinreis voor je regelen. Dit vinden wij een leuke manier om in contact te komen met de Birmezen. Ook tijdens onze favoriete bouwsteen Rijstbus en Shan noedels reis je een stukje met de trein. Omdat de treinen niet heel comfortabel zijn, regelen wij voor de lange afstanden binnenlandse vluchten.

De trein gaat maar 30km per uur en op bruggen zelfs stapvoets, daarbij is het vaak een hobbelige en schokkerige tocht zonder goed toilet. Voor een kleine rit is het prima te doen en een leuke ervaring om mee te maken. Wij ontmoetten in de trein een aardige monnik, die maar al te graag een praatje met ons maakte.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken in Myanmar

torn-edge

Boeddha’s gouden (t)rots

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Myanmar Mandalay: koningssteden Myanmar
bouwsteen

Van Mandalay naar koningsstad

 • Mandalay
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 140,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Rijstbus en Shan noedels

 • Hsipaw en Kyaukme in de noordelijke Shan provincie
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 300,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern