Naar boven

Beste reistijd voor Myanmar

blog

Geschreven op
dinsdag 13 augustus
Geschreven door
Nienke van der Maar
vakantie myanmar

Beste reistijd Myanmar

Het klimaat in Myanmar is tropisch net als vele andere Aziatische landen. Je kan het hele jaar door in Myanmar rondreizen. De beste reistijd is van oktober tot en met februari, omdat het dan het koelst en droogst is. De temperatuur in Yangon is in januari gemiddeld 25°C, in Mandalay is het vijf graden koeler en in de hoger gelegen gebieden rond de 15° C. Van maart tot half mei is het op de meeste plekken echt heet, droog en zijn de wegen stoffig. Maart en april zijn de warmste zomermaanden. In Yangon wordt het dan snel boven de 30°C en op de centrale vlakte van Bagan kan het wel 40°C worden. In de heuvels is het dan nog wel aangenaam met temperaturen rond de 25°C. November is de drukste reismaand dus voor een nog authentiekere reis is het beter om deze maand te ontwijken.

Beste reistijd Myanmar in Green season

Het zogenoemde ‘Green Season’ in Myanmar loopt van half mei tot eind september, de officiële regentijd in het land. Maar eigenlijk een hele goede periode om Myanmar te bezoeken, met een bloeiend, groen landschap en er zijn dan weinig toeristen in het land.

Het klimaat is lekker koel en de meeste regen valt vooral in de kustgebieden, waar je niet komt in deze periode, of aan het einde van de middag. Wij vinden dit daarom de perfecte tijd om dit stukje authentiek Azië te bezoeken. Tijdens de zomermaanden is de gemiddelde temperatuur in de lager gelegen gebieden rond de 28°C.

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Myanmar:

beste reistijd Myanmar

Je mag mij, Rommy altijd bellen en vragen naar de mogelijkheden met onze afwisselende bouwstenen voor een onvergetelijke rondreis door het bijzondere Myanmar.

background-pattern