Naar boven

De ideale reisroutes door Myanmar

blog

Geschreven op
donderdag 8 september
Geschreven door
Vincent de Kolf

De ideale reisroutes door Myanmar

Bij Riksja Myanmar bouw je reizen naar Myanmar met onze bouwstenen, maar je kunt ook één van de Myanmar rondreizen uitkiezen waarbij de optimale combinaties hebben gemaakt van de verschillende bouwstenen. Deze Myanmar reisroutes zijn kant en klaar te boeken maar je mag ze gerust aanpassen, ‘hier een dagje langer of nog een extra bouwsteen’.

vakantie Myanmar

De meest populaire reisroute door Myanmar is ‘On the road to Mandalay’

In 18 dagen combineer je de Shwedagon Pagoda van Yangon met Bagan tempels en drijvende tuinen op Inle Lake. Volgens ons de leukste route als je 2,5 week de tijd hebt en niet de behoefte hebt om met een strandverblijf af te sluiten.

Wandel met een gids door rurale dorpjes op de ongebaande paden van het Birmese platteland.

Per rijstbus en trein reis je via het koloniale Pyin Oo Lwin over een backroad naar Mandalay, waar je in een klein pension verblijft gerund door een Birmese familie. Trek langs hilltribes in de heuvels rond Kalaw. Vervolgens ga je samen met een lokale gids varen tussen de drijvende tuinen en vissersdorpjes van de beenroeiers op Inle Lake.

Korte route Myanmar

Heb je wat minder te besteden voor een afwisselende rondreis dan kun je kiezen voor ‘Beleef Birma on a budget’

Onze budget reis door Myanmar waarbij je met lokale, comfortabele airco bussen rondreist in plaats van binnenlandse vluchten. In zo’n kleine drie weken reis je over land door dit pareltje van Azië en beleef je Myanmar écht.

Je ziet het dagelijkse Birmese leven aan je voorbijtrekken. Je bezoekt de highlights Yangon, Mandalay met de oude koningssteden waar je verblijft in een familie pension. De uitgestrekte tempelvallei van Bagan en tijdens de trekking van Kalaw ook de omgeving van Inle Lake.

vervoer in Myanmar

Drie weken Myanmar

Als je drie weken de tijd hebt dan kun je kiezen voor onze meeste complete reisroute ‘Beenroeiers, hilltribes en tempel ruïnes’

De alles-erop-en-eraan Myanmar rondreis. In zo’n drie weken tijd reis je dwars door Myanmar, van noord naar zuid en oost naar west. Per lokale rijstbus en trein reis je over het platteland naar dorpjes waar nog weinig westerlingen zijn geweest.

Ga op mini-expeditie naar de Verloren Stad van Mrauk U. Natuurlijk verken je ook de tempels van Bagan, de beenroeiers op Inle Lake en drink je een cocktail op het strand van Ngapali.

Vind je dit artikel leuk? Dan raad ik je zeker aan de volgende te lezen:
– 3 op reis: Patrick in Myanmar!
– Een Myanmar reis maken, is dat veilig?
Of ga terug naar het Myanmar reisblog voor al onze artikelen.

background-pattern