Naar boven

Op Olifantenbezoek!

bouwsteen

 • Reisschema:
  Kalaw
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nacht
 • Reissom:
  € 220,- p.p. bij 2 personen
Wij hebben dit nog vrijwel nooit op zo'n integere manier meegemaakt elders in Azië. Met een gids ga je de jungle in, waar je de olifant ontmoet.Je overnacht in een rustiek hotel in Kalaw. Dit gemoedelijke stadje ligt in de beboste heuvels rond Inle Lake. Het olifantenkamp is het eerste duurzame, toeristische project in Myanmar. Naast de verzorging van de olifanten plant je een boom en krijg je zelf ook een welverdiende lunch (mét junglezicht). Of maak nog een flinke wandeling in de omliggende jungle samen met gids.
Decorative torn edge

Dag 1 – Myanmar Kalaw, olifanten scrubben

Vanaf Bagan pak je de bus naar Kalaw, ongeveer 5/6 uur of auto met eigen chauffeur. Bij aankomst staat onze gids met een auto klaar om je in een uur door de groene heuvels naar je knusse hotel in Kalaw te brengen. Je kamer is eenvoudig, maar sfeervol gedecoreerd met veel houtsnijwerk. Het ligt op loopafstand van het centrum, waar een paar restaurants zijn en een marktje.

Decorative torn edge

Eigenlijk komt iedereen naar Myanmar Kalaw om te hiken in de heuvels. Samen met de gids wandel je anderhalf uur downhill door het bos tot je bij een riviertje aankomt. Je kunt de olifanten bananen voeren uit je hand. Als de buiken gevuld zijn, wandel je door het bos in 45 minuten naar het olifantenkamp.

Bij aankomst in het kamp krijg je een korte rondleiding en plant je een boom. Zo draag je nog een steentje bij aan het behoud van de natuur in deze heuvels. Vervolgens is het tijd voor een uitgebreide lunch met verse groenten en Shan noedels op een terras met uitzicht over de heuvels.

Decorative torn edge

Dag 2 – Myanmar Kalaw, vertrek

Na het ontbijt reis je door naar beenroeiers en drijvende tuinen op Inle Lake. Een auto met chauffeur komt je ophalen om je naar je hotel bij Inle Lake te brengen. Maar je kunt dit ook op de fiets doen. Wij vonden dit een leuke, actieve manier om het landschap te ervaren. Je fiets grotendeels downhill en je bagage wordt naar je hotel gebracht. Vraag de reisspecialist naar de mogelijkheden en andere Birmese belevenissen.

Je kunt ook een trekking maken naar Inle Lake, waarbij je 1 nacht bij een Birmese familie slaapt. Of je brengt een bezoek aan de Birmese schildpadjes, weer een mooi project opgezet door onze lokale partner.

Decorative torn edge

Duurzaam toerisme in Kalaw Myanmar

Het olifantenkamp is het eerste duurzaam toeristische project in Myanmar en ze zijn pas in 2012 begonnen. Oude olifanten die niet meer werken in de houtkap-industrie (en vaak aan hun lot worden overgelaten), worden opgevangen en verzorgd. Wij vonden dat de olifanten hier echt goed worden behandeld en niet uitgebuit worden voor commerciële doeleinden. Er wordt natuurlijk wel geld verdiend om het project draaiende te houden.

Naast het verzorgen van olifanten zorgt het project ook voor de herbebossing van de heuvels en proberen ze de lokale bevolking het belang van de bossen bij te brengen. Veel heuvels zijn de afgelopen jaren leeg gekapt en dit zorgt voor veel erosie en uitputting van de bodem. Naast dat je een steentje bijdraagt aan het project, vinden wij het vooral ook een hele leuke bouwsteen met een leuke interactie met de olifanten.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken in Myanmar

torn-edge

Op Olifantenbezoek!

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Inle lake fietsen
Variant
1

Fietsen naar Inle Lake

 • Reissom:
  € 130,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  auto met chauffeur en fiets voor een halve dag

Een auto met chauffeur komt je normaal gesproken ophalen om je naar je hotel bij Inle Lake te brengen. Wij vonden dit een leuke, actieve manier om het landschap te ervaren. Je fietst in ongeveer 2 uur tijd, grotendeels downhill en je bagage wordt naar je hotel gebracht. Maak een stop in Heho bij een workshop waar ze Shan papier maken van lokale planten of loop een stukje over de oude rails gemaakt door de Engelsen in de koloniale tijd.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Myanmar trekking
bouwsteen

Op het hilltribepad – Kalaw trekking

 • Kalaw naar Inle Lake
 • 2 dagen / 1 nacht
 • € 195,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Loikaw en langnekvrouwen

 • Loikaw
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 540,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Zomer Myanmar reis - Inle Lake
bouwsteen

Peddel langs drijvende tuinen – Inle Lake

 • Inle Lake
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 210,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Relaxen aan het meer – Inle Lake

 • Inle meer
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 165,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern