Naar boven

Loikaw en langnekvrouwen

bouwsteen

 • Reisschema:
  Loikaw
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Reissom:
  € 540,- p.p. bij 2 personen
Kayah Staat is de kleinste staat van Myanmar en ligt verscholen tussen het zuidelijke deel van Inle Lake en het noordelijke deel van de Kayin Staat. Een interessante regio met veel etnische minderheden met interessante overtuigingen en gebruiken die al eeuwenlang in dit heuvelachtige gebied in Myanmar wonen, vlakbij de Thaise grens.Tijdens deze 4-daagse reis die start in Kalaw , ga je op avontuur per auto en boot en ontmoet je verschillende interessante mensen. Neem je een kijkje in hun dagelijks leven, hun gebruiken en overtuigingen met fascinerende verhalen. De Kayah hebben verschillende stammen, en een van de bekendste zijn de Langnek vrouwen.Een recent gemeenschapsprogramma maakt het mogelijk om de mannen, vrouwen en kinderen te ontmoeten en hen te vragen naar waarom zij die ringen dragen. Wat vinden ze er zelf van? Het is zeker geen toeristische poppenkast.
Decorative torn edge

Dag 1 – Kalaw naar Loikaw

Rond 7.30 uur word je opgehaald bij je hotel in Kalaw en naar Aung Ban gebracht, waar je om 8.30 uur de bus naar Loikaw neemt. Dwarsdoor het frisse, groene landschap van Pa O. Landarbeiders zwaaien vrolijk langs de weg. Leun achterover en geniet van het geweldige uitzicht tijdens deze ongeveer vier uur durende rit. Tussendoor maakt de bus een paar stops waar je vers fruit en andere snacks kunt kopen. We raden je aan om voor je gemak een kussen en voldoende water mee te nemen. Gebruik deze tijd zeker om contact te maken met de Birmese medereizigers. Dit maakt deze busreis een heel bijzondere en authentieke ervaring!

Wanneer je ’s middags aankomt, zal je gids je verwelkomen en je naar je  verblijf in het centrum van Loikaw brengen, waar je de komende drie nachten zult doorbrengen. ’s Avonds geniet je van een typische Birmese maaltijd bij een lokale familie. Een mooie afsluiting van een enerverende dag.

Decorative torn edge

Dag 2 – Trekking en bezoek lokale dorpjes

Na het ontbijt verken je samen met je eigen gids een lokale markt in Loikaw. Vandaag bezoek je ook het Kayah Museum en het voormalige paleis van een voormalige Kayah Prins. Je ontmoet ook enkele Padaung vrouwen, ook wel vrouwen met lange nek genoemd. Van kinds af aan dragen ze zware kettingen die hun schouders naar beneden drukken en hun nek visueel verlengen. Wij vonden het een bijzondere ervaring om deze etnische minderheid in hun thuisland te bezoeken en te leren kennen op een mooie, authentieke manier.

Decorative torn edge

Hierna reis je naar het startpunt van de ongeveer vier uur lange wandeling door het groene landschap, terwijl je gids verhalen vertelt over de gebruiken en overtuigingen van zijn Kayah voorouders. Het eerste deel van de wandeling gaat 30 minuten bergopwaarts en daarna verder over vlakke paden langs weelderige weides. Op een idyllisch plekje stop je voor lunch met een heerlijke picknick. De trekking eindigt in een ander dorpje waar je ook andere langnekvrouwen ontmoet. Vervolgens rijd je terug naar Loikaw en kun je genieten van deze bijzondere dag met een typische Kayah Likeur.

Decorative torn edge

Dag 3 – Ontdek meer Kayah

De volgende ochtend haalt de gids en chauffeur je op om naar Hta Nee La Leh te rijden. Een dorpje waar je meer Kayah ontmoet en luncht bij een lokale familie. De rest van de dag heb je vrij te besteden. Bezoek bijvoorbeeld een van de Pagoda’s in de buurt van Loikaw, zoals de Taungweh Pagoda of maak een wandeling door deze rustige stad.

Onze tip: Ga traditionele Kayah worstjes met rijst eten in het “Pho Kwar Restaurant”, mooi gelegen aan de rivier.

 

Decorative torn edge

Dag 4 – Boottocht van Pekon naar Inle Lake

Rond 11:00 rijden we naar Pekon, waar je luncht en afscheid neemt van je lokale gids. Je stapt in je eigen boot, waarbij je over het brede Pekonmeer gaat varen. Schilderachtige landschappen en overal vissers aan de kust totdat je aankomt op Inle Lake. De tocht duurt ongeveer vier uur, dus neem voldoende water mee en aan boord zijn paraplu’s om je te beschermen tegen de zon en eventueel regen.

Hierna is het handig om de komende nacht op Inle Lake, of in Nyaung Shwe te slapen voordat je doorreist.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken in Myanmar

torn-edge

Loikaw en langnekvrouwen

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Bagan monniken
bouwsteen

Trappen door tempelvallei – Bagan

 • Bagan
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 145,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Myanmar trekking
bouwsteen

Op het hilltribepad – Kalaw trekking

 • Kalaw naar Inle Lake
 • 2 dagen / 1 nacht
 • € 195,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Zomer Myanmar reis - Inle Lake
bouwsteen

Peddel langs drijvende tuinen – Inle Lake

 • Inle Lake
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 210,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern