Naar boven

Staatsgreep Myanmar

De kracht van onze lokale partners: staatsgreep Myanmar

blog

Het nieuws vanuit Myanmar is de afgelopen tijd onvoorstelbaar geweest, het raakt ons als reisorganisatie enorm en we zien niets liever dan dat onze collega’s ter plekke weer kunnen doen waar ze goed in zijn; onze reizigers een geweldig avontuur laten beleven. We geven een update over hoe het gaat met onze lokale collega’s sinds de staatsgreep en op welke creatieve manieren geholpen wordt.
Decorative torn edge

Onze collega’s ter plekke

De berichten die wij ontvangen van onze agenten in Myanmar zijn gelukkig goed nieuws. Het gaat goed met hen en de lokale ondernemers waar ze mee samenwerken. Er is dagelijks contact met elkaar om de veiligheid te waarborgen en steun te bieden. Zo wordt er onder andere geld ingezameld voor de boeren die hun oogst niet kunnen verkopen sinds de staatsgreep. Onze agenten sturen donaties naar deze lokale boeren, zorgen voor verkoop en transport van goederen en geven het geld direct terug aan hen die hier hard voor werken.

Creatief toerisme

Naast de ondernemers die afhankelijk zijn van de direct omgeving, hebben we ook onze partners die afhankelijk zijn van jullie; onze reizigers. Al onze gidsen, slaapplek-eigenaren en activiteit-organisatoren hebben het extra moeilijk sinds de staatsgreep. Geen reizigers ontvangen in je land vraagt om creatieve oplossingen voor zowel hen als de reiziger, en die komt er! Enkele creatieve geesten zijn begonnen met het organiseren van virtual tours, met als eerste bestemming: Bagan. Deze virtual tours laten de indrukwekkende tempel stad zien en ondersteunen hen die eerder geen inkomen hadden.

Zodra het internet weer voor iedereen toegankelijk is, zullen de tours live gegeven kunnen worden. Tot die tijd wordt er vooral hard achter de schermen gewerkt om klaar staan op het moment dat er meer mogelijk is.

Toekomst Myanmar

Hoe gaan we verder?

De komende tijd zal het lastig zijn voor Myanmar, gelukkig is de bevolking sterk en strijden ze voor hun vrijheid. Sinds de staatsgreep zijn er elke dag demonstraties, ondanks de gevaren, en niemand deinst weg voor de confrontatie. Militaire instanties worden geboycot en op alle fronten wordt het leger verzwakt, niemand laat zich kennen. Het dagelijkse leven staat zo goed als stil doordat iedereen zijn steentje bijdraagt aan het verzet.

Hoewel het om een binnenlands probleem gaat is het juist nu van belang dat Myanmar gezien wordt, steun wordt vanuit alle kanten gewaardeerd. Zo blijven wij kijken naar wat mogelijk is te organiseren om onze reizigers op een alternatieve manier Myanmar te laten zien.

Meer over Myanmar

background-pattern