Naar boven

Britse villa’s & high-tea in Pyin Oo Lwin

bouwsteen

 • Reisschema:
  Pyin Oo Lwin, nabij Mandalay
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 150,- p.p. bij 2 personen
Reis met een oude trein naar koloniale villa's, fleurige tuinen en beboste heuvels. Pyin Oo Lwin is een fijne plek om even bij te komen en op de fiets de omgeving te verkennen. Het is er koel, vlak en er is veel te zien. Oude Britse villa's, botanische tuinen, een wijnboerderij, een waterval en een grot met Boeddhabeeldjes.Je verblijft tussen de oude Britse villa's met Engelse tuinen in een sfeervolle bungalow met comfortabele bedden en een kleine veranda. Wij regelen fietsen, een plattegrond en een Birmese high-tea in de tuin van een koloniale villa. A little piece of Britain tijdens je reis door Myanmar.
Pyin Oo Lwin botanische tuin
Decorative torn edge

Dag 1 – Pyin Oo Lwin, aankomst

Je reist vandaag vanaf Kyaukme per trein naar Pyin Oo Lwin. In de Brits koloniale tijd van 1824 tot 1948 ontvluchtten de Britten het snikhete Mandalay om af te koelen in dit groene hooggelegen dorp. De omgeving deed hen meer denken aan Surrey dan aan Azië en ze lieten er statige villa’s met grote Engelse tuinen bouwen.

Meestal kom je aan het einde van de middag aan in Pyin Oo Lwin. Omdat het lastig te voorspellen is hoe laat de trein aankomt, regel je bij aankomst zelf een tuktuk of een paard en koets (staat leuk op foto’s). Je verblijft in een sfeervolle bungalow met comfortabele bedden en een kleine veranda. De accommodatie ligt op fietsafstand van de botanische tuinen en het groene gedeelte met oude Britse villa’s en mooie tuinen.

Decorative torn edge

Dag 2 – Pyin Oo Lwin verblijf, fietsen & high-tea

Vandaag kun je lekker uitslapen. Na het ontbijt krijg je fietsen en een plattegrond. Wij vinden Pyin Oo Lwin een fijne plek om te fietsen. Het is er koel, vlak en er zijn afwisselende bezienswaardigheden. Oude Britse villa’s, botanische tuinen, een wijnboerderij en een waterval.

Aan het begin van de middag word je ontvangen in een koloniale villa voor een Birmese high-tea in de tuin. Naast cake en broodjes krijg je hier ook loempia’s en andere lokale hapjes.

Decorative torn edge

Dag 3 – Pyin Oo Lwin verblijf, vertrek

Vervolgens reis je door naar Mandalay. Wij kunnen dit voor je regelen, maar een transfer is vrij prijzig (kosten ca. €85,- p.p.). Je zou met de trein kunnen reizen, maar die vertrekt pas aan het begin van de avond en komt laat aan in Mandalay. Daarom raden wij aan om ter plekke een shared-taxi te regelen. Je deelt dan een taxi met toeristen of Birmezen. Wij boften dat de Birmese meiden die een taxi met ons deelden, hun cakejes óók wilden delen. Zo wisten we meteen welke bakker we in Mandalay moesten hebben…

Ben je al in Mandalay geweest, dan reis je na één nacht door naar de tempels van Bagan.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken in Myanmar

torn-edge

Britse villa’s & high-tea in Pyin Oo Lwin

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Bagan monniken
bouwsteen

Trappen door tempelvallei – Bagan

 • Bagan
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 145,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern