Riksja Borneo

Naar boven

Rondreis Borneo

Individuele Borneo rondreizen op maat

Borneo

Het Maleisische Borneo is ruig met veel afgelegen jungle gebieden, traditionele stammen en de beste duiklocaties ter wereld. Onze Borneo rondreizen hebben we gecreëerd door korte reisprogramma’s (Borneo bouwstenen) die we het beste bij elkaar vinden passen, te combineren. Kant-en-klaar of pas ze gerust aan, ‘hier een dagje langer, daar een dagje korter’. Tijdens onze Borneo reizen reis je in kleine, internationale groepjes van maximaal 9 personen, waardoor prijzen aantrekkelijk blijven. Wil je de rest van het land ook ontdekken, neem dan een kijkje bij onze West-Maleisië rondreizen.

Je profiteert van onze landenkennis en passie voor Borneo
Je beleeft de highlights net even anders
Je past zelf jouw rondreis aan
Lokale collega's staan 24/7 voor je klaar
Je reis wordt 100% CO2-gecompenseerd
Je slaapt kleinschalig en sfeervol

Individuele rondreizen in Borneo

Tips en veelgestelde vragen over een rondreis Borneo

De beste reisroute voor een rondreis Borneo

Bij Riksja Travel bieden we rondreizen Borneo aan naar het Maleisisch deel. Het eiland is namelijk opgedeeld in 2 delen. Naast Maleisisch Borneo heb je ook het Indonesich gedeelte; Kalimantan. De rondreizen die wij beschrijven zijn gericht op Maleisisch Borneo. Wanneer je 2 a 3 weken de tijd hebt kun je een mooie Borneo rondreis maken en zie je een veelzijdig beeld van land. Ontdek de pure jungle, de steden met heerlijke eettentjes en natuurlijk kan een paradijselijk eiland niet ontbreken. De reden om voor een rondreis Borneo te kiezen is het spotten van Neusapen, Orang Oetans en wilde olifanten.

In 3 weken tijd is de rondreis “Ultiem Borneo” de meest complete Borneo rondreis die je kunt ervaren. In het zuiden van het land, rondom Kuching, waar de rondreis Borneo start heb je een grote kans om neusapen te spotten. Ook kom je hier in contact met de bevolking die nog leeft naar eeuwenoude traditie in een longhouse. Na Kuching, reis je door naar Mulu waar je immense grottenstelsels ontdekt tijdens een wandeling. Van Mulu reis je vervolgens naar Kota KInabalu en dieper de jungle in bij Tabin en Sukau. Hier heb je een grote kans op het spotten van orang oetans en wilde olifanten. Om de reis ontspannen te eindigen verblijf je op een subtropisch eiland genaamd Lankayan

rondreis Borneo - orang oetan
rondreis Borneo - jungle ervaring

Kan ik de bovenstaande Borneo rondreizen nog aanpassen?

De rondreizen Borneo zoals je hierboven kunt zien zijn opgebouwd uit Borneo bouwstenen (korte Borneo reizen van 3 tot 5 dagen). Het is dus niet een rondreis die al helemaal vaststaat, je kunt hierin nog altijd wijzigingen aanbrengen. Specialist Lianne denkt graag met je mee over de handigste route.

Er zijn een aantal plekken die reizigers graag echt willen zien tijdens de rondreis Borneo. Het bako national park, Tabin national Park en een verblijf aan de kinabatangan river mogen niet ontbreken tijdens een Borneo reis. Hier heb je de grootste kans op het spotten van wildlife. Graag is er ook de wens van mensen om midden in de Borneo rondreis nog een strandverblijf in te plannen. Dit is gemakkelijk in de reis in te passen in de omgeving van Kuching, Kota Kinbalu of Sandakan.

Is de rondreis Borneo met een groep of individueel?

De Borneo rondreis is op individuele basis, waarbij excursies soms wel plaatsvinden in internationale groepen. Het reisplan zoals we die samenstellen sluit van plek naar plek op elkaar aan. Uiteraard regelen wij dan ook dat de transfers er zorgen we ervoor dat er altijd iemand voor je klaarstaat op het moment dat je aankomt op een bestemming. Je legt de rondreis Borneo die je kiest zelf af en daarbij kun je dan ook zelf beslissen wanneer je wilt vertrekken naar de bestemming. Geef daarom de datum door waarop je op vakantie wilt en wij zoeken aansluitend een goed vluchtplan bij.

Borneo reizen - wildlife spotten

Wat is de beste reistijd om naar Borneo te gaan?

Borneo heeft een tropisch klimaat, dat betekent dat de temperaturen het hele jaar hoog liggen met regelmatig een flinke regenbui. Een rondreis Borneo zonder een drupje regen kun je daarom wel vergeten. Maar geloof ons: na een bloedhete dag ontvang je de verkoelende regen met open armen.

Borneo is het hele jaar goed te bereizen, maar wij raden aan om in het regenseizoen te reizen. Dat klinkt gek, maar de buien zijn vaak van korte duur en lekker verfrissend. Het eiland staat hierdoor ook mooi in bloei en de temperatuur ligt gemiddeld ook wat lager. Kijk voor meer informatie op de klimaat-pagina.

Praktische Borneo informatie

Een Borneo rondreis maak je niet ieder jaar. Hiervoor tref je dan ook andere voorbereidingen, dan wanneer je een reis maakt in Nederland of Europa. We hebben al een aantal praktische zaken voor je op een rij gezet. Zo ga je voorbereid op reis en kun je volop genieten van een bijzondere vakantie. Bekijk de pagina voor je paspoort en gezondheid voor de belangrijke zaken die je vooraf regelt. Ook hebben we nog wat handige Borneo tips voor je verzameld.

background-pattern