Riksja Borneo

Naar boven

Inspiratie voor je vakantie in Borneo

Ga snorkelen tussen de zeeschildpadden, sta oog in oog met orang-oetans en vaar met een bootje de groene jungle van Borneo in. Vergaap je aan deze groene én vriendelijke bestemming. Verblijf een nacht in de traditionele longhouses van de inheemse bevolking of val in slaap bij de geluiden van het oerwoud in je eigen jungle-lodge. Wij hebben de beste plekjes op Borneo voor je bezocht en uitgezocht. Laat je op deze pagina inspireren door al het moois wat Borneo te bieden heeft. Je stelt daarna met onze bouwstenen of rondreizen jouw ideale vakantie in Borneo samen. Weg van de massa en geheel aangesloten op jouw wensen.
Decorative torn edge
Borneo

Een kopje thee drinken met de koppensnellers in de jungle van Borneo.

Ga je duiken of snorkelen bij de tropische eilanden dan is de kans groot dat je schildpadden tegenkomt.

Tijdens je reis door Maleisië slaap je in afwisselende accommodaties. Van een knus stadshotel in Kuching tot je eigen strandhuisje op een tropisch eiland.

Lekker eten is voor Maleisiërs heel belangrijk. Zo heb je in Kota Kinabalu de avondmarkt waar je smaakpapillen van op hol slaan!

Op Borneo kun je de bijzondere neushoornvogel spotten.

Borneo

Onze favoriete plekken

Ontdek de orang-oetans

Ja, orang-oetans kun je zien in Apenheul. En ook al leven ze daar op grote eilanden zonder tralies eromheen, echt wild is het natuurlijk niet. In het wild leven orang-oetans momenteel alleen nog in de regenwouden van Borneo en het Indonesische Sumatra. Tijdens een rondreis door Borneo kun je een bezoek brengen aan het Sepilok Orang Utan Rehabilitation Centre: een opvang die is opgericht om de orang-oetans te beschermen en ze voor te bereiden op een leven in het wild. Naast deze mensapen vind je in Borneo nog veel meer wildlife, zoals schildpadden, wilde zwijnen, gibbons, wilde olifanten en neusapen.

Maak nieuwe vrienden

Koppensnellen, het is een van de oudste rituelen ter wereld en komt neer op het doden en afsnijden van iemands hoofd. Luguber, niet? Gelukkig wordt dit ritueel vandaag de dag niet meer gepraktiseerd, maar om dit soort ritualen stonden diverse Borneose stammen vroeger wel bekend. Deze stammen leven vandaag nog steeds op traditionele wijze en jij kan ze met ons bezoeken. Bang voor je hoofd hoef je niet meer te zijn.

Niet alle Borneose stammen zijn even gek op toeristen, maar je kunt in een afgelegen gebied in Sarawak bijvoorbeeld twee nachten slapen bij de Iban: een gastvrije, traditionele leefgemeenschap. Zij geven je met liefde een kijkje in hun cultuur die ondanks het toerisme en de ontbossing nog steeds bestaat en zijn tradities in deze moderne wereld vasthoudt.

Hiernaast zijn er nog veel meer stammen op Borneo te vinden, bijvoorbeeld in het noordoosten van het land. Hier kun je twee dagen doorbrengen bij de Rungus. Je geniet van traditionele dans, proeft van lokale gerechten en valt aan het einde van de dag als een blok in slaap.

Tropisch toetje

Na al de jungle-expedities, hikes naar de top van Mount Kinabalu en indrukwekkende ontmoetingen met zijn bewoners is er niets lekkerder dan je vakantie in Borneo afsluiten met een tropisch toetje. Dit kan bijvoorbeeld op Lankayan, een bijna onbewoond eiland in de Sulu Zee ten noorden van Sandakan, of op jungle-eiland Gaya Island. Beide plekken zijn een waar paradijs op aarde! Relax onder een palmboom of pak je snorkel en zwem de zee in om de kleurrijke onderwaterwereld van Borneo te ontdekken. Het water is zo helder dat je zelfs zonder snorkel de mooiste vissen kunt spotten.

Bekijk onze rondreizen

Met onze rondreizen en bouwstenen kun je jouw unieke vakantie door Borneo naar eigen wens samenstellen. Jij kiest wat je wilt doen, wij ontnemen de vervelende rompslomp van alles moeten regelen. Onze collega’s in Borneo staan tijdens je reis 24/7 voor je klaar. Je reist individueel en avontuurlijk, maar met een ingebouwd vangnet, zodat jij je tijdens je vakantie nergens zorgen over hoeft te maken.

rondreis

Apen spotten met een tropisch toetje

  • Kuching – Menyang Tais Longhouse – Bako NP - Kota Kinabalu –Sepilok – Sukau
  • 15 dagen / 14 nachten
  • Vanaf € 2.660,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
rondreis

Ontdek Borneo en Maleisië

  • Kuching – Bako NP – Mulu NP – Sukau orang oetans - Kuala Lumpur – Cameron Highlands – Pulau Penang – Pulau Langkawi
  • 22 dagen / 21 nachten
  • € 2.275,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
bungalow aan strand lankayan borneo
rondreis

Ultiem Borneo

  • Kuching – Bako NP – koppensnellers – Mulu NP – Kota Kinabalu – Tabin NP – Sandakan – Sukau - Lankayan
  • 20 dagen / 19 nachten
  • € 3.885,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
background-pattern