Riksja Borneo

Naar boven

Geld in Borneo

Voorbereid op reis

Geldzaken

Tijdens je Borneo-rondreis betaal je met de Maleisische Ringgit (RM). Het is handig om vlak voor je reis de koers van de Ringgit nog even te bekijken, omdat de wisselkoers hevig aan het schommelen is. Een zogenaamde ‘converter’ kan hierbij helpen.

Gebruik van je betaalpas en credit card buiten Europa

Je vindt bijna overal pinautomaten waar je gewoon met je bankpas (met Cirrus teken) geld kunt pinnen. Bij de meeste Nederlandse banken zijn om veiligheidsredenen bankpassen standaard op gebruik binnen Europa ingesteld. Je kunt er zelf voor kiezen om deze uit te breiden naar ‘wereld’, zodat je pinpas ook buiten Europa bruikbaar is. Omdat je gaat reizen buiten Europa raden we je aan dit voor vertrek te doen. Neem voor meer informatie even contact met je bank op. Verder is het handig om wat euro’s mee te nemen voor het geval de pinautomaten onverhoopt storing hebben. Euro’s worden bij bijna alle wisselkantoortjes geaccepteerd. Ook credit cards worden op veel plekken geaccepteerd, maar dan met name Visa en Mastercard.

Onderweg en onderhandelen

Borneo is over het algemeen een veilig te bereizen land. Wij adviseren wel om niet te veel waardevolle bezittingen mee te nemen als je op pad gaat. Bijna alle hotels die Riksja Maleisië boekt hebben een kluis in de kamer, of anders bij de receptie. Laat nooit waardevolle spullen onbeheerd op je kamer achter.

Tijdens je reis regelt Riksja Borneo de grote transfers en ook zijn sommige maaltijden inbegrepen. De kleine transfers, zoals bijvoorbeeld een taxi van je hotel naar een treinstation, regel je zelf. Deze transfers zijn voordelig ter plaatse te regelen. Wij vinden het ook leuk om op deze manier in contact te komen met de Maleise bevolking en onze onderhandelings-skills te testen. In Borneo kan je in gedachten houden dat je per dag, per persoon ongeveer 25 euro kwijt bent aan kleine transfers en maaltijden.

background-pattern