Naar boven

Hoe reis je in Borneo?

Algemene informatie

Vogels in het regenwoud in Borneo
Iban stam in Borneo

Route-advies voor je Borneo vakantie

Bij het uitstippelen van je ideale Borneo vakantie is het misschien goed om eerst even na te denken over hoe het land in elkaar zit. De manier waarop je je reis inricht hangt af van wat je zelf leuk vindt, wat geografisch goed bij elkaar past en met welk vervoer je wilt en kunt reizen. Ook het klimaat in de periode dat je op vakantie wilt gaan speelt mee. Voor de beste reistijd kun je een kijkje nemen op onze beste reistijd en klimaat pagina. We raden je aan om je eerst ook te oriënteren op basis van onze Borneo-bouwstenen en Borneo-rondreizen. Je krijgt dan een goede indruk van ons aanbod en mogelijkheden. Vervolgens bouw je op basis van jouw specifieke wensen samen met onze reisspecialist jouw ideale Borneo vakantie.

Het landschap van Borneo wordt voornamelijk getekend door tropisch regenwoud en daarom zijn de meeste gebieden enkel te bereiken met een privétransfer of per vliegtuig. Het vervoer bestaat hoofdzakelijk uit binnenlandse vluchten, welke door Air Asia en Malaysia Airlines worden uitgevoerd. De bouwstenen die dichtbij elkaar liggen, worden verbonden middels privétransfers. De chauffeur weet precies de weg en hij brengt je van deur tot deur, wel zo gemakkelijk.

Verder reis je met bootjes over de rivier door de jungle en natuurlijk wandel je ook veel tijdens trekkingen. De jungles te voet ontdekken is naar onze mening de beste manier om kennis te maken met de omgeving en haar wildlife.

Batang Ai, Sarawak, Borneo
Proboscis monkey in Bako National Park

Wat is een logische route tijdens je Borneo vakantie?

Je Borneo vakantie begint meestal in Kuching of Kota Kinabalu. Daar vanuit kun je vervolgens onze bouwstenen doen. Begin je in Kuching, reis dan naar de neusapen van Bako National Park of door naar de koppensnellers. Vlieg naar Mulu National Park en Kota Kinabalu, de uitvalbasis voor het volgende deel van je reis. Je reist naar Tabin National Park en Sukau en je eindigt je reis op het strand van Lankayan. Deze route doe je bijvoorbeeld tijdens onze Ultiem Borneo rondreis. Je reist hoofdzakelijk per vliegtuig en privé transfers. Het is goed om tussendoor rustmomenten in te bouwen omdat je op Borneo veel op pad bent. Door af en toe een extra nachtje achter een bouwsteen te plakken bouw je wat rust in. Wij adviseren je er graag over bij je reisaanvraag.

De lokale vertegenwoordiger voor onze reizen naar Borneo

Op Borneo werken wij nauw samen met onze lokale partner in de stad Kuching. Bij aankomst op de luchthaven staat een Engelssprekende vertegenwoordiger je op te wachten en ontvang je de benodigde informatie en vouchers. Bij de reisbescheiden ontvang je ook het contactadres en de telefoonnummers van deze lokale partner. Er is een noodnummer dat 24 uur per dag bereikbaar is.

Als Riksja Borneo hebben we veel gereisd door het land. Op onze teampagina vind je informatie over wie we zijn. Wil je contact met ons opnemen, bel dan gerust even op telefoonnummer 071-516 20 39, of stuur ons een email: borneo@riksjatravel.nl.

Boven aanzicht van Kuching in sarawak
background-pattern