Naar boven

Gaya Island, Borneo

Gaya eiland getaway

bouwsteen

 • Reisschema:
  Pulau Gaya
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  Vanaf € 465,- p.p. bij 2 personen
Even rust aan het begin, midden of einde van de reis, bezoek dan Pulau Gaya. Vanaf Kota Kinabalu varen er meerdere boten per dag naar dit jungle eiland. Hier kom je omdat je er kunt ontspannen, snorkelen of duiken.

Je verblijft twee nachten in een comfortabel hotel met zwembad. Het eiland is groen, heeft fijne stranden en een kleurrijke onderwater wereld. Met je picknickmand strijk je neer op een rustig strandje. Liever iets actiever, volg een uur yogales of breng een bezoek aan de spa. Op het eiland is een duikschool aanwezig waar je ook je PADI duikbrevet kunt halen.
steiger gayaisland borneo reizen
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst op Borneo Gaya Island

Vandaag reis je verder naar Pulau Gaya, een eilandje gelegen nabij Kota Kinabalu. Vanaf de luchthaven of het hotel reis je naar de haven om met een speedboot in 15 minuten naar het eiland te varen. Er varen  meerdere boten per dag naar het eiland. Zo kun je gemakkelijk beginnen met de bouwsteen of na de vlucht uit Mulu direct doorreizen.

De accommodatie is gelegen in de jungle,  aan het strand. Pak een goed boek en zoek een mooi plekje op het strand en geniet van de rust. In de avond kun je genieten met van zonsondergang onder het genot van een drankje.

Decorative torn edge

Dag 2 – Picknick op Gaya Island

Het enige wat wij deze dag voor je inplannen is een gevulde picknickmand met gegrilde kip, kaas, fruit en andere lekkernijen. Wandel even langs de receptie om een tijd af te spreken, zodat je zelf de dag verder kunt indelen.

Je hebt deze dag verder geheel ter vrije besteding. Huur een kajak en ontdek het eiland vanaf het water, maak een wandeling over het eiland door de jungle samen met een gids of lees verder in het goede boek wat je hebt meegebracht.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek Gaya Island Borneo

De laatste dag is aangebroken, tijd om dit eiland weer te verlaten.  Afhankelijk van het vervolg van de reis, plannen wij de boot voor je in terug naar Kota Kinabalu. Bij het verlaten van het eiland, betaal je de bijdrage voor het park bij de accommodatie. Het eiland is gelegen in het beschermde Tunku Abdul Rahman park. Hiervoor vragen zij een bijdrage van 20 ringets per persoon per dag (ongeveer 5 euro). Voor sommigen eindigt hier de reis, trek je verder door het land, dan raden wij aan nog een nachtje in Kota Kinabalu te verblijven. Wil je liever nog een extra dag op dit eiland verblijven, laat het dan weten. Wij kunnen deze gewoon inplannen.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Gaya eiland getaway

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bootjes kota kinabalu borneo
bouwsteen

Rustig aan in Kota Kinabalu

 • Kota Kinabalu, Borneo
 • 3 dagen / 2 nachten
 • Vanaf € 155,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Orang oetans Borneo
bouwsteen

Orang-oetans en cruisen met de jungleboot

 • Sandakan - Sepilok - Sukau
 • 3 dagen / 2 nachten
 • Vanaf € 720,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern