Naar boven

Orang-oetans en cruisen met de jungleboot

bouwsteen

 • Reisschema:
  Sandakan - Sepilok - Sukau
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  Vanaf € 720,- p.p. bij 2 personen
Tijdens deze bouwsteen bezoek je het wereldberoemde Sepilok Orang Utan Rehabilitation Centre. Deze opvang is opgericht om de orang oetans te beschermen en ze voor te bereiden op een leven in het wild. 's Ochtends zwiepen de bomen heen en weer als de eerste orang-oetans aan komen slingeren voor voedertijd.Hierna verlaat je het het vasteland en vaar je over Borneo's langste rivier dieper de jungle van Borneo in. Nergens anders op Borneo kun je zoveel wilde dieren bij elkaar zien: (neus)apen, varanen, krokodillen, honderden soorten tropische vogels en met een beetje geluk ook olifanten of orang-oetans in het wild. Je overnacht middenin de jungle. Terwijl het zonnetje laag aan de hemel staat vaar je langzaam langs de beboste oevers en kun je intens genieten van de pure wildernis om je heen.
Orang oetans Borneo
Decorative torn edge

Dag 1 – Sandakan – Sepilok – Kinabatangan – Sukau

In de ochtend word je opgehaald in je hotel of op het vliegveld van Sandakan. Het is ongeveer dertig minuten rijden naar het bekende Sepilok Orang Utan Rehabilitation Centre. Hier worden met name jonge orang-oetans die door massale houtkap en stropers in Borneo wees zijn geworden voorbereid op een zelfstandig leven in de natuur. Je bezoekt het niveau waar de apen op zichzelf leven en alleen nog qua voedsel afhankelijk zijn van mensen. Om 10:00 uur is het voedertijd en kun je zien hoe de aandoenlijke mensaapjes uit de jungle komen om hun buikjes rond te eten met vers fruit en noten. In het begin van het park vind je enkele oudere ‘dames’ die het eigenlijk wel best vinden hier en niet zo nodig terug hoeven naar het oerwoud.

Decorative torn edge

Na je bezoek aan de orang-oetans in Sepilok rijd je naar de haven van Sandakan waar je het vaste land laat voor wat het is en in een bootje stapt voor een ontspannen tocht over de Kinabatangan rivier, de langste rivier van Sabah. Het wemelt hier van de (neus)apen en met een beetje geluk zie je orang-oetans in het wild. Aan de waterkant zie je prachtige vogels die eindeloos in het water turen op zoek naar een lekker hapje. Onderweg lunch je in een klein dorpje en vaar je vervolgens naar Sukau waar je incheckt in de sfeervolle, houten jungle lodge. In de namiddag maak je een ontspannen river cruise over de Menangul rivier en zie je de levendigheid van dieren toenemen naarmate de zon langzaam naar beneden kruipt. ’s Avonds staat het dinerbuffet al klaar in de lodge.

Decorative torn edge

Dag 2 – Verblijf Sukau

Wellicht word je gewekt door krijsende gibbonaapjes en het typerende geluid van neushoornvogels. In de vroege ochtend vaar je met een bootje richting de nabijgelegen meren waar het dierenleven langs de waterkant langzaam ontwaakt. Je ziet apen, grote hagedissen, krokodillen en met een beetje geluk olifanten langs de waterkant. In de loop van de ochtend vaar je rustig terug naar de lodge voor een smakelijk ontbijt. In de middag kun je nog een wandeling maken in de omgeving. Later op de dag vaar je uit op zoek naar meer wilde dieren. Als de zon onder begint te gaan vaar je terug voor het diner en overnachting in de jungle lodge.

Decorative torn edge

Dag 3 – Sukau – Sandakan

Na je natuurlijke wekker en een ontbijtje vaar je in ongeveer twee en een half uur terug naar Sandakan. Je stopt onderweg voor lunch in een lokaal restaurant, waar je nog even de tijd hebt om in de omgeving rond te lopen. In de namiddag word je naar het vliegveld of naar je hotel gebracht.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Orang-oetans en cruisen met de jungleboot

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Tropisch toetje Lankayan

 • Lankayan
 • 3 dagen / 2 nachten
 • Vanaf € 750,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bootjes kota kinabalu borneo
bouwsteen

Rustig aan in Kota Kinabalu

 • Kota Kinabalu, Borneo
 • 3 dagen / 2 nachten
 • Vanaf € 155,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern