Naar boven

Klimmen naar Kinabalu

bouwsteen

 • Reisschema:
  Mount Kota Kinabalu
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  Vanaf € 980,- p.p. bij 2 personen
Tijdens deze bouwsteen beklim je de hoogste berg van zuidoost-Azië. Gunung Kinabalu is de trots van Borneo en een uitdaging om te beklimmen. Je hoeft hiervoor niet in topvorm te zijn maar een goede conditie is wel gewenst.Samen met je lokale gids begin je je tocht in het tropische regenwoud. Via kronkelende paden wandel je naar de eerste stop waar je in een eenvoudige berghut de nacht doorbrengt. De volgende ochtend word je in de vroege ochtend gewekt en zet je koers naar de top die je vlak voor zonsopgang bereikt. De eerste zonnestralen schieten over de horizon en zorgen voor een schitterend uitzicht. Een foto op de top van de Kinabalu berg mag natuurlijk niet ontbreken: wat een prestatie!
Decorative torn edge

Dag 1 – Kota Kinabalu – Mount Kinabalu beklimmen

Vanaf Kota Kinabalu word je in twee uur naar het gelijknamige nationale park gebracht. Je start de trekking op 1.600 meter hoogte, waar de entree van het park is gevestigd. Nadat je je persoonlijke gegevens hebt achtergelaten, ga je samen met een gids op pad. Hij vertelt je onder andere over de flora en fauna tijdens een mooie wandeling. In de namiddag heb je de mogelijkheid om zelf op ontdekking te gaan en in de avond verblijf je in een knusse chalet.

Decorative torn edge

Dag 2 – Kota Kinabalu – Mount Kinabalu

Eigenlijk begint de trekking vandaag pas echt. Na een goed ontbijt word je vanaf de chalet in een half uur naar het beginstation gebracht op 1.830 meter hoogte. De berg is maar liefst 4.102 meter hoog, dus doe het tijdens de hike rustig aan om langzaam aan de hoogte te wennen. Onderweg passeer je bungalows, waar je even uitrust en wat te eten neemt. Maar vergeet ook niet om van de prachtige uitzichten onderweg te genieten. Na minimaal vier uur te hebben gelopen, bereik je de guesthouse op 3.550 meter hoogte. Hier val je al snel in een diepe slaap in de gemeenschappelijke zaal.

Decorative torn edge

De hutjes onderweg zijn dan ook ideaal om zo nu en dan eventjes uit te rusten en te genieten van de natuur om je heen en van het lunchpakket dat je hebt meegekregen. Afhankelijk van je tempo bereik je in ongeveer vier à zes uur het Laban Rata Guesthouse op 3550 meter hoogte. Dit is een soort immense skihut waar je vanaf vijf uur kunt aanschuiven voor een smakelijk buffet. Bij helder weer kun je als toetje genieten van een waanzinnige zonsondergang voordat je wegdommelt in een welverdiende (korte) nachtrust. Je slaapt hier op een slaapzaal met andere klimmers. Voor een slaapzak is gezorgd.

Decorative torn edge

Dag 3 – Trekking Mount Kinabalu

Vandaag is een speciale en tevens de zwaarste dag. De wekker gaat al om twee uur ‘s nachts, maar omdat je die avond daarvoor vroeg bent gaan slapen, ben je uitgerust genoeg om aan de klim te beginnen. Via ijzeren trappen en met touwen hike je omhoog. Doe het vooral rustig aan, zodat je niet ziek wordt van de hoogte. In het donker bereik je de top, waar je een plekje uitzoekt voor het bekijken van de zonsopgang. De eerste kleuren komen tevoorschijn en de lucht begint al langzaam gouden tinten te vertonen. Een magisch moment die de trekking het absoluut meer dan waard maakt. Het is daarna helaas weer tijd om deze prachtige setting te verlaten en terug te keren naar de guesthouse.  Na een welverdiend ontbijt wandel je in drie uur terug naar de entree van het park. Hier staat een bus klaar die je naar Kota Kinabalu brengt.

Eenmaal terug in Kota Kinabalu kun je ervoor kiezen hier een aantal dagen bij te komen van de avontuurlijke trip. wil je even rust ga dan een paar nachten naar het tropische Pulau Gaya of Manukan.

Decorative torn edge

Tips voor tijdens je Mount Kinabalu trekking

Gezondheid
In principe kan iedereen in goede conditie de klim naar de top maken, maar de klim moet ook niet onderschat worden. De weersomstandigheden op de top op 4102 meter hoogte kunnen enorm snel wisselen. De paden kunnen onderweg, na of tijdens regen, bijzonder glibberig zijn. Sommige mensen hebben last gehad van hoogteziekte. De ervaren gids weet exact wat hij moet doen indien deze situatie zich voordoet.

Meebrengen
Op de top kan het erg koud zijn. We raden je dan ook zeker aan om een warme (fleece)trui mee te nemen, een regenjas of winddicht jack, handschoenen, een sjaal en een warme muts. Ter plaatse kun je dit ook huren bij je accommodatie. Goede wandelschoenen zijn prettig, maar niet noodzakelijk. Dicht schoeisel met profiel is wel verstandig, gympen zijn bijvoorbeeld prima. Neem in je dagrugzak een extra warme trui en een paar droge sokken mee. Als het regent en je wordt nat, dan ben je aangekomen bij de top erg blij dat je wat droogs bij je hebt. Neem ook voldoende drinkwater mee, wat chocola en wat koekjes of andere etenswaren. Wat je ook niet moet vergeten is een zak- of hoofdlamp, WC papier, zonnebrand crème, zeep, handdoek, insecten spray en tabletten tegen eventuele hoofdpijn. Uiteraard is alles ter plekke te koop, maar wel duurder. Koop het bijvoorbeeld in Kota Kinabalu of neem het mee van huis.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Klimmen naar Kinabalu

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Stammen en tradities vanuit Kota Kinabalu

 • Kota Kinabalu - Kudat - Kota Kinabalu
 • 2 dagen / 1 nacht
 • Vanaf € 280,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Strand en jungle paradijs Manukan

 • Palau Manukan
 • 3 dagen / 2 nachten
 • Vanaf € 419,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bootjes kota kinabalu borneo
bouwsteen

Rustig aan in Kota Kinabalu

 • Kota Kinabalu, Borneo
 • 3 dagen / 2 nachten
 • Vanaf € 155,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
steiger gayaisland borneo reizen
bouwsteen

Gaya eiland getaway

 • Pulau Gaya
 • 3 dagen / 2 nachten
 • Vanaf € 465,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern