Rondreis Maleisië

Individuele rondreizen Maleisië

Kant-en-klaar of pas ze gerust aan, ‘hier een dagje langer, daar een dagje korter’. Met onze flexibele Maleisië-rondreizen hebben we je werk uit handen genomen en de beste reisroutes alvast voor je uitgestippeld. Bel of mail ons: onze Maleisië-experts helpen je graag op weg in Maleisië!

Unieke overnachtingen en activiteiten zijn geregeld
Je ziet de highlights weg van de massa
Je reis is duurzaam én verantwoord
Je reist individueel met (lokaal) vervoer
Onze collega's ter plekke staan 24/7 voor je klaar
We adviseren je uit eigen ervaring
1
2
3

4 Rondreizen Maleisië

rondreis
1

Maleisië, even proeven

 • Reisschema:
  Kuala Lumpur - Taman Negara - Cameron Highlands - Penang - Langkawi
 • Reisduur:
  14 dagen / 13 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 999,- p.p. bij 2 personen
 • Vervoer:
  transfers (waar vermeld)

In deze tweeweekse West-Maleisie rondreis bezoek je alle highlights: Kuala Lumpur, Taman Negara, Cameron Highlands, Penang en Langkawi. Deze reis is de perfecte mix tussen natuur en cultuur. Waar je het ene moment struint door wereldstad Kuala Lumpur, bevind je je het volgende moment midden in het oudste regenwoud van Maleisië. Je bezoekt glooiende heuvellandschappen vol theeplantages, bekijkt de mooiste street art en leest een boek op parelwitte stranden. Daarbij heb je ook de mogelijkheid om Belum, de verborgen jungle, en Melaka, een historische stad, te ontdekken!

Bekijk deze rondreis
rondreis
2

Dwars door Maleisië

 • Reisschema:
  Kuala Lumpur - Taman Negara - Cameron Highlands - Penang - Perhantians Islands
 • Reisduur:
  14 dagen / 13 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 1036,- p.p. bij 2 personen
 • Vervoer:
  transfers (waar vermeld)

Deze rondreis is net iets anders dan de eerste rondreis. Het eerste deel is gelijk maar je eindigt de reis niet op Langkawi. Van april tot half oktober kun je namelijk naar de “picture perfect” eilanden van de Perhentians. Witte stranden, ontelbaar veel palmbomen en een houten hutje: wat meer hebt je nog nodig? Vergeet je snorkel niet zodat je ook onder water kunt zien hoe kleurrijk Maleisië is.

Bekijk deze rondreis
rondreis
3

Maleisië en Borneo all the way

 • Reisschema:
  Kuching - Kota Kinabalu - Sandakan - Kuala Lumpur - Cameron Highlands - Penang - Langkawi
 • Reisduur:
  17 dagen / 16 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 1299,- p.p. bij 2 personen
 • Vervoer:
  transfers (waar vemeld)

Wil je zowel West-Maleisië als Borneo bezoeken? Dan is deze rondreis ideaal voor jou! De reis begint in Kuching op Borneo, waar je kennismaakt met eeuwenoude tradities en een modern bestaan. Daarna is het tijd om de natuur in te trekken: in de jungle sta je oog in oog met orang-oetans en tijdens het hiken spot je de meest fantastische dieren. Na deze portie natuurschoon neem je een binnenlandse vlucht, waar de reis door West-Maleisië begint. Wereldstad Kuala Lumpur, de rijstvelden van de Cameron Highlands, de cultuur van Penang en de heerlijke stranden van Langkawi staan je op te wachten!

Bekijk deze rondreis
rondreis
4

Maleisië, rustig beginnen

 • Reisschema:
  Kuala Lumpur - Taman Negara
 • Reisduur:
  5 dagen / 4 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 389,- p.p. bij 2 personen
 • Vervoer:
  transfers (waar vermeld)

Heb jij je reis naar Maleisië al geboekt en wil je de vakantie graag zelf in elkaar puzzelen, maar vind je dit toch spannend? Dan hebben wij de oplossing! Met dit pakket boek je alleen Kuala Lumpur en Taman Negara met ons, met een eventuele verlenging van de Cameron Highlands. Daarna heb je de reis volledig zelf in handen. Zo hoef je de eerste paar dagen niets te regelen en kun je eerst onbezorgd wennen aan het land. Op deze manier combineer je het beste van beide werelden!

Bekijk deze rondreis

Waarom een rondreis Maleisië?

Maleisië is een heel afwisselende bestemming. Je vindt er avontuur, natuur, cultuur en grote steden. Dit kun je prachtig afwisselen in een rondreis. Ben je opzoek naar een rondreis voor de eerste keer in Azië of ben je al eerder op dit continent geweest tijdens een rondreis? Hieronder geven we 5 reden waarom je een Maleisië rondreis zou moeten maken en waarom je voor deze bestemming zou kiezen.

Opzoek naar een bestemming in Azië?

Wanneer je nog nooit in Azië bent geweest, dan is Maleisië een ontzettend fijne bestemming om mee te beginnen. Van alle landen in Azië is Maleisië een van de bestemmingen die het meest ontwikkeld is. Hierdoor is het verschil met de manier van leven in Europa minder groot en hierdoor is de reis minder spannend. Een leuke eerste kennismaking met dit continent! In 2 weken tijd maak je al een heel afwisselende Maleisië rondreis. Heb je 3 weken de tijd? Dan heb je net even wat langer om hier en daar een nachtje extra in te plannen en meer van de bestemming te ontdekken.

maleisië met kinderen
Rondreis Maleisië

Een afwisselende Maleisië rondreis

In Maleisië kun je een heel afwisselende rondreis maken. Start de reis in een van de metropolen Singapore of Kuala Lumpur en ontdek het stadsleven tijdens je Maleisië rondreis. Reis vervolgens door via de ongerepte jungle van de Taman Negara naar de hoger gelegen theevelden van de Cameron Highlights. Wil je een stukje cultuur opsnuiven breng dan een bezoek aan Penang. Een schiereiland waarbij je een mengelmoes van culturen ervaart en heerlijke gerechten uit verschillende keukens kunt proberen. Sluit de reis tot slot af met een tropisch toetje op Langkawi of aan de oostkust op een van de prachtige eilandjes, zoals Perhentian Island.

Met eigen huurauto dwars door het land

We raden het niet op alle bestemmingen aan in Azië, maar Maleisië leent zich goed om met de huurauto ontdekt te worden. Je hebt hierdoor nog meer vrijheid tijdens de rondreis en je kunt zelf bepalen hoe je de dag indeelt. De wegen in Maleisië zijn goed onderhouden en ook staat alles goed aangegeven. Zoals we altijd bij Riksja Travel aanraden bij het gebruik van een huurauto, raden we niet aan in de avond nog te reizen. De verlichting is niet van de standaarden zoals in Nederland, waardoor het soms iets onveiliger kan zijn, zeker wanneer je de weg niet kent. Mocht je het gebruik van een huurauto niet prettig vinden, dan kunnen we tijdens de rondreis in Maleisië uiteraard ook het vervoer voor je regelen.

Auto huren Maleisië
Rondreis Maleisië

Tropische stranden

Altijd al op een wit poederstrand willen liggen of finding nemo willen spotten? Dit kan direct vanaf de stranden aan de oostkust van Maleisië. De accommodaties liggen veelal direct aan het rif, waardoor je mooi kunt snorkelen vanaf het strand van de accommodatie. Wil je liever nog een stapje dieper? Dan maak je wellicht je eerste proefduik. Ben je al in het bezit van een duikbrevet, dan kun je aan de oostkust je hart ophalen. Veel verschillende duikspots zijn er rondom de eilanden te vinden.

Ongerepte natuur

De ongerepte natuur, die vind je terug in Maleisië. Duik diep de jungle in en spot veel verschillende soorten vogels, brutale makaken en klein zwijntjes. Wil je veel verschillende aapsoorten en olifanten spotten, combineer dan het schiereiland van West-Maleisië met Maleisisch Borneo. Hier vind je nog net wat meer ongerepte natuur terug welke wat minder druk bezocht is, waardoor de kans op het spotten van neusapen, orang oetans en olifanten een stukje groter is.

Rondreis Maleisië