Riksja Maleisië

Naar boven

Klimaat en beste reistijd Maleisië

Algemene informatie

Het klimaat in Maleisië

Wanneer je je Maleisië-rondreis aan het plannen bent, dan is het wel zo fijn om te weten wat voor weer het in Maleisië wordt. Niets is zo veranderlijk als het weer, maar er zijn net als in ons kikkerlandje verschillende seizoenen en in de zomer heb je overal natuurlijk de meest aangename temperaturen.

Kijk ook op onze Maleisie reisblog voor informatie per maand.

Het klimaat aan de oostkust van Maleisië

Natuurlijk kent ook Maleisie een periode waarin er net iets meer regen valt dan normaal. Van half oktober tot en met februari trekken de zware en heftige moesson regen- en onweersbuien langs de oostelijke kust. Veel accommodaties op de eilanden en aan de oostkust zijn dan ook gesloten en ook de meeste boten varen niet van en naar de eilanden vanwege de ruwe zee. Reizen naar de oostkust bieden wij in deze periode dan ook niet aan. Wij raden het aan om van oktober tot en met april niet richting de oostkust te reizen. De kans op regen is dan gewoon nog best groot. Van mei tot en met september is het een stuk prettiger verblijven op deze tropische eilandjes. Wil je toch een lekker strandverblijf aan het einde van je reis, dan zijn de eilanden aan de westkust van Maleisië een optie.

Penang streetart

Het klimaat aan de westkust van Maleisië

De westkust van Maleisië kun je het hele jaar bezoeken. Een echte regentijd kent het Westen eigenlijk niet. Over het hele jaar bekeken vallen de meeste buien wel in de maanden december, januari en februari. Deze zijn echter zeker niet zo heftig als in het oosten en je kunt in deze periode dan ook prima reizen. Verwacht niet alleen maar zon, maar houd rekening met wat bewolking. Natuurlijk blijft het door het tropische klimaat wel lekker warm en is Langkawi ook een heerlijk tropisch toetje aan het einde van je reis.

Het klimaat in Borneo

Borneo is het hele jaar te bezoeken. De meeste regen valt in de periode van oktober t/m maart, met een hoogtepunt in december en januari rondom Kuching in Sarawak. Laat je hier zeker niet door afschrikken. Een beetje verkoeling in de tropische warmte is bijzonder welkom zul je merken. De meeste regenval in het noordelijk gelegen Sabah valt in de periode van mei tot november. Maar toch regent het in Sabah over het algemeen minder dan in Sarawak.

Maleisië Tioman
bouwsteen

Easy going Kuala Lumpur – Twintowers & chopsticks

 • Kuala Lumpur
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 125,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
rondreis

Maleisië in 2 weken, even proeven

 • Kuala Lumpur - Taman Negara - Cameron Highlands - Penang - Langkawi
 • 14 dagen / 13 nachten
 • vanaf € 1.370,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
bouwsteen

Laidback Langkawi

 • Langkawi
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 385,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
rondreis

Maleisië familiereis

 • Melaka - Kuala Lumpur – Taman Negara – Cameron Highlands – Penang – Belum – Perhentian
 • 20 dagen, 19 nachten
 • vanaf € 2.080,- p.p bij 2 volwassenen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
background-pattern