Riksja Maleisië

Naar boven

Inspiratie voor je vakantie in Maleisië

Rondreis Maleisië
Verzamel kokosnoten in de kampung en scoor een super sateetje op de straathoek. In deze smeltkroes van culturen en religies maak je tijdens je Maleisië reis snel contact, want iedereen spreekt Engels. Afwisseling tijdens een individuele vakantie Maleisië vinden wij belangrijk en dé manier om het land echt te leren kennen. Door onderstaande beelden krijg je een goed idee van wat er zoal te zien en doen is in Maleisië, maar ook wat wij als Riksja Maleisië te bieden hebben aan jou als reiziger.
Decorative torn edge
Borneo Orang Utans in boom bij Sepilok
Taman Negara boottocht
olifanten in de jungle
Tiban neushoornvogels
Petronas torens in Kuala Lumpur
gezondheid in Maleisie
onderwaterwereld perhentian

Onze favoriete plekken voor een vakantie in Maleisië

Schildpadden spotten aan de oostkust

Wanneer je naar Maleisië op vakantie gaat, zijn er behalve prachtige natuurlandschappen een heleboel andere dingen te zien. De warmere wateren rondom de oostkust van Maleisië zijn namelijk voor schildpadden ideaal om hun eieren te leggen. In de zomermaanden leggen zij hun eieren in het zand en kun je hen vanuit verschillende plekken in Maleisië spotten. Wil je snorkelen met deze prachtige beesten? Reis dan naar de Perhentian Islands of Rendang aan de oostkust van Maleisië. Wij plannen hier met plezier een snorkelexcursie voor je in. Let wel op, in onze wintermaanden is het niet mogelijk om naar de Perhentian Islands af te reizen vanwege het zware regenseizoen.

duikers in Maleisie
Penang streetart

Streetfood en streetart

Aan de westkust van Maleisië vind je dit gezellige eiland, ook wel “de parel van het Oosten” genoemd. Penang staat bekend om het beste streetfood dat je in Maleisië zult vinden. Alle smaken van Azië komen samen op dit unieke eiland zodat jij non-stop kunt snacken van heerlijke delicatesses zoals mamak Mee Jawa, Char Kuet Teow en als toetje Muah Chi (rijstcakejes met pindacrunch). Maar naast het eten heeft Penang ook een rijke historie, met op elke straathoek een kerkje, tempels, authentieke winkeltjes en boutique-hotels. Huur een fiets of een scooter en verken Georgetown en de omgeving en verras je over de diversiteit van dit bijzondere eiland. Ook voor de streetart-lovers schiet dit eiland niet tekort. Een collectie van lokale en internationale artiesten hebben hun kunst achtergelaten op de muren van Penang. Je hoeft je hier dus geen seconde te vervelen!

Van wereldstad naar alleen op de wereld

Voor reizigers die graag voor het eerst Azië willen bezoeken, is Maleisië de beste keuze. Alle diversiteit van Azië is terug te vinden in dit veelzijdige en moderne land. Begin je reis in miljoenenstad Kuala Lumpur, waar je over de wijdse stad uitkijkt vanaf de wereldberoerde Petronas Towers. Maar je hoeft niet lang te rijden om deze wereldstad achter je te laten en ineens middenin het oudste oerwoud ter wereld te staan; de Taman Negara. Alle belangrijke stops liggen op enkele uurtjes rijden, je bent daarom nooit lang onderweg naar je volgende slaapplek. Of die nu midden in de theeplantages ligt, of op een tropisch eiland. Deze diversiteit op kleine schaal is uniek voor Azië en daarom ook ideaal voor een reis met kinderen.

Kuala Lumpur skyline

Bekijk onze rondreizen

Met onze Maleisië-rondreizen kun je puzzelen voor jouw unieke reis door Maleisië. Jij kiest zelf wat je wilt doen, maar wij ontnemen de vervelende rompslomp van alles moeten regelen. Onze collega’s ter plaatse staan bovendien tijdens je reis 24/7 voor je klaar. Je reist dus zelfstandig en avontuurlijk, maar met een ingebouwd vangnet.

rondreis

Maleisië in 2 weken, even proeven

  • Kuala Lumpur - Taman Negara - Cameron Highlands - Penang - Langkawi
  • 14 dagen / 13 nachten
  • vanaf € 1.370,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Theeplukster in theeveld
rondreis

Dwars door Maleisië

  • Kuala Lumpur - Taman Negara - Cameron Highlands - Penang - Perhantians Islands
  • 14 dagen / 13 nachten
  • vanaf € 1.335,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
rondreis

Maleisië en Borneo all the way

  • Kuching - Kota Kinabalu - Sandakan - Kuala Lumpur - Cameron Highlands - Penang - Langkawi
  • 18 dagen / 17 nachten
  • vanaf € 1.775,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
background-pattern