Riksja Travel Maleisië

Naar boven

Reizen met kinderen

Bouw je Maleisië familiereis

Individuele familiereis Maleisië

Reizen naar Maleisië met kinderen? Doen! Of je nu met kleine kinderen of tieners reist, Maleisië is geschikt voor het hele gezin. Zet je snorkel op en spot kleurrijke vissen, Ga met een ranger het regenwoud in op zoek naar wilde olifanten, verzamel kokosnoten in de kampung en sta oog in oog met oerang oetans en neusapen.

In Maleisië combineer je een avontuurlijke en culturele rondreis met een ontspannen vakantie. De ene dag loop je in een levendige stad of door de jungle, de volgende dag is het relaxen op poederwitte stranden. Wij passen de rondreizen graag aan op reistempo, afstanden en slaapplekken voor je gezin.

Borneo is vanwege Malaria vooral geschikt voor wat oudere kinderen, maar ook in west Maleisië is veel wild te spotten en het maakt de reis voor kleintjes minder vermoeiend omdat je minder binnenlandse vluchten nodig hebt. Er is genoeg te doen voor kinderen van alle leeftijden.

kind in Maleisie theeveld

Goed om te weten

Slaapplekken
Wij werken in Maleisië voornamelijk met kleinschalige hotels. Waar mogelijk reserveren we familiekamers, maar als dat niet mogelijk is omdat het hotel niet over familiekamers beschikt, proberen we kamers naast elkaar te boeken.

Zwemmen
Officieel is Maleisië een islamistisch land, maar er is een enorme mix van verschillende culturen. Het is daarom voor westerse toeristen ook geen probleem om in bikini of zwembroek rond te lopen. Voor kinderen is het aan te raden, in verband met de vele zonuren, om een uv-shirtje of pakje aan te trekken.

snorkelen
gezin in Maleisie

Vervoer
Maleisië is een van de makkelijkste landen in Azië om met een gezin doorheen te reizen. Tijdens sommige delen van je Maleisië-familierondreis je per huurauto. Voor andere delen is openbaar vervoer of een binnenlandse vlucht handiger. Tussen verschillende delen van Maleisië is een goede treinverbinding en anders is er altijd nog de bus. Dankzij Uber en Grab zijn taxi’s hier ook betaalbaar.

Reisafstanden
Wij merkten ook dat wij tijdens onze reis behoorlijk op ons eigen reisgezelschap waren aangewezen, je komt dus maar weinig andere gezinnen tegen.

Gezondheid
Ga je naar Borneo? Dan is het verstandig om rekening te houden met malaria. Neem sowieso altijd even contact op met een medische instantie die jullie daarin het beste kunnen adviseren.

Reisperiode
Van mei tot en met september kan je in heel Maleisië goed reizen. Ook de tropische eilandjes in Oost Maleisië zijn in deze periode fijn. Reis je in de kerstvakantie dan zijn deze eilandjes geen aanrader. Je kan dan beter naar het eiland Langkawi in west Maleisië.

Reis met kleintjes
Ook voor baby’s en kleine kinderen is Maleisië een fijn vakantieland. Het is het meest westerse land in Zuid-Oost Azië en dat is prettig als je met kinderen reist. Door de westerse invloeden is er ook veel keuze in restaurants en hoeven de kinderen niet pittig te eten. Voor de kleintjes kun je luiers en babyvoeding kopen, dat scheelt weer plek in je koffer! Ook als je (medische)hulp nodig hebt is het fijn dat iedereen goed Engels spreekt, omdat dit een officiële taal is in het land.

Penang streetart met kind
gezin bij waterval

Riksja Family: samen de wereld ontdekken

Naast Maleisië bieden we nog een groot aantal kindvriendelijke bestemmingen aan. Deze bestemmingen vind je terug op de website van Riksja Family. Riksja Family bestaat uit een team van reizende ouders én reisfanaten. Zij adviseren je uit eigen ervaring over het reizen met kinderen: van baby’s tot tieners.

“Je kinderen laten je met een onbevangen blik naar de wereld kijken. Maar bovenal is contact met de lokale bevolking veel sneller gemaakt. Reizen met kinderen brengt je zo echt dichter bij het land.” – Eric, bestemmingsexpert Riksja Family

background-pattern