Diep de Amazone in

bouwsteen

 • Reisschema:
  Cuyabeno
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Startdagen:
  maandag, dinsdag en vrijdag
 • Activiteiten:
  volledig activiteitenprogramma
 • Reissom:
  € 347,- p.p. bij 2 personen
✓ De ultieme jungle ervaring diep in het Amazonegebied
✓ Overnacht midden in de natuur in een jungle lodge
✓ Ga op zoek naar kaaimannen, anaconda's, apen en roze dolfijnen
✓ Inclusief volledige activiteitenprogramma en alle maaltijden gedurende je verblijf
Ecuador reis Amazone
Decorative torn edge

Dag 1 – Lago Agrio, aankomst

Je bent vandaag al vroeg uit de veren. Vanaf Quito word je op 04.00 uur opgehaald om per shuttle naar Cuyabeno in het hart van de Amazone te reizen. Hier staat rond 14.00 uur een eenvoudige lunch voor je klaar waarna het echte jungleavontuur gaat beginnen. Met een houten motorkano steek je van wal. Met al onze bagage aan boord en verrekijkers in de aanslag voelden wij ons net een stel ontdekkingsreizigers.

Aan het einde van de middag kom je aan bij de lodge, waar je de dag ontspannen kunt afsluiten met een verkoelende duik in de lagoon. Poedelend in het water, met een ondergaande zon in je vizier, vergaten wij de lange reis snel.

Decorative torn edge

Je slaapt in een ecologische lodge. Er is beperkte elektriciteit aanwezig. De kamers hebben licht en in de gemeenschappelijke ruimte kan apparatuur opgeladen worden. De lodge ligt in het Cuyabeno gebied, aan de gelijknamige rivier. Je kamer heeft warm water en is comfortabel en sfeervol. Ook is er een muskietennet boven je bed. Om hoog en droog te slapen is de hele lodge op palen gebouwd. In de kamer zijn geen stopcontacten, in de centrale ruimte is wel de mogelijkheid om je apparatuur op te laden.

Decorative torn edge

Dag 2 – Cuyabeno, jungletocht

Na het ontbijt maak je samen met de andere aanwezige reizigers en je gids een flinke wandeling van 3 tot 4 uur dwars door het struikgewas en langs de vele lagunes. Tijdens de wandeling leert de gids je de fijne kneepjes van het overleven in de jungle. Je komt onderweg van alles tegen: van de enorme eeuwenoude ceiba-bomen tot mieren die vreemd genoeg naar citroen smaken (ja, je kunt ze echt eten). De echte fijnproevers onder ons kunnen de gids vragen om de lokale specialiteit. Chontacuro: de larf van een vliegend hert. Wel heel gezond!

Terug bij de lodge lunch je. Na de lunch heb je de tijd om te luieren in je hangmat voordat je nieuwe avontuur weer begint.

Decorative torn edge

Vanmiddag en vanavond staan in het teken van het leven op, in en om het water. Na de jungletrekking van vanmorgen is dit een heerlijke ontspannen middag. Veel van onze reizigers hebben hier de zeldzame roze dolfijnen gespot. En een enkeling zelfs de anaconda!

Na het avondeten in de lodge is het tijd voor wat spanning. In alle stilte glij je met je kano door de pikdonkere jungle. De gids laat zijn zaklamp over het vlakke water gaan tot er twee ogen oplichten…kaaimannen. Je gids vertelt vol passie over het leven van een kaaiman terwijl je op een paar meter afstand van ze dobbert.

Decorative torn edge

Dag 3 – Cuyabeno, jungletocht

Ben je na je ontmoeting met de kaaimannen gisteravond toe aan iets vredigers? Dan kan je (optioneel) voor dag en dauw je kano instappen voor een zoektocht naar kleurrijke vogels. Volgens ons een aanrader, omdat je niet in een lawaaige motorkano zit en de jungle dus echt hoort ontwaken.

Na het ontbijt trek je er een dag op uit om twee lokale indianendorpen te bezoeken. Zij leven nog volgens eeuwenoude tradities en geven jou graag een kijkje in hun leven. Als je de medicijnman tegenkomt zal hij erop staan om je van je kwaaltjes te verlossen. Het is een kleurrijke man die met handen en voeten vertelt waar je last van hebt. Verwacht niet dat iedereen nog in traditionele kleding rondloopt; wat dat betreft zijn ze wel met de tijd meegegaan. Ook zij hebben mobiele telefoons en moderne kleding. Je komt bij hun dorp met de boot. Onderweg heb je weer volop kans om wildlife te spotten. Heb je nog puf, dan kun je terug bij de lodge aansluiten bij een avondwandeling door de Amazone op zoek naar insecten, spinnen en schorpioenen. Niks moet, alles mag.

Decorative torn edge

Dag 4 Ecuador reis Amazone – vertrek

Na het ontbijt vaar je via de Cuyabeno rivier terug naar de ingang van het National Park. Daarna rijdt je met je shuttlebus terug naar Quito. Onderweg wordt er een stop gemaakt bij de San Rafael waterval en een eenvoudig diner wordt voor je verzorgd.  In de avond arriveer je weer in Quito. Met een taxi kun je terug naar je hotel. Heb je wat minder tijd, maar wil je toch wat proeven van het leven in de Amazone? Kijk dan bij onze bouwsteen Aan de rand van het regenwoud.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Ecuador reis Tena
bouwsteen

Aan de rand van het regenwoud

 • Tena – Amazone
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 274,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge