Riksja Travel Ecuador & Galapagos

Naar boven

Visum Ecuador

Voorbereid op reis

Heb je voor Ecuador een visum nodig?

Voor een verblijf korter dan 90 dagen (per jaar) in Ecuador, is het niet nodig een visum aan te vragen. Op vertoon van een geldig paspoort en retourticket krijg je bij aankomst een toeristenvisum in het paspoort gestempeld. Je dient in het bezit te zijn van een paspoort dat bij vertrek uit Ecuador nog minimaal 6 maanden geldig is. Net zoals in Nederland geldt er in Ecuador een identificatieplicht;neem je paspoort dus altijd mee (een moneybelt is dan erg fijn om te hebben). Loop je in de stad of ga je wat eten, dan kun je ook een kopie van je paspoort en van de immigratiestempel meenemen. Er wordt namelijk niet alleen bij grenzen maar ook in Ecuador zelf vaak gecontroleerd. Ook is het handig om kopieën van je paspoort op diverse plekken in je bagage te stoppen en/of uit te wisselen met je medereiziger. Dat vergemakkelijkt het papierwerk bij eventueel verlies.

Kinderen hebben eigen paspoort nodig
Ook kinderen moeten een eigen reisdocument hebben. Zij kunnen niet meer worden bijgeschreven in het paspoort van de ouders of gezaghebber.

Vliegen via of naar Amerika

Als je reist naar of via de USA, dan dien je voor vertrek een “visa waiver” in te vullen op de website van ESTA. Het invullen duurt ca. een kwartiertje en wij adviseren je dit minimaal 2 weken voor vertrek te doen. Het is erg belangrijk want zonder een goedgekeurde visa waiver kun je geweigerd worden op je vlucht(en). Je krijgt via deze site ook een melding als het allemaal akkoord is.

Als gevolg van een recente wijziging kunnen reizigers die sinds 1 maart 2011 in Iran, Irak, Jemen, Libië, Syrië, Somalië of Soedan zijn geweest niet langer een ESTA aanvragen. Ook reizigers met een dubbele nationaliteit waarvan één de Iraanse, Iraakse, Syrische of Soedanese is komen ook niet meer in aanmerking voor een ESTA. Is dit voor jou van toepassing dan dien je een regulier visum aan te vragen via het Amerikaanse consulaat.

background-pattern